Έβγαλε... γούστα ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου!

Σπουδαία νίκη ο ΠΑΟΚ και μάλιστα με ανατροπή κόντρα στην μαχητική Έστερσουντ με 3-1. Βελτιωμένοι οι Κυπελλούχοι Ελλάδας με τον Λουτσέσκου στον πάγκο τους που δεν... πελάγωσαν με την γκάφα και το πέναλτι, αντιθέτως έβγαλαν ψυχή και έκαναν το καθήκον τους.

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÐÁÏÊ - ÅÓÔÅÑÓÏÕÍÔÓ / EUROPA LEAGUE / PAOK - OSTERSUNDS (MOTION TEAM)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÐÁÏÊ - ÅÓÔÅÑÓÏÕÍÔÓ / EUROPA LEAGUE / PAOK - OSTERSUNDS (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Τα είχε όλα το ματς του ΠΑΟΚ με την Έστερσουντ στην Τούμπα. Οι κυπελλούχοι Ελλάδας με τον Ραζβάν Λουτσέσκου για πρώτη φορά στον πάγκο τους, παρουσιάστηκαν σαφώς βελτιωμένοι. Μία ομάδα με πλάνο και ρόλους, που ήξερε τι ήθελε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και πως μεθοδικά θα το πετύχει.

Ακόμη κι όταν ο "δικέφαλος" απο το...πουθενά βρέθηκε πίσω στο σκορ, από ένα πέναλτι - προσφορά στην σουηδική ομάδα (σε μια φάση που Κρέσπο-Λέοβατς-Ρει υπέπεσαν σε τριπλή γκάφα), το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Νούρι, δεν... πελάγωσε και πάλεψε για να φέρει το ματς τα ίσα πριν πάει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Ο ΠΑΟΚ παρ΄λα την ψυχρολουσία του 0-1 δεν άργησε να κερδίσει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, άμεσα κυριάρχησε εκ νέου και δικαιώθηκε καθώς στο 38' ο Μάτος με εντυπωσιακή κεφαλιά μετά απο υποδειγματικό σερβίρισμα του Μακ έκανε το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Θεσσαλονικείς δεν άφησαν περιθώρια στην Έστερσουντ, ψάχνοντας συνεχώς χώρους για το γκολ και την ανατροπή. Βοηθησαν σε αυτό και οι σωστες αλλαγές του Λουτσέσκου, ο οποίος δεν αρκέστηκε στο 2-1 αλλά πέρασε και τον Κλάους Αθανασιάδη δίπλα στον Πρίγιοβιτς για να πιέσει για μεγαλύτερο σκορ, με το οποίο θα αποκτούσε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Και δικαιώθηκε...

Αρχικά στο 77' οι κόποι των παικτών του Λουτσέσκου καρποφόρησαν καθώς ο Τζάλμα Κάμπος βρήκε με πανέμορφη σέντρα τον Πρίγιοβιτς μέσα στην περιοχή και ο Σέρβος με κεφαλιά... εκτέλεσε τον αντίπαλο γκολκίπερ για το 2-1.

Το... κερασάκι στην τούρτα έβαλε και πάλι ο Πρίγιοβιτς που σκόραρε με πέναλτι στο 88' και διαμόρφωσε το τελικό 3-1. 'Ενα πέναλτι που κέρδισε με προσωπική του ενέργεια ο Ενρίκε, όταν πρόλαβε την έξοδο του Κείτά και ο τελευταίος τον ξάπλωσε στο χορτάρι με γροθιά στο πρόσωπο.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Λέοβατς, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Σάκχοφ (62' Πέλκας), Τσίμιροτ, Κάμπος, Μακ (81' Αθανασιάδης), Πρίγιοβιτς, Μπίσεσβαρ (73' Ενρίκε).

Έστερσουντ (Γκράχαμ Πότερ): Κεϊτά, Πέττερσον, Παπαγιαννόπουλος, Αιές, Σέμα (70' Γκέρο), Βίντγκρεν, Μπατσίρου, Μουκίμπι (71' Μπεργκβιστ), Νούρι, Μενσά, Γκόντος (81' Μπίεκστρεμ).

News 24/7

24MEDIA NETWORK