ΠΑΟΚ-Γκινγκάμπ 1-2 (VIDEO)

Η Γκινγκάμπ έριξε στο καναβάτσο τον ΠΑΟΚ και πήρε το διπλό στην Τούμπα, αφήνοντάς τον ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ! "Δήμιος" της ελληνικής ομάδας ο Μποβί που σκόραρε δις, ο Αθανασιάδης είχε ισοφαρίσει προσωρινά.

ΠΑΟΚ-Γκινγκάμπ 1-2 (VIDEO)

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Εικόνα αγώνα:

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο παθιασμένα στον αγωνιστικό χώρο και προσπαθούσε με συνεχείς εναλλαγές της μπάλας να διασπάσει την άμυνα της Γκινγκάμπ. Στο 7', πάντως, οι Γάλλοι κατάφεραν να “παγώσουν” την Τούμπα. Ο Ζιρές εκτέλεσε φάουλ και ο Μποβί που ήρθε από πίσω με φόρα, με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Ο Κάτσε στο 11' προσπάθησε να απειλήσει με μακρινό σουτ, αλλά ο Λεσλ μπλόκαρε την μπάλα, ενώ όσο περνούσε η ώρα τόσο η Γκινγκάμπ έδειχνε όλο και περισσότερο τα “δόντια” της.

Ο Δικέφαλος, ωστόσο, σε μία από τις λίγες φάσεις που βρήκε “τρύπα” στην άμυνα της Κυπελλούχου Γαλλίας, στο 21', κέρδισε πέναλτι. Ο Ρατς έβγαλε κάθετη πάσα στον Αθανασιάδη, ο Κλάους σέντραρε, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Γιάκομπσεν και ο διαιτητής υπέδειξε την εσχάτη των ποινών. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, στην 200η συμμετοχή του με την φανέλα του Δικεφάλου, εκτέλεσε το πέναλτι, γράφοντας στο 22' το 1-1 και σημειώνοντας το 6ο του γκολ στο φετινό Europa League.

Στο 30', μάλιστα, ο Ρατς έχασε ευκαιρία να βάλει τον ΠΑΟΚ σε θέση οδηγού. Ο Περέιρα βρήκε με καταπληκτική πάσα τον Ρουμάνο στο ύψος της μικρής περιοχής, όμως, για ένα... κλικ ο τελευταίος δεν μπόρεσε να εξ' επαφής την προβολή. Η Γκιγκάμπ “απάντησε” στις ευκαιρίες στο 32', όταν ο Μαντάν σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Τζαβέλλα και κατευθύνθηκε αργά προς το κάθετο δοκάρι.

Ο Λεσλ στο 35' μπλόκαρε την μπάλα μετά από σουτ του Κάτσε και στο 37' ο Τζαβέλλας επιχείρησε να “κρεμάσει” με κεφαλιά τον γκολκίπερ της Γκινγκάμπ, χωρίς, πάντως, επιτυχία. Στο 39' ο Ζιρές γέμισε με φάουλ στην περιοχή του Γλύκου, ο Μποβί πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ, στην τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο ημίχρονο στα πρώτα λεπτά δεν πρόσφερε ιδιαίτερες συγκινήσεις. Ο Αθανασιάδης στο 52', πάντως, στάθηκε άτυχος. Ο Ρατς εκτέλεσε κόρνερ, η πρώτη κεφαλιά του Κλάους σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και η δεύτερη κατέληξε στην αγκαλιά του Λεσλ. Ενα σουτ του Σαλπιγγίδη στο 56' μπλόκαρε εύκολα ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων και στο 60' η Γκινγκάμπ έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Πιε σέντραρε, ο Ζιρές, αφού κοντρόλαρε, σούταρε από κοντινή απόσταση, όμως, ο Γλύκος απέκρουσε σωτήρια.

Στο επόμενο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες παρουσίασαν κακό θέαμα, για να έρθει στο 72' ένα σουτ του Σανκαρέ από πλεονεκτική θέση, που, όμως, πέρασε άουτ. Ο Αθανασιάδης στο 73' απείλησε με γυριστό σουτ από πλάγια θέση εντός περιοχής, σε ένα σημείο, ωστόσο, που ο ΠΑΟΚ έδειχνε μπλοκαρισμένος και κουρασμένος. Ετσι, στο 83' ο Μποβί με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, έβαλε ταφόπλακα στις ελπίδες του Δικεφάλου για πρόκριση στους “32”, σκοράροντας με άπιαστο σουτ από το ύψος της περιοχής.

MVP:

Ο Μποβί σημείωσε δύο γκολ και ήταν κίνδυνος θάνατος για την άμυνα του ΠΑΟΚ καθ΄ όλη την διάρκεια του ματς. Ταχύτατος, δημιούργησε πολλά προβλήματα στα μετόπισθεν του Δικεφάλου, αποτελώντας τον κύριο επιθετικό μοχλό της Γκινγκάμπ.

Αδύναμος κρίκος:

Ο ΠΑΟΚ δεν διέθετε στο ρόστερ του παίκτες που όταν το ματς φάνηκε ότι δεν του βγαίνει θα άλλαζαν την ροή του και θα έγερναν την πλάστιγγα υπέρ του Δικεφάλου. Ετσι, από τα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου και έπειτα η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη παραδόθηκε στις ορέξεις των Κυπελλούχων Γαλλίας.

Σχόλιο:

Ο ΠΑΟΚ σήμερα δεν κατάφερε να αναπτυχθεί σωστά σε κανένα σημείο του ματς. Δεν υπήρχε στο γήπεδο ο παίκτης που θα ξεκινήσει ορθολογικά τις επιθέσεις και θα ανοίξει χώρους προς την εστία της Γκινγκάμπ, ενώ οι κινήσεις του Αγγελου Αναστασιάδη, που πέρασε τους Μάρτενς, Μαντούρο και Παπαδόπουλο στο γήπεδο, δεν βοήθησαν καθόλου.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Γλύκος, Ρατς, Βίτορ, Τζαβέλλας, Σκόνδρας, Κάτσε (77' Μαντούρο), Τζανδάρης, Γκολάσα (53' Μάρτενς), Σαλπιγγίδης, Περέιρα (61' Παπαδόπουλος), Αθανασιάδης

Γκινγκάμπ (Γκουρβενέκ): Λεσλ, Γιάκομπσεν, Σορμπόν, Ανγκουα, Λεβέκ, Ματίς, Σανκαρέ, Ζιρές (86' Ντος Σάντος), Μποβί, Γιαταμπαρέ (46' Πιε), Μαντάν (75' Κερμπρά)

News 24/7

24MEDIA NETWORK