Γλυκόπικρη γεύση

Διαβάστε για τις "συγκρούσεις" του ΠΑΟΚ με ομάδες του Ισραήλ που έχουν αφήσει στον "δικέφαλο" ανάμεικτα συναισθήματα.

Γλυκόπικρη γεύση

Ο ΠΑΟΚ ξεκινάει την Πέμπτη (2/8) απέναντι στην Μπνέι Γιεχούντα την φετινή του περιπέτεια στο Europa League. Με δεδομένο πως ο "Δικέφαλος" κοντράρεται με ομάδα που εδρεύει στο Ισραήλ έχει ενδιαφέρον να δούμε τι έκαναν οι "ασπρόμαυροι" τις προηγούμενες φορές που τέθηκαν αντιμέτωποι με συλλόγους από την εν λόγω χώρα.

Δύο εμπειρίες

Η πρώτη εμπειρία του ΠΑΟΚ με αντίπαλο ομάδα από το Ισραήλ ήταν στις 14/9/2000 όταν κληρώθηκε να παίξει με την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ για το Κύπελλο UEFA. Στο πρώτο ματς ο "Δικέφαλος" επικράτησε στην Τούμπα με 3-1 χάρη σε γκολ των Καμπς, Ναλιτζή και αυτογκόλ του Κοέν και στον επαναληπτικό 14 ημέρες αργότερα, αναδείχθηκε ισόπαλος (3-3), περνώντας στην επόμενη φάση. Τα τέρματα στην ρεβάνς σημείωσαν οι Κατσαμπής, Ναλιτζής και Κωνσταντινίδης.

Μπεϊτάρ-ΠΑΟΚ 3-3

Η πίκρα

Η δεύτερη φορά που ο ΠΑΟΚ κλήθηκε να αντιμετωπίσει ομάδα από το Ισραήλ ήταν για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2004005. Αντίπαλος η Μακάμπι Τελ Αβίβ και ο "Δικέφαλος" γνώρισε ίσως τον πιο πικρό αποκλεισμό στην ιστορία του. Μπροστά στους "ασπρόμαυρους" ανοίχτηκε για πρώτη φορά η προοπτική της συμμετοχής στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αλλά η ευκαιρία χάθηκε.

Στον πρώτο αγώνα στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 1-2, όμως, αυτό ήταν το λιγότερο, γιατί μερικές ημέρες αργότερα με την τιμωρία μηδενισμού που του επιβλήθηκε (0-3 υπέρ της Μακάμπι το τελικό σκορ), λόγω αντικανονικής συμμετοχής του Λιάσου Λουκά στο παιχνίδι, εξανεμίστηκαν οι όποιες ελπίδες είχε για πρόκριση.

Στον επαναληπτικό του Τελ Αβίβ ο "Δικέφαλος" έχασε με 1-0 και αποχαιρέτησε και τυπικά το όνειρο.

Αναλυτικά:

25/08/04 CHL Μακάμπι Τελ Αβίβ - ΠΑΟΚ 1-0

10/08/04 CHL ΠΑΟΚ - Μακάμπι Τελ Αβίβ 0-3 α.α.

28/09/00 UCUP Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ - ΠΑΟΚ 3-3

14/09/00 UCUP ΠΑΟΚ - Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ 3-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK