Αγωνία για την "καμπάνα" της UEFA

Στον ΠΑΟΚ περιμένουν και... αγωνιούν για το κατηγορητήριο που θα έρθει την Παρασκευή (02/10) για όσα έγιναν στον αγώνα με την Ντόρτμουντ. Διαβάστε ποια επιχειρήματα θα επικαλεστεί ο "Δικέφαλος" και τι ισχύει με την τριετή αναστολή της τιμωρίας του.

Αγωνία για την "καμπάνα" της UEFA
INTIME SPORTS

Tα όσα έλαβαν χώρα μετά το τέλος του παιχνιδιού του ΠΑΟΚ με την Ντόρτμουντ με την εισβολή των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο "φέρνουν" μεγάλη ανησυχία και αγωνία στον "Δικέφαλο". Πλέον, το μυαλό είναι στο κατηγορητήριο που θα "έρθει" την Παρασκευή (02/10) και το ζητούμενο είναι αν ο ΠΑΟΚ πέρα από βαρύ πρόστιμο κινδυνέψει και με τιμωρία της έδρας ή ακόμη χειρότερα ενεργοποίηση της ποινής του μονοετούς αποκλεισμού που είναι σε αναστολή από το καλοκαίρι του 2012 για τα επεισόδια με την Ραπίντ Βιέννης.

Αν το κατηγορητήριο έρθει με την μορφή του κατεπείγοντος, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για τον ΠΑΟΚ. Αν έρθει ένα κατηγορητήριο με περιθώριο έξι ημερών όπως γενικώς συνηθίζεται, τότε η ΠΑΕ μπορεί να "γλιτώσει" μια εξοντωτική τιμωρία. Πάντως οι απεσταλμένοι της UEFA (Βορειoρλανδός security και Τούρκος παρατηρητής) έφυγαν αρκετή ώρα μετά το τέλος του αγώνα με την Ντόρτμουντ.

Τα επιχειρήματα που θα επικαλεστεί ο ΠΑΟΚ

Για τον ΠΑΟΚ, αυτά που μπορεί να μετρήσουν θετικά είναι:

-Η παραδοχή των ανθρώπων της Ντόρτμουντ (δια στόματος Τούχελ) ότι "φέρουμε εμείς ευθύνη για τα επεισόδια των οπαδών μας στη θύρα 8", εκεί που άρχισαν όλα. Το γεγονός ότι από όλα όσα συνέβησαν δεν επηρεάστηκε η ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, ούτε η σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών.

-Το δεδομένο ότι και οι δύο παρατηρητές βρέθηκαν για πρώτη φορά στην Τούμπα και δεν υπάρχει κάποια εμπειρία που μπορεί να τους προδιαθέσει αρνητικά.

Τι γίνεται με την τριετή αναστολή

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που ανοίξει συζήτηση στην UEFΑ για μία πολύ βαριά ποινή, τότε θα παίξει ρόλο η ερμηνεία που θα δώσουν οι αρμόδιες επιτροπές της για το αν είναι σε ισχύ η τριετία αναστολής της ποινής μονοετούς αποκλεισμού που είχε επιβληθεί το καλοκαίρι του 2012 μετά τα επεισόδια με τη Ραπίντ. Κι αυτό γιατί η πρωτόδικη ποινή είχε κοινοποιηθεί στις 31 Αυγούστου στον ΠΑΟΚ (άρα έχει παρέλθει η τριετία), το αποτέλεσμα της έφεσης, όμως, είχε γίνει γνωστό στις 29 Οκτωβρίου, άρα η τριετία παραμένει ενεργή.

Διαβάστε ακόμα:

VIDEO: Εισβολή οπαδών του ΠΑΟΚ με τη λήξη

Καπνογόνα και διακοπή στην Τούμπα

ΠΑΟΚ - Ντόρτμουντ 1-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK