Ντιναμό Μινσκ-ΠΑΟΚ 0-2

Ο ΠΑΟΚ έφυγε με το διπλό από την έδρα της Ντιναμό Μινσκ με σκόρερ τον Στέφανο Αθανασιάδη και στις 11 Δεκεμβρίου στην Τούμπα κόντρα στην Γκινγκάμπ με νίκη σφραγίζει την πρόκριση για την επόμενη φάση του Europa League.

Ντιναμό Μινσκ-ΠΑΟΚ 0-2

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Εικόνα αγώνα:

Το παιχνίδι ξεκίνησε με μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο Κοντσεβόι στο 3' υπέπεσε σε τραγικό λάθος, ο Αθανασιάδης βγήκε τετ, αλλά νικήθηκε από τον Ιγκνάτοβιτς, ενώ το σουτ του Περέιρα στην επαναφορά κόντραρε σε σώματα. Στην αρχή ο Δικέφαλος πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 6' έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ρατς, ο Βίτορ έπιασε την κεφαλιά, όμως, η μπάλα έφυγε μόλις άουτ. Οι φιλοξενούμενοι πήραν γρήγορα τον έλεγχο του ματς και έδιναν την εντύπωση ότι γκολ ήταν θέμα χρόνου να έρθει, αλλά όσο περνούσε ο χρόνος τόσο έπεφτε η απόδοσή τους.

Στο 22' ήρθε νέο λάθος από πλευράς Ντιναμό, αυτή την φορά από τον Ιγκνάτοβιτς, το οποίο λίγο έλειψε να εκμεταλλευτεί ο Κλάους και να πλασάρει προ κενής εστίας. Ο Κατσικάς αποχώρησε από το γήπεδο λόγω τραυματισμού στο 28' και την θέση του πήρε ο Τζαβέλλας, ο οποίος αν εξαιρέσει κανείς το ένα λεπτό που έπαιξε στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Φιορεντίνα, επανεμφανίστηκε στους αγωνιστικούς χώρους για πρώτη φορά μετά τον αγώνα με τη Νίκη Βόλου στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Στο 30' ένα σουτ του Στάσεβιτς δεν ανησύχησε τον Γλύκο, ενώ στα υπόλοιπα λεπτά μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους οι δύο ομάδες δεν προσέφεραν ιδιαίτερες συγκινήσεις, εκτός από μία κοντινή κεφαλιά του Βίτορ στις καθυστερήσεις που πέρασε μόλις άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Γκολάσα να παίρνει την θέση του Σαλπιγγίδη και την Ντιναμό να χάνει ευκαιρία στο 50'. Ο Αντάμοβιτς ελίχθηκε έξω από την περιοχή, σούταρε, αναγκάζοντας τον Γλύκο σε δύσκολη απόκρουση στη γωνία του, ενώ στην ακριβώς επόμενη φάση, ο Στάσεβιτς με γλυκιά σέντρα παραλίγο να μπερδέψει τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ.

Στο 56' ήρθε διπλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Αρχικά, ο Στάσεβιτς σούταρε ξαφνικά από πλάγια θέση, αλλά ο Γλύκος αντέδρασε σωστά και στην εξέλιξη της φάσης ο Τζα ΤζέΤζε αφύλακτος από το σημείο του πέναλτι δεν κατάφερε να στείλει στην μπάλα στα δίχτυα. Ο Τζανδάρης στο 64' σέντραρε, ο Αθανασιάδης πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, όμως, για λίγα εκατοστά δεν έβαλε την προβολή, ενώ στο 71' μετά από σέντρα του Ρατς πήρε από πλεονεκτική θέση την κεφαλιά, αλλά δεν βρήκε στόχο. Στο 72' ήταν η σειρά του Περέιρα να φτάσει κοντά στο γκολ. Ο Αργεντινός έφυγε μόνος του από δεξιά, πλάσαρε, όμως, ο Ιγκνάτοβιτς απέκρουσε.

Εκτέλεση φάουλ από τον Ρατς στο 76', ο Ιγκνάτοβιτς μπλόκαρε στη γωνία του και στο 79' μετά από μαγικό τακουνάκι του Περέιρα ο Τζανδάρης βγήκε τετ α τετ με τον γκολκίπερ της Ντιναμό, ο οποίος, πάντως, κατάφερε να τον νικήσει. Το πολυπόθητο γκολ για τον ΠΑΟΚ ήρθε, πάντως, στο 82', μετά από εξαιρετική ασίστ του Περέιρα και κοντινό πλασέ του Αθανασιάδη, ενώ στο 88' και πάλι ο Κλάους, έπειτα από προσπάθεια του Περέιρα και γύρισμα του Κάτσε, έγραψε το τελικό 0-2.

MVP:

Ο Στέφανος Αθανασιάδης αναμφισβήτητα ήταν το πρόσωπο της ημέρας. Πέτυχε δύο γκολ "καθαρόαιμου" σέντερ φορ, τρυπώντας και στις δύο περιπτώσεις το κέντρο άμυνας της Ντιναμό Μινσκ και δικαίως μπορεί να χαρακτηριστεί πολυτιμότερος του ματς.

Αδύναμος κρίκος:

Δεν μας άρεσε η ανάπτυξη του ΠΑΟΚ. Απέναντι σε μία ομάδα που δεν είχε κίνητρο ο Δικέφαλος παρουσιάστηκε νωχελικός στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και "σώθηκε", ουσιαστικά, από τις εμπνεύσεις του Περέιρα και την εκτελεστική δεινότητα του Κλάους.

Σχόλιο:

Ο ΠΑΟΚ δεν ικανοποίησε με την απόδοσή του, αλλά έστω και έτσι κατάφερε να φτάσει σε μία πολύ σημαντική νίκη που του επιτρέπει να κρατά την τύχη του στα χέρια του όσον αφορά την πρόκριση στους "32" του Europa League. Αυτό το "χρωστά" σε μεγάλο βαθμό στον Αθανασιάδη, ο οποίος με τα δύο γκολ που πέτυχε σήμερα έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ευρωπαϊκή ιστορία του Δικεφάλου, αν και είναι μόλις 26 χρονών.

Οι συνθέσεις:

Ντιναμό Μινσκ (Βλάντιμιρ Ζούραβελ): Ιγκνάτοβιτς, Πολίτεβιτς, Κάρποβιτς, Βερετίλο, Κοντσεβόι, Νίκολιτς, Σίμοβιτς, Ουντότζι (74' Γιαρότσκι), Στάσεβιτς, Αντάμοβιτς, Τζα Τζε-Τζε (81' Ντιομάντε)

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Βίτορ, Κατσικάς (28' λ.τ. Τζαβέλλας), Ρατς, Τζιόλης, Κάτσε, Τζανδάρης, Περέιρα, Σαλπιγγίδης (46' Γκολάσα), Αθανασιάδης (89' Παπαδόπουλος)

News 24/7

24MEDIA NETWORK