Όταν η ελευθεριά συναντά την απαγόρευση

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στο Κίεβο, για το παιχνίδι με την Ολίμπικ Ντόνετσκ, στο πλαίσιο της Γ’ προκριματικής φάσης του Γιουρόπα Λιγκ. Τα σημάδια των όσων έγιναν στην Ουκρανία πριν από δυο χρόνια είναι ακόμα νωπά, με τις ισορροπίες να είναι λεπτές (VIDEO).

Όταν η ελευθεριά συναντά την απαγόρευση
paok oukrania

Η Ρωσία είναι “κόκκινο πανί“ για τους Ουκρανούς λόγω των όσων συνέβησαν στη περιοχή της Κριμαίας, ενώ στο Κίεβο είναι φανερή η προσπάθεια “εξευρωπαϊσμού” με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η “πλατεία της ανεξαρτησίας” ήταν το κέντρο των σφοδρών επεισοδίων και τα “σημάδια” υπάρχουν ακόμα. Οι φωτογραφίες εκείνων που έχασαν την ζωή τους κατά την διάρκεια των επεισοδίων δεν έχουν πειραχτεί, ενώ υπάρχουν λουλούδια αφημένα κάτω από αυτές, σε ένα σημείο όπου οι τουρίστες βγάζουν αναμνηστικές φωτογραφίες...

Ένα από τα κτήρια που βρίσκονται στην πλατεία δεν έχει επισκευαστεί, και η κυβέρνηση το έχει καλύψει με μια μάλη φωτογραφία με σπασμένες αλυσίδες στην οποία υπάρχει το μότο “η ελευθερία είναι η δική μας θρησκεία”.

Το πρωί της Πέμπτης, ο δρόμος που οδηγεί από την πλατεία της ανεξαρτησίας προς τον Δνείπερο έκλεισε από αστυνομικούς που έστησαν χώρο ελέγχου όσων θέλουν να κινηθούν προς τα εκεί. Μια συγκέντρωση θρησκευτικού περιεχομένου έκανε την Ουκρανική αστυνομία να πάρει τα μέτρα της, μετρά που φαντάζουν υπερβολικά, αλλά σύμφωνα με όσους ζουν στο Κίεβο, χαρακτηρίζονται ως “μέτρα που υπάρχουν σε κάθε συγκέντρωση, ανεξαρτήτου χαρακτήρα”.

News 24/7

24MEDIA NETWORK