Τον Στραματσόνι δεν τον σκιάζει απουσία καμιά

Μήτε οι (ενδεχόμενες) απουσίες μήτε η (όποια) δυναμική του Άγιαξ τρομάζουν τον Αντρέα Στραματσόνι ενόψει της πρεμιέρας του Παναθηναϊκού στον όμιλο του Europa League.

Τον Στραματσόνι δεν τον σκιάζει απουσία καμιά

Αν και προέκυψαν ουκ ολίγοι αγωνιστικοί... μπελάδες παραμονές του πρώτου αγώνα των ομίλων του Europa League με τον Άγιαξ (Λεντέσμα, Κουτρουμπής, Ιμπάρμπο), ο Αντρέα Στραματσόνι ήταν τρομερά ευδιάθετος και "ατρόμητος", εκφράζοντας την απόλυτη πίστη του στο "πράσινο" ρόστερ. Είτε παίξουν είτε δεν παίξουν οι τρεις αμφίβολοι.

" Αυτό το παιχνίδι αντιπροσωπεύει τι θέλουμε να κάνουμε το καλοκαίρι. Να είμαστε στους ομίλους, να επαναφέρουμε τον Παναθηναϊκό στο επίπεδο που του αξίζει. Από την πλευρά μου και από την πλευρά των παικτών, θέλουμε να παίξουμε αυτό το ματς. Δεν μπορούμε να περιμένουμε. Θέλουμε να αρχίσει το ματς και να παλέψουμε κόντρα στον Άγιαξ" τόνισε ο Ιταλός τεχνικός και πρόσθεσε για τα προβλήματα των Λεντέσμα, Ιμπάρμπο και Κουτρουμπή:

" Σίγουρα δεν είναι μυστικό ότι αυτοί οι τρεις δεν είναι καλά. Κανείς δεν είναι σίγουρος πως θα μείνει εκτός και κανείς δεν είναι σίγουρος πως θα παίξει. Έχουμε προπόνηση στις 8. Δεν είμαι πολύ ανήσυχος, καθώς είμαι σίγουρος πως όποιος και αν παίξει θα παίξει καλά. Ο Παναθηναϊκός θα είναι καλός με αυτούς τους τρεις και χωρίς αυτούς τους τρεις…".

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει το βράδυ της Πέμπτης (15/9) σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης απέναντι στον Αγιαξ, σε ένα ματς που "ξυπνάει" ένδοξες αναμνήσεις από το παρελθόν. Τελικός Κυπέλλου Πρωταθλητριών 1971, ημιτελικοί Champions League 1996 με τον κόσμο του "τριφυλλιού" να προσδοκά, μια ανάλογη μεγάλη πορεία και φέτος. " Φυσικά. Είναι ένα τεστ, μία πρόκληση στην επιστροφή του Παναθηναϊκού να παίζει κόντρα σε σημαντικές ομάδες με σπουδαία φιλοσοφία. Ο σύλλογος είχε κατά το παρελθόν αυτή την νοοτροπία και πρέπει να δείξουμε ότι αυτή επέστρεψε. Στο γήπεδο, όχι στα λόγια", τόνισε ο "Στράμα".

ΚΟΥΛΙΜΠΑΛΙ ΚΑΙ "ΣΥΜΠΑΓΕΙΣ"

Αν δεν παίξει εντέλει ο Γιώργος Κουτρουμπής ο Ιταλός τεχνικός δεν σκέφτεται αλλαγή στο σύστημα των τριών στόπερ, αλλά "παίζει" ως σενάριο η παρουσία ακόμη και του Ουσμάν Κουλιμπαλί. " Είναι μία επιλογή που σκέφτομαι. Έχω καθαρά στο μυαλό μου το πως πρέπει να παίξουμε. Πρέπει να τσεκάρω τους παίκτες. Ο τρόπος, όμως, που πρέπει να παίξουμε είναι ξεκάθαρος".

Οσο για το "κλειδί" του αγώνα; " Παίζουμε στην Λεωφόρο και θέλω να παίξουμε επιθετικά γιατί παίζουμε στην έδρα μας. Δεν με απασχολεί ποιος είναι ο αντίπαλος. Θέλω να είναι η ομάδα συμπαγής χωρίς να χάσουμε την επικινδυνότητα μας κάθε φορά που κάνουμε επίθεση. Ο Άγιαξ έχει ποιοτική ομάδα, αλλά και εμείς θα κοιτάξουμε να τον δυσκολέψουμε και να του βάλουμε προβλήματα στην άμυνα".

Γουακάσο: "Ο εαυτός μας"

Τους παίκτες του Παναθηναϊκού στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στον ειδικά διαμορφωμένο αγωνιστικό χώρο του κλειστού "Παύλος Γιαννακόπουλος» (η UEFA ήθελε μεγαλύτερη αίθουσα Τύπου), εκπροσώπησε ο Μουμπάρακ Γουακάσο, ο οποίος επισήμανε πως " …περιμέναμε αυτά τα παιχνίδια και πραγματικά είχαμε μια πολύ καλή παρουσία για να βρεθούμε στους ομίλους. Ελπίζω ότι θα έχουμε μία εξαιρετική εμφάνιση και σε αυτή την διαδικασία.

Χρειάζεται για να προχωρήσουμε να είμαστε ο εαυτός μας, όπως κάναμε και στα προκριματικά. Προετοιμαστήκαμε και για τους αγώνες του πρωταθλήματος και για εκείνους της Ευρώπης ώστε να είμαστε έτοιμοι. Μας ενδιαφέρει να κάνουμε μία καλή εμφάνιση".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

O... πυρετός του "Στράμα" και το "καθαρό" 3-5-2

News 24/7

24MEDIA NETWORK