Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ - ΠΑΟΚ 2-1 (VIDEOS)

Με το αριστερό άρχισε τις επίσημες υποχρεώσεις του ο ΠΑΟΚ για τη σεζόν 2015-16, αφού ηττήθηκε από την Λοκομοτίβα στο Ζάγκρεμπ (2-1), ωστόσο το γκολ του Ρόμπερτ Μακ στις καθυστερήσεις αύξησε αισθητά τις πιθανότητες πρόκρισης στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ - ΠΑΟΚ 2-1 (VIDEOS)
INTIME SPORTS

Η εικόνα του αγώνα

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυναμικά στο παιχνίδι και έδειξε με το καλημέρα ότι θέλει να είναι αφεντικό στο ματς. Ο Μακ είχε κέφια και στο 6' μετά ωραία ατομική ενέργεια, σούταρε, η μπάλα άλλαξε πορεία και κατέληξε στο δοκάρι του Ζελένικα. Ο "δικέφαλος" ήταν καλύτερος και στο 14' ο Πέλκας βρήκε τον Σαλπιγγίδη, ο οποίος γύρισε στην περιοχή, ο Πρέγκλα, όμως, πρόλαβε τους Πέλκα και Μακ.

Στο ακριβώς επόμενο λεπτό ο Σαλπιγγίδης για λίγο δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή από την μικρή περιοχή, ενώ στο 17' μετά από κάθετη πάσα του Κάτσε ο Μακ βγήκε απέναντι από τον Ζελένικα, αλλά ο γκολκίπερ της Λοκομοτίβα έδιωξε με τα πόδια. Στο 21' ήρθε μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία για τον Δικέφαλο, όταν ξανά ο Κάτσε έβγαλε τον Μακ τετ α τετ με τον Ζελένικα, όμως, το πλασέ του Σλοβάκου απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ζελένικα.

Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ - ΠΑΟΚ 2-1 (VIDEOS)
INTIME SPORTS

Απόλυτα κόντρα στην ροή του αγώνα η Λοκομοτίβα προηγήθηκε στο 30'. Ο Τζαβέλλας αδράνησε, ο Μπενγκόνια πάσαρε για τον Κόλαρ πλάγια μέσα στην περιοχή, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα τον Ολσεν γράφοντας το 1-0. Στο 33' μετά από συρτή εκτέλεση κόρνερ του Κάτσε, ο Μακ σούταρε άτσαλα μέσα από την περιοχή και η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στο 36' ο Πέλκας μοίρασε εξαιρετικά για τον Κίτσιου, ο οποίος απέναντι από τον Ζελένικα και χωρίς πίεση κατάφερε να αστοχήσει.

Στο 40' ο Μάριτς λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματα της Λοκομοτίβα, αλλά καθυστέρησε μέσα στα καρέ του Ολσεν με αποτέλεσμα να τον προλάβουν οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ και να βάλουν την κόντρα. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ωστόσο, ο "δικέφαλος" δεν την γλίτωσε. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Αντριγιάσεβιτς έπιασε την κεφαλιά από κοντινή απόσταση, σημειώνοντας το 2-0.

Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ - ΠΑΟΚ 2-1 (VIDEOS)
INTIME SPORTS

Το δεύτερο μέρος άρχισε με ένα σουτ του Σκόνδρα που μπλόκαρε στην γωνία του ο Ζελένικα, ενώ στα επόμενα λεπτά ο ΠΑΟΚ είχε ανούσια κατοχή. Στο 55' μετά από πάσα του Πέλκα, ο Σαλπιγγίδης έγινε κάτοχος της μπάλας πλάγια μέσα στην περιοχή, κεραυνοβόλησε τον Ζελένικα, ο οποίος απέκρουσε ενστικτωδώς, ενώ στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Κίτσιου κόντραρε σε αμυντικούς.

Ενα λεπτό αργότερα ο Τζιόλης πήρε την κεφαλιά από την μικρή περιοχή, η μπάλα βρήκε σε αντίπαλο αμυντικό, γύρισε στον διεθνή μέσο, ο οποίος έκανε μία παράλληλη πάσα στο... πουθενά. Στο 63' ο Ολσεν μπλόκαρε την μπάλα έπειτα από σουτ του Σόβσιτς, ενώ στο 69' ο Μυστακίδης γύρισε την μπάλα παράλληλα με την εστία του Ζελένικα, όμως, ο Μακ δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή. Ο Σλοβάκος στο 71' μετά από ατομική ενέργεια έφτασε στο σημείο του πέναλτι, αλλά ο Πρένγκα την τελευταία στιγμή τον εμπόδισε.

Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ - ΠΑΟΚ 2-1 (VIDEOS)
INTIME SPORTS

Ο Ολσεν στο 75' έσωσε τον ΠΑΟΚ από το 2-0, αποκρούωντας με τα πόδια κοντινό πλασέ του Μπεγκόνια, ενώ στο 77' επικίνδυνο σουτ του Μίσιτς κόντραρε και πέρασε έξω. Είχε προηγηθεί στο 74' ένα άτσαλο πλασέ του Κάτσε από πλεονεκτική θέση, που έφυγε άουτ.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα, πάντως, ο "δικέφαλος μείωσε σε 2-1, όταν ο Μυστακίδης με πανέμορφη κάθετη πάσα έβγαλε τον Μακ τετ α τετ με τον Ζελένικα, τον ξεπέρασε και πλάσαρε εύστοχα προ κενής εστίας.

MVP

Ο Βόσνιος μέσος, Σόβσιτς, ήταν ο κινητήριος μοχλός της Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, βοηθώντας τα μέγιστα την κροατική ομάδα να φτάσει στην επιτυχία επί του ΠΑΟΚ. Η αντίπαλος του Δικεφάλου να σημειωθεί ότι έπαιξε πολύ καλά τις αντεπιθέσεις, εκμεταλλευόμενη, φυσικά, και την τραγική αμυντική λειτουργία των "ασπρόμαυρων".

Αδύναμος κρίκος

Ολοι οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ αλλά, κυρίως, ο Κόστα και ο Τζαβέλλας είχαν κάκιστες αντιδράσεις στις περιπτώσεις που βρέθηκαν απέναντι με τους αντίπαλους επιθετικούς. Στην πρώτη αξιόλογη στιγμή της Λοκομοτίβα, άλλωστε, και ενώ ο Δικέφαλος πίεζε βρέθηκε πίσω στο σκορ, χάνοντας έτσι πόντους έναντι του αντιπάλου του σε ψυχολογικό επίπεδο.

Σχόλιο

Ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τεράστια αμυντικά προβλήματα και εάν δεν ενισχυθεί άμεσα στα μετόπισθεν, τουλάχιστον, με δύο παίκτες, τότε δεν θα έχει καμία τύχη σε καμία από τις διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχει. Γιατί πρέπει να αναλογιστούμε ότι σήμερα δέχθηκε δύο τέρματα από μία ομάδα πολύ χαμηλού επιπέδου η οποία δεν θα έχει καμία σχέση με τις περισσότερες από τις οποίες θα βρίσκει απέναντί του όσο προχωράει η σεζόν. Ο Δικέφαλος κέρδισε πόντους στο δημιουργικό κομμάτι, κάτι που, όμως, μετά από ένα τέτοιο αποτέλεσμα περνά σε δεύτερη μοίρα.

Οι συνθέσεις

Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ: Ζελένικα, Μπαρτόλετς, Μρτσέλα, Πρέγκλα, Σόβσιτς (90+ Τσαπάν), Μπεγκόνια, Μπρούσιτς, Αντριάσεβιτς, Λέκο, Μάριτς (73' Μίσιτς), Κόλαρ (65' Ντολεζάι)

ΠΑΟΚ: Όλσεν, Σκόνδρας (79' Ρατς), Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Τζιόλης (61' Μαντούρο), Μακ, Κάτσε, Πέλκας, Σαλπιγγίδης (68' Μυστακίδης)

Το live του αγώνα

19:34
Καλησπέρα, εδώ θα σας μεταφέρουμε όλα όσα συμβαίνουν πριν την έναρξη του αγώνα Λοκομοτίβα-ΠΑΟΚ στο Ζάγκρεμπ, όπως και την εξέλιξη της αναμέτρησης 
19:41
Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που ταξίδεψαν από τη Γερμανία ήταν από νωρίς έξω από το γήπεδο, σε ελεγχόμενο χώρο.
19:43
Η αποστολή του ΠΑΟΚ έκανε την εμφάνισή της στο γήπεδο, για την πρώτη αναγνωριστική βόλτα στον αγωνιστικό χώρο.
19:46
Οι περίπου 250 οπαδοί του ΠΑΟΚ από Θεσσαλονίκη πηγαίνουν αυτή την ώρα προς το γήπεδο.
19:46
Έξω από το γήπεδο υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη.
19:48
Στο γήπεδο για να παρακολουθήσει το ματς θα βρίσκεται και ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος θα βρεθεί αυθημερόν από την Ελλάδα στην Κροατία. Αγγελίδης και Άρνεσεν βρίσκονται από χθες στο Ζάγκρεμπ, στο πλευρό της αποστολής.
19:51
Οι παίκτες του "Δικεφάλου" επέστρεψαν στα αποδυτήρια μετά την αναγνωριστική τους βόλτα στον αγωνιστικό χώρο, ώστε να ετοιμαστούν για το καθιερωμένο ζέσταμα πριν το παιχνίδι. Για τα αποδυτήρια αποχώρησαν και οι Ουκρανοί διαιτητές μετά την πρώτη τους βόλτα στο γήπεδο.
19:54
Σε καλή κατάσταση ο αγωνιστικός χώρος. Υψηλή η θερμοκρασία, γύρω στους 35 βαθμούς κελσίου 
19:55

Δύο αναμετρήσεις έχει δώσει ο ΠΑΟΚ κόντρα σε ομάδες από την Κροατία. Την σεζόν 2010-2011 είχε αντιμετωπίσει  στα πλαίσια των ομίλων του Europa League την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε με 1-0 με γκολ του Βλάνταν Ίβιτς, ενώ στο «Μαξιμίρ» ο Δικεφάλος επικράτησε 0-1 με γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη , τέρμα το οποίο χάρισε την πρόκριση στην επόμενη φάση και άφησε εκτός συνέχειας τους Κροάτες.

20:00
Αύριο θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση της γ΄ προκριματικής φάσης του Europa League και ο ΠΑΟΚ θα μάθει τον πιθανό του αντίπαλο, εφόσον φυσικά προκριθεί στον επόμενο γύρο.
20:04
Στον αγωνιστικό χώρο ο Ιβάν Λέκο, για να ετοιμάσει όσα χρειάζονται (κώνους κλπ) για το ζέσταμα της ομάδας που θα ξεκινήσει σε λίγη ώρα.
20:15
Εικόνα από την είσοδο των παικτών της Λοκομοτίβα στον αγωνιστικό χώρο για την πρώτη αναγνωριστική βόλτα.
20:16
Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στο κέντρο του Ζάγκρεμπ 
20:17
Κι άλλη εικόνα από τον αγωνιστικό χώρο.
20:18

Μία συμμετοχή έχει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις η Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ. Μετά την κατάληψη της δεύτερης θέσης στο πρωτάθλημα Κροατίας την σεζόν 2012-2013, συμμετείχε στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League, όπου και αποκλείστηκε από την Ντιναμό Μινσκ, αφού παρά την επικράτησή της εκτός έδρας με 2-1 ηττήθηκε στο Ζάγκρεμπ με 2-3 και έμεινε εκτός συνέχειας. Αυτά είναι και τα μοναδικά δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια που έχει δώσει στην ιστορίας της η Λοκομοτίβα.

20:19
Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ από τη Γερμανία είναι αυτοί που έδωσαν από νωρίς ξεχωριστό χρώμα στο Ζάγκρεμπ
20:20
Οι παίκτες του ΠΑΟΚ παίρνουν γεύση από τον πάγκο στο γήπεδο της ΝΚ Ζάγκρεμπ
20:21
Παντού στους δρόμους του Ζάγκρεμπ υπάρχει Αστυνομία
20:23

Οι ενδεκάδες του αγώνα:

Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ: Ζελένικα, Μπαρτόλετς, Μρτσέλα, Πρένγκα, Σόβσιτς, Μπεγκόνια, Μπρούσιτς, Αντριάσεβιτς, Λέκο (αρχηγός), Μάριτς, Κόλαρ

ΠΑΟΚ: Όλσεν, Σκόνδρας, Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Τζιόλης, Μακ, Κάτσε, Πέλκας, Σαλπιγγίδης (αρχηγός)

20:25
Βόλτα των παικτών στον αγωνιστικό χώρο
20:26
Ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί με τον Όλσεν κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα η τετράδα θα αποτελείται από τους Σκόνδρα, Κόστα, Βίτορ, Τζαβέλλα, στη μεσαία γραμμή θα βρίσκονται οι Τζιόλης-Κάτσε, μπροστά τους τριάδα οι Κίτσιου, Πέλκας, Μακ και στην κορυφή της επίθεσης ο Σαλπιγγίδης. Ο Τούντορ επέλεξε σχηματισμό 4-2-3-1.
20:29
Βίντεο από το γήπεδο, με την πρώτη είσοδο της Λοκομοτίβα στον αγωνιστικό χώρο.
20:37
Οι δύο ομάδες και οι διαιτητές έχουν βγει στον αγωνιστικό χώρο και πραγματοποιούν το ζέσταμα αυτή την ώρα.
20:39

Οι αναπληρωματικοί του ΠΑΟΚ: Πούγγουρας, Μαντούρο, Χαρίσης, Κοροβέσης. Μυστακίδης, Ρατς και Μελίσσας

20:39
Εκτός αποστολής έμειναν ο Κυριάκος Σαββίδης και ο 16χρονος τερματοφύλακας, Μάριος Σιαμπάνης.
20:40
Η πιθανή διάταξη της Λοκομοτίβα σε 4-2-3-1 όπως τη δίνουν οι Κροάτες. 
Ο Ζελένικα θα είναι κάτω από το τέρμα. Στην άμυνα από δεξιά οι Μπαρτόλετς, Μρτσέλα, Πρένγκα και Μπρούσιτς.
Οι δύο κεντρικοί μέσοι θα είναι ο Λέκο και ο Μπεγκόνια, αριστερά ο Σόβσιτς, δεξιά ο Αντριάσεβιτς, στον άξονα ο Μάριτς και στην κορυφή ο Κόλαρ
20:40
Ο Ιβάν Σαββίδης στην κερκίδα.
20:44
Δείτε και βίντεο με τον Ιβάν Σαββίδη στις εξέδρες του γηπέδου στο Ζάγκρεμπ, ενώ από πίσω του φαίνονται οι Σιαμπάνης και Σαββίδης που έμειναν εκτός αποστολής.
20:47
Οι αναπληρωματικοί της Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ: Φιλίποβιτς, Τσαπάν, Πούλιτς, Φιόλιτς, Μίσιτς, Ντόλεζαλ, Γκρτσάν
20:52
Το αποψινό παιχνίδι θα είναι το πρώτο επίσημο του Τούντορ ως προπονητής του ΠΑΟΚ.
20:56
Εικόνα από το ζέσταμα του ΠΑΟΚ 
21:08
1' Ξεκίνησε το ματς στο Ζάγκρεμπ.
21:12
13' Οι φίλοι του ΠΑΟΚ κάνουν αισθητή την παρουσία τους με τα συνθήματά τους.
21:14
15' Ο Σαλπιγγίδης επιχείρησε να κάνει την προβολή για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία.
21:15
17' Κίτρινη κάρτα στον Αντριάσεβιτς της Λοκομοτίβα.
21:15

21:16
Η φάση του 6', κατά την οποία η σέντρα σουτ του Μακ βρήκε το δοκάρι, ήταν η πιο σημαντική σε αυτά τα 17 λεπτά.
21:18
19' Ο Όλσεν στην προσπάθειά του να μπλοκάρει τη μπάλα, χτύπησε στον Σκόνδρα. Ενοχλήσεις ωστόσο και για τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ.
21:21
21' Μεγάλη φάση για τον ΠΑΟΚ. Ο Μακ βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον γκολκίπερ των Κροατών, έκανε το πλασέ, αλλά ο τελευταίος έδιωξε.
21:30
30' ΓΚΟΛ 1-0 για τη Λοκομοτίβα. Ο Μάρκο Κόλαρ άνοιξε το σκορ. Με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Όλσεν.
21:32
Ο ΠΑΟΚ πίσω στο σκορ και ενώ πατούσε γενικά καλά στον αγωνιστικό χώρο. 
21:35
36' Τεράστια φάση για τον ΠΑΟΚ. Εξαιρετική ασίστ του Πέλκα στον Κίτσιου, ο οποίος από θέση βολής πλάσαρε τον γκολκίπερ της Λοκομοτίβα, αλλά έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι.
21:40
40' Μοναδική χαμένη ευκαιρία για τη Λοκομοτίβα. Ο Μάριτς βρέθηκε σε θέση βολής μέσα από την περιοχή, αλλά καθυστέρησε να σουτάρει, με αποτέλεσμα ο Βίτορ να βάλει την κόντρα και να αποσοβήσει τον κίνδυνο.
21:44
Τρικυμία στην άμυνα του ΠΑΟΚ. Όταν πατάνε περιοχή οι Κροάτες γίνονται ιδιαίτερα απειλητικοί και ο Δικέφαλος ''καρδιοχτυπά''.
21:45
45'+1' ΓΚΟΛ 2-0 για τη Λοκομοτίβα. Ο Αντριάσεβιτς έπιασε την καρφωτή κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
21:47
Ημίχρονο στο Ζάγκρεμπ. Ο ΠΑΟΚ πίσω στο σκορ με 2-0!
22:02
46' Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο.
22:05
49' Σουτ του Σκόνδρα μέσα από την περιοχή, μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Λοκομοτίβα.
22:06
50' Κίτρινη στον Μπαρτόλετς.
22:12
55' Διπλή χαμένη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Σουτ του Σαλπιγγίδη που εξουδετερώθηκε από τον Ζελένικα. Το νέο σουτ του Κίτσιου έδιωξαν οι αμυντικοί.
22:16
56' Κεφαλιά του Τζιόλη μέσα από την περιοχή, που δεν ανησυχεί τον Ζελένικα.
22:17
60' Σέντρα σουτ του Μακ από δεξιά, έδιωξε με υπερένταση ο γκολκίπερ των γηπεδούχων.
22:17
61' ΑΛΛΑΓΗ για τον ΠΑΟΚ. Ο Τζιόλης εκτός, μέσα ο Μαντούρο.
22:20
63' Καλή στιγμή για τη Λοκομοτίβα. Το σουτ του Σόβσιτς μπλόκαρε ο Όλσεν.
22:20
64' Ο Σαλπιγγίδης υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ.
22:21
65' Σουτ του Κίτσιου από αριστερά, άουτ η μπάλα.
22:22
65' ΑΛΛΑΓΗ για τη Λοκομοτίβα. Ο Κόλαρ εκτός, στη θέση του ο Ντόλεζαλ.
22:24
68' ΑΛΛΑΓΗ για τον ΠΑΟΚ. Ο Μυστακίδης στη θέση του Σαλπιγγίδη.
22:26
70' Ο ΠΑΟΚ πιέζει τους Κροάτες αλλά μέχρι τώρα αδυνατεί να διασπάσει την άμυνά τους.
22:27
71' Εξαιρετική ατομική προσπάθεια από τον Μακ, ο οποίος ενώ ήταν έτοιμος να πλασάρει, ο Μρτσέλα έπεσε επάνω του και του απέσπασε τη μπάλα.
22:29
73' ΑΛΛΑΓΗ για τη Λοκομοτίβα. Ο Μίσιτς αντί του Μάριτς. 
22:30
74' Καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ. Ο Σκόνδρας έκανε το γύρισμα από δεξιά, αλλά το πλασέ του Κάτσε πήρε φάλτσα και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.
22:31
75' Ο Όλσεν πραγματοποιεί σωτήρια επέμβαση στο πλασέ του Μπεγκόνια!
22:33
76' Νέα απειλή από τους Κροάτες. Ο Μίσιτς μπήκε στην περιοχή από αριστερά, σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ.
22:35
79' ΑΛΛΑΓΗ για τον ΠΑΟΚ. Ο Ρατς αντί του Σκόνδρα.
22:38
82' Κίτρινη κάρτα στον Τζαβέλλα.
22:42
85' Βαριά τα πόδια των παικτών του ΠΑΟΚ. Εμφανής η κούραση για τους παίκτες του Δικεφάλου.
22:43
86' Πλασέ του Μυστακίδη από σέντρα του Ρατς, ήταν όμως αδύναμο και ο γκολκίπερ της Λοκομοτίβα μπλόκαρε πανεύκολα τη μπάλα.
22:49
90'+1' ΓΚΟΛ 2-1, μειώνει ο ΠΑΟΚ. Ο Μακ πέρασε τον Ζελένικα έπειτα από ασίστ του Μυστακίδη και πλάσαρε εύστοχα.
22:49
90'+3' ΑΛΛΑΓΗ για τη Λοκομοτίβα. Ο Σόβσιτς εκτός, μέσα ο Τσάπαν.
22:50
90'+3' Τέλος αγώνα στο Ζάγκρεμπ. Ο ΠΑΟΚ μείωσε στις καθυστερήσεις σε 2-1 τη Λοκομοτίβα.
22:51
Το γκολ του Μακ διαφοροποιεί τα δεδομένα ενόψει της ρεβάνς της Τούμπας.
22:53
Ευχαριστούμε που μείνατε μαζί μας, καλό βράδυ σε όλους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK