Τα προφίλ των αντιπάλων του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός, από το 4ο γκρουπ δυναμικότητας, πήρε αντιπάλους στα μέτρα του στην κλήρωση των ομίλων του Europa League.

Τα προφίλ των αντιπάλων του Παναθηναϊκού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παναθηναϊκός διαθέτει μεγάλα ονόματα στον όμιλό του, αλλά όχι σε καλή κατάσταση, με συνέπεια η κλήρωση με Άγιαξ, Σταντάρ Λιέγης και Θέλτα να αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για πρόκριση από το 7ο γκρουπ.

To Contra.gr σκιαγραφεί το προφίλ των αντιπάλων της ελληνικής ομάδας στους ομίλους του Europa League.

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΑΓΙΑΞ

Ο Άγιαξ είναι... βιβλίο ανοιχτό και ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει καμία δυσκολία να τον κατασκοπεύσει και να διαπιστώσει δυνατότητες και αδυναμίες. Πρόκειται για έναν εκ των κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων, ο οποίος τα τελευταία χρόνια όμως έχει χάσει κάτι από την παλιά αίγλη του.

Ο "Αίαντας" προέρχεται από μία καταστροφική χρονιά πέρυσι, όταν έχασε με τρόπο αναπάντεχο το πρωτάθλημα στην Ολλανδία, την τελευταία αγωνιστική της Eredivisie μετά την αποτυχία του να νικήσει την βαθμολογικά αδιάφορη Ντε Χράαφσχαπ (1-1). Το αποτέλεσμα αυτό έστεψε πρωταθλήτρια την Αϊτχόφεν και Άγιαξ κατέληξε στον 3ο προκριματικό του Champions League με τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα.

Η απώλεια του τίτλου πέρυσι έφερε στην πόρτα της εξόδου τον Φρανκ Ντε Μπουρ, με τον Πίτερ Μπος να αναλαμβάνει τα ηνία της ομάδας. Μεταγραφικά ο Άγιαξ έχει αποκτήσει τον Σάντσες της Νασιονάλ (κεντρικός αμυντικός) και τον Ματέο Κασιέρα από την Ντεπορτίβο Κάλι (επιθετικός). Από την άλλη αποχώρησαν από την ομάδα οι ηγέτες Σίλεσεν (Μπαρτσελόνα), Μίλικ (Νάπολι), Φίσερ (Μίντλεσμπρο) και ο Φαν Ντερ Χορν (Σουόνσι).

Στον 3ο προκριματικό του Champions League αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ και λίγο έλειψε να αποκλειστεί. Στην Ολλανδία αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 στο Άμστερνταμ και στην Τούμπα νίκησε 2-1 στο τέλος, χάρη σε δύο γκολ του Ντάβι Κλάασεν και με τον "δικέφαλο να χάνει πολλές ευκαιρίες. Η κακή εικόνα του "Αίαντα" τιμωρήθηκε στα πλέι οφ. Ισοπαλία 1-1 με τη Ροστόφ και συντριβή στη Ρωσία με 4-1 κι ενδιάμεσα εντός έδρας ήττα στην ολλανδική πρεμιέρα με 2-1 από τη Βίλεμ.

Προπονητής: Πέτερ Μπος

Αστέρι: Ντάβι Κλάασεν

Γήπεδο: "Άμστερνταμ Αρένα" (53,502 θέσεις)

Το ρόστερ του Άγιαξ.

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ

Τα προφίλ των αντιπάλων του Παναθηναϊκού

Μνήμες από το πρόσφατο παρελθόν προσφέρει η Σταντάρ Λιέγης στον Παναθηναϊκό.Οι "πράσινοι" αποκλείστηκαν στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League το 2014 με "λευκή" ισοπαλία στο Βέλγιο και εντός έδρας ήττα 2-1 στη Λεωφόρο ενώ επίσης αποκλεισμό γνώρισαν το 2009-2010 από τη φάση των 16 της διοργάνωσης με δύο ήττες (3-1 και 1-0).

Πέρυσι έλαμψε το άστρο του Ματιέ Ντοσεβί, ο οποίος ως δεξιός μέσος κατά βάση δημιουργούσε ρήγματα στις αντίπαλες άμυνες και μάλιστα είχε δέκα ασίστ και τρία γκολ στο πρωτάθλημα. Οι Γιάννης Μανιάτης, Βίκτορ Βαλδές και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας Ιβάν Σαντίνι, που συνέβαλαν στην κατάκτηση του κυπέλλου αποτελούν παρελθόν. Αντιθέτως, πανταχού παρών ο Γάλλος μέσος Αντριάν Τρεμπέλ, ο οποίος σπανίως έχανε λεπτό από τις υποχρεώσεις του βελγικού συλλόγου.

Φέτος, πάντως, η ομάδα άρχισε ξανά με προβληματικό τρόπο. Έχασε το σούπερ καπ από την Μπριζ και μετράει μία νίκη, δύο ισοπαλίες και μία ήττα στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Προπονητής: Γιανίκ Φερέιρα

Αστέρι: Αντριάν Τρεμπέλ

Γήπεδο: "Μορίς Ντιφράσν" (28.272 θέσεις)

Το ρόστερ της Σταντάρ Λιέγης

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΘΕΛΤΑ

Τα προφίλ των αντιπάλων του Παναθηναϊκού

Πέρυσι ήταν η ομάδα που έριξε τεσσάρα στην Μπαρτσελόνα και μαχόταν μέχρι τέλους για το Champions League. Ο Εντουάρντο Μπερίτσο έκανε καταπληκτική δουλειά στη Γαλικία και συνέχισε από εκεί που το άφησε ο Λουίς Ενρίκε.

Ο Αργεντινός τεχνικός πρόσθεσε το 4-2-3-1 στο μενού των διατάξεων και η τριπλέτα Νολίτο - Τζον Γκουϊντέτι και Ιάγο Άσπας "τρομοκρατούσε" τις αντίπαλες άμυνες και δη στις αντεπιθέσεις. Ο πρώτος, όμως, αποχώρησε με μεταγραφή στη Μάντσεστερ Σίτι, ως επιλογή του Πεπ Γκουαρδιόλα, και το κενό του μέχρι στιγμής δεν έχει αναπληρωθεί.

Ο 21χρονος Πιόνε Σίστο αποκτήθηκε έναντι 6.000.000 ευρώ από την Κοπεγχάγη, ωστόσο θα δοκιμαστεί πρώτη φορά σε τέτοιο επίπεδο, ενώ σημαντική μεταγραφική προσθήκη είναι αυτή του στόπερ Φακούντο Ρονκάγλια από τη Φιορεντίνα.

Η έναρξη της σεζόν, πάντως, δεν ήταν ενθαρρυντική, αφού η ομάδα του Βίγκο γνώρισε εντός έδρας ήττα από τη "νεοφώτιστη" Λεγανές.

Προπονητής: Εντουάρντο Μπερίσο

Αστέρι: Ιάγκο Άσπας

Γήπεδο: "Μπαλαΐδος" (29.000 θέσεις)

Το ρόστερ της Θέλτα

News 24/7

24MEDIA NETWORK