ΠΑΟΚ-Φιορεντίνα 0-1 (VIDEOS)

Ο ΠΑΟΚ λύγισε από την καλύτερη Φιορεντίνα και ηττήθηκε -για πρώτη φορά εφέτος στην Τούμπα- με 1-0.

ΠΑΟΚ-Φιορεντίνα 0-1 (VIDEOS)

ΤΟ LIVE TOY AΓΩΝΑ

Το γκολ της Φιορεντίνα:

Εικόνα αγώνα:

Ο Αναστασιάδης κάλυψε, τελικά, το κενό του τραυματία Μακ τοποθετώντας τον Περέιρα στην κορυφή της επίθεσης και τον Αθανασιάδη να κινείται γύρω του. Η Φιορεντίνα παραλίγο στο 4' να εκμεταλλευτεί άστοχη έξοδο του Γλύκου και να προηγηθεί. Ο Μπερναρντέσκι βρέθηκε με την μπάλα στα πόδια λίγο έξω από την περιοχή και με τον πορτιέρο του ΠΑΟΚ εξουδετερωμένο, αλλά αντί να πλασάρει προτίμησε να τροφοδοτήσει τον Βάργκας, που ήταν σε θέση οφσάιντ, σπαταλώντας την ευκαιρία. Νέο μεγάλο λάθος από την άμυνα του Δικεφάλου στο 7', όταν μετά από ασυννενοησία Γλύκου-Κατσικά, ο Ιλισιτς έκλεψε την μπάλα, έστρωσε στον αφύλακτο Μπερναρντέσκι, ο οποίος πέφτοντας προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα απελπιστικά άουτ.

Η ατυχία χτύπησε τον ΠΑΟΚ στο 10ο λεπτό. Ο Γιάννης Σκόνδρας αντικαταστάθηκε νωρίς νωρίς στο ματς, αναγκαστικά, από τον Κίτσιου, αφού γύρισε ο αστράγαλος του και αποχώρησε για τα αποδυτήρια με φορείο. Ενα σουτ του Μπαντέλ στο 20' απέκρουσε με δυσκολία ο Γλύκος στην γωνία του, σε ένα σημείο του αγώνα που η Φιορεντίνα είχε επιβάλλει τον ρυθμό της. Στο 37' ο ΠΑΟΚ έκανε επιθετικά αισθητή την παρουσία του. Ο Κάτσε σούταρε, η μπάλα έσκασε στον αγωνιστικό χώρο, ο Βίτορ πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, όμως, η μπάλα κατέληξε άουτ.

Πάνω που ο Δικέφαλος πήγε να ανέβει η Φιορεντίνα βρήκε τον τρόπο να πάρει κεφάλι στο σκορ. Ο Ιλισιτς στο 38' έσπασε την μπάλα στον Βάργκας στο σημείο του πέναλτι, ο Γλύκος απέκρουσε το πρώτο πλασέ του Περουβιανού, αλλά η μπάλα επανήλθε στα πόδια του και μπροστά σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 0-1. Ο Κλάους στο 44' δεν μπόρεσε με μονοκόματο σουτ να αιφνιδιάσει τον Ταταρουσάνου, ο οποίος μπλόκαρε την μπάλα.

Η πρώτη αξιόλογη φάση του δευτέρου μέρους ανήκει στον ΠΑΟΚ. Στο 50' ο Τζιόλης τροφοδότησε τον Αθανασιάδη μέσα στην περιοχή, αλλά ο Κλάους πλάσαρε αδύναμα χάνοντας την ευκαιρία, ενώ Κίτσιου και Σαλπιγγίδης προσπάθησαν να απειλήσουν με σουτ στο 54΄και στο 55' αντίστοιχα. Ο Κούρτιτς στο 58' έβαλε δύσκολα στον Γλύκο αναγκάζοντάς τον μετά από σουτ σε απόκρουση στη γωνία του και στο 63' η Φιορεντίνα λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τερματά της. Ο Κουαδράδο προχώρησε, την κατάλληλη στιγμή έσπασε την μπάλα, όμως, η προβολή του Βάργκας σταμάτησε στο δοκάρι. Ο Γλύκος στο 65' απέκρουσε σουτ του Κουαδράδο από πλάγια θέση, ενώ στο 74' ο Κουαδράδο σέντραρε, όμως, το σουτ του Ιλισιτς στην κίνηση για λίγο δεν βρήκε στόχο. Στο 79' ο Κολομβιανός άσος των φιλοξενουμένων βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, πλάσαρε, αλλά, ο Γλύκος εκτινάχτηκε και έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Κούρτιτς στο 81' σούταρε αφύλακτος, όμως, η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και στο 82' ο Ρατς σούταρε στην κίνηση υπό καλές προϋποθέσεις, όμως, δεν ανησύχησε τον Ταταρουσάνου. Στο 83' ο Κάτσε δοκίμασε το πόδι του χωρίς, όμως, επιτυχία και στο 85' σέντρα του Ρατς κόντραρε και παραλίγο να καταλήξει στα δίχτυα του Ταταρουσάνου. Ο Γκολάσα στις καθυστερήσεις δεν κατάφερε με κεφαλιά από την μικρή περιοχή, να ισοφαρίσει για τον ΠΑΟΚ, στην τελευταία φάση του ματς.

MVP:

Ο τίτλος πάει στον Κούρτιτς, ο οποίος εκτός του ότι βοήθησε στην κυκλοφορία της μπάλας, δίνοντας τον ρυθμό στην ομάδα του, πήρε αρκετές επιθετικές προσπάθειες και έγινε απειλητικός σε κάποιες περιπτώσεις.

Αδύναμος κρίκος:

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μπορεί να βοήθησε πολύ στο ανασταλτικό κομμάτι, κερδίζοντας πολλά φάουλ, αλλά “χαράμισε” αρκετές επιθέσεις του ΠΑΟΚ. Ο έμπειρος επιθετικός έγινε εύκολη “λεία” για τους αμυντικούς της Φιορεντίνα, ενώ και όταν κατάφερνε να απελευθερωθεί έκανε κάκιστες επιλογές.

Σχόλιο:

Ο ΠΑΟΚ έκανε πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή, τα οποία διευκόλυναν την Φιορεντίνα να επιβάλλει τον ρυθμό της και, παράλληλα, δεν επέτρεψαν στους χαφ του Δικεφάλου να τροφοδοτήσουν κατάλληλα τους επιθετικούς της ομάδας ώστε να γίνουν επικίνδυνοι. O Δικέφαλος, πάντως, να σημειωθεί ότι “ευνοείται” από την ισοπαλία μεταξύ της Ντιναμό Μινσκ και της Γκινγκάμπ, αφού συνεχίζει να ελπίζει στην κατάληψη της δεύτερης θέσης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας (11' λ.τ. Κίτσιου), Κατσικάς, Βίτορ, Ρατς, Τζιόλης, Κάτσε, Τζανδάρης, Περέιρα (54' Γκολάσα), Σαλπιγγίδης (81' Παπαδόπουλος), Αθανασιάδης

Φιορεντίνα (Μοντέλα): Ταταρουσάνου, Ρίτσαρντς, Μπασάντα, Πασκουάλ, Τόμοβιτς, Μπαντέλ, Βάργκας, Κούρτιτς, Μπόρχα Βαλέρο (66' Λατζάρι), Ίλισιτς (78' Μαρίν), Μπερναρντέσκι (57' Κουαδράδο)

News 24/7

24MEDIA NETWORK