Το τρικ Στράμα με Λουντ και Μολέδο στα αριστερά

Λόγω προβλημάτων, απουσιών και δυναμικότητας του αντιπάλου, πολλοί θεωρούν τον Παναθηναϊκό χαμένο από… χέρι στο αποψινό (Πέμπτη, 29/9) παιχνίδι με τη Θέλτα στο Βίγο. Ο Στραματσόνι πάντως δεν δείχνει να έχει την ίδια άποψη…

Το τρικ Στράμα με Λουντ και Μολέδο στα αριστερά
bigiafanies ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στα 150 plus παιχνίδια της έως τώρα προπονητικής καριέρας του Αντρέα Στραματσόνι, το αποψινό (Πέμπτη 29/9) κόντρα στη Θέλτα, «παίζει» να είναι ένα απ’ τα πλέον δύσκολα που κλήθηκε να προετοιμάσει. Όχι μόνο λόγω της δυναμικότητας του αντιπάλου και της «καυτής» έδρας (μην ξεχνάμε ότι εδώ, στο «Μπαλαΐδος» η Μπαρτσελόνα των MSN, «μάζεψε» πέρσι τέσσερα), αλλά λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπισε ο Παναθηναϊκός το τελευταίο δεκαήμερο και των πάρα πολλών απουσιών που είχε η αποστολή του στο Βίγο.

Ο Ιταλός τεχνικός «έδειξε» δύο πράγματα στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης. Πρώτα απ’ όλα δεν έβγαλε… φόβο. « Ναι, σεβόμαστε τη Θέλτα, αλλά είμαστε Παναθηναϊκός, ναι θα παίξουμε με προσοχή, αλλά δεν θα πάμε σε λογική απόλυτου “ταμπουριού” και θα επιδιώξουμε να επιτεθούμε». Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό να το ακούει κι ο αντίπαλος, αλλά κι ο ίδιος ο παίκτης. Να μην οσμίζεται δηλαδή «φόβο», να μην περάσει μέσα του το «…πω, που πάμε να παίξουμε τώρα!».

Το δεύτερο σκέλος που αξίζει να σταθούμε απ’ όσα είπε ο Ιταλός στην τελευταία τοποθέτησή του πριν τον αγώνα με τη Θέλτα, είναι το πώς σκοπεύει να παρατάξει απόψε τους «πράσινους». Η φράση «κλειδί» για τις σκέψεις του ήταν το «…θέλω να βάλω στο γήπεδο εμπειρία και να νιώσει η ομάδα ασφάλεια, να είναι συμπαγής». Κοινώς, απ’ τη στιγμή που έχει τόσες πολλές και σημαντικές απουσίες (τραυματίες οι Μέστο, Χουλτ, Λέτο, τιμωρημένοι οι Ιβανόφ, Γουακάσο), ο «Στράμα» σκοπεύει να ρίξει στο χορτάρι του «Μπαλαΐδος» τους πλέον έμπειρους -σε διεθνές επίπεδο- ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στη διάθεσή του.

«Βασανίστηκε» πολύ μέχρι να καταλήξει στο τελικό πλάνο, εντούτοις έκρινε πως αυτά τα ματς θέλουν μέσα όλη την εμπειρία που διαθέσει μία ομάδα. Γι’ αυτό και δεν σκοπεύει να ξεκινήσει εντέλει, κάποιον απ’ τους Χουχούμη, Μαρινάκη, γι αυτό προσανατολίζεται σε μια λίγο πιο εξτρίμ αλλά και έμπειρη επιλογή για το αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Ιταλός τεχνικός σκέφτεται να κάνει ένα σύνθετο σχήμα στα μετόπισθεν με τον Μολέδο να τραβιέται πιο αριστερά, ουσιαστικά ως μπακ, "παίρνοντας παίκτη" και τους Σαμπά, Κουτρουμπή κεντρικούς αμυντικούς, όταν η Θέλτα θα έχει την κατοχή και θα βρίσκεται στην επίθεση. Μπροστά από τον Μολέδο θα είναι ο Λουντ και ο Βιγιαφάνιες, ο οποίος κερδίζει στο νήμα τη θέση από τον Εμποκού.

Η δεξιά πλευρά θα απαρτίζεται από τους Κουλιμπαλί - Ιμπάρμπο. Γενικά η τελική επιλογή της ενδεκάδας εμπεριέχει ρίσκο και σίγουρα και κερδίζεις και χάνεις πράγματα. Σε κάθε περίπτωση, το αποψινό ματς είναι ένα μεγάλο τεστ για τον Παναθηναϊκό. Για το τι μπορεί να κάνει και μέχρι που μπορεί να φτάσει στην παρούσα φάση το «ταβάνι» του.

Ο Στραματσόνι πάντως δεν σκοπεύει να παίξει «κρυφτούλι» με τη Θέλτα. Θα ψάξει μεν τη μεγαλύτερη δυνατή «ασφάλεια» στο παιχνίδι της ομάδας του, αλλά θα επιδιώξει να σκοράρει πρώτος. Διότι σ’ αυτή την περίπτωση η πίεση θα γίνει πολύ μεγαλύτερη για τη Θέλτα, η οποία ναι μεν μπορεί να είναι μια υπέροχη ομάδα, αλλά δεν παύει να είναι «άγουρη» σε συνθήκες ευρωπαϊκών αγώνων.

Κι αν ο Παναθηναϊκός είναι κυνικός και δεν πετάξει τις ευκαιρίες που θα δημιουργήσει στο… καλάθι, θα κάνει το πρώτο μεγάλο βήμα για να γυρίσει με ένα καλό αποτέλεσμα στις αποσκευές του, παραμένοντας «ζωντανός» στη μάχη της ευρώ-πρόκρισης…

News 24/7

24MEDIA NETWORK