ΠΑΟΚ-Ντιναμό Μινσκ 6-1 (VIDEOS)

O ΠΑΟΚ "καθάρισε" τη Μινσκ από τα... αποδυτήρια και με κορυφαίο σκόρερ τον Στέφανο Αθανασιάδη πήρε το εμφατικό 6-1 και ξεκίνησε θριαμβευτικά την πορεία του στους ομίλους του εφετινού Europa League. Ανοιξε λογαριασμό ο Δημήτρης Παπαδόπουλος.

ΠΑΟΚ-Ντιναμό Μινσκ 6-1 (VIDEOS)

Το live του αγώνα:

Εικόνα αγώνα:

Η πρόθεση του Αναστασιάδη να φυλάξει τα νώτα του ήταν σαφής, τοποθετώντας στο κέντρο τριάδα τους Τζιόλη, Κάτσε και Τζανδάρη και μπροστά τους τους Μακ, Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη. Ο ΠΑΟΚ ευτύχησε, πάντως, να προηγηθεί μόλις στο 4' με αυτογκόλ. Ο Ρατς εκτέλεσε κόρνερ και ο Νίκολιτς υπό την πίεση του Τζιόλη έστειλε την μπάλα με κεφαλιά στο βάθος της εστίας του Γκούτορ.

Ο Δικέφαλος είχε κλείσει καλά τους διαδρόμους προς την εστία του, κι έτσι ένα διάστημα κατά το οποίο η Ντιναμό είχε την κατοχή και προσπάθησε να απειλήσει πέρασε ανεκμετάλλευτο. Στο 11', μάλιστα ο Αθανασιάδης σημείωσε το 2-0. Ο Μπανγκουρά έκανε κακό κοντρόλ στο ύψος της μικρής περιοχής, ο Κλάους πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με προβολή έδωσε ασφαλές προβάδισμα στον Δικέφαλο.

Ο Αθανασιάδης δεν σταμάτησε εκεί και στο 16' έγραψε το 3-0. Ο Ρατς σέντραρε και ο Κλάους με κεφαλιά νίκησε ξανά τον Γκούτορ. Στο 19' ο Αθανασιάδης βρέθηκε μία ανάσα από το 4-0, αλλά το εξ' επαφής πλασέ του μετά από συρτή σέντρα του Μακ, απέκρουσε ενστικτωδώς με τα πόδια ο Γκούτορ. Το πάρτι δεν είχε τελειωμό για τον ΠΑΟΚ και στο 28' ο Κλάους σημείωσε χατ τρικ! Ο Ρατς μετά από μία ακόμη επέλασή του σέντραρε και ο Αθανασιάδης με προβολή έπειτα λάθος του Γκούτορ πέτυχε το 4-0.

Στο 29' ο Γλύκος ανησύχησε για πρώτη φορά, όταν ο Σκόνδρας απομάκρυνε τελευταία στιγμή προ του Βορόνκοφ. Ο ΠΑΟΚ έχασε τεράστια ευκαιρία στο 40'. Ο Τζανδάρης έβγαλε κεφαλιά πάσα στον αφύλακτο Σαλπιγγίδη, ο οποίος επιχείρησε την κεφαλιά ψαράκι, χωρίς, όμως, να βρει στόχο.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Παπαδόπουλος πέρασε στον αγώνα στην θέση του Μακ, στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση με την φανέλα του Δικεφάλου. Μάλιστα, στο 50' εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Σκόνδρα και με κοντινό σουτ έγραψε το 5-0 μέσα σε γιορτινό κλίμα στην Τούμπα. Στο 52' ο Γλύκος με εντυπωσιακή επέμβαση σταμάτησε σουτ του Νίκολιτς σε τετ α τετ και στο 53' ο Κάτσε έπενέβη πάνω στην γραμμή παίρνοντας την μπουκιά από το στόμα του Ουντότζι.

Εξι λεπτά αργότερα ο Γλύκος μπλόκαρε σουτ του Στάσεβιτς, ενώ στο 64' τα πράγματα απλοποιήθηκαν κι άλλο για τον ΠΑΟΚ. Ο Γκεστράνιους έδειξε την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Σίμοβιτς για τράβηγμα μέσα στην περιοχή και η Ντιναμό έμεινε στο γήπεδο με παίκτη λιγότερο. Ο Αγγελος Αναστασιάδης βρήκε την ευκαιρία να δώσει για πρώτη φορά φέτος σε επίσημο ματς χρόνο συμμετοχής στον Γκολάσα, ο οποίος πέρασε στο παιχνίδι στο 67' στην θέση του Στέφανου Αθανασιάδη. Ο Κλάους άκουσε την Τούμπα να τον επιβραβεύει με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα. Το μόνο που κατάφεραν μέχρι το τέλος οι Λευκορώσοι ήταν να μειώσουν στο 80' με πλασέ του Νίκολιτς, ενώ στο 90' ο Τζανδάρης έγραψε το 6-1, σκορ με το οποίο ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε την μεγαλύτερη έως τώρα εντός έδρας ευρωπαϊκή του νίκη, που κρατούσε από το 2001 με το 6-1 επί της Πρίμπραμ.

ΜVP:

Ο τίτλος θα μπορούσε να πάει σε πολλούς παίκτες του ΠΑΟΚ, όμως, ο Στέφανος Αθανασιάδης με το χατ τρικ τους “έκλεψε” την δόξα. Ο Κλάους, μάλιστα, με τα σημερινά του τέρματα έφτασε τα 14 τόσο σε προκριματικές, όσο και σε φάσεις ομίλων ευρωπαϊκών διοργανώσεων και έγινε ο πρώτος σκόρερ του Δικεφάλου σε διοργανώσεις της UEFA, ξεπερνώντας τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη ο οποίος έχει 13. Πολύ θετική παρουσία, πρέπει να σημειωθεί ότι είχε και ο Ραζβάν Ρατς στην 100η ευρωπαϊκή συμμετοχή του, ενώ ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με την σημερινή του παρουσία έφτασε τις 70 στο Europa League και πέρασε στην 3η θέση της σχετικής λίστας της διοργάνωσης.

Αδύναμος κρίκος:

Τα παιδικά λάθη στην άμυνα της Ντιναμό που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο ο Στέφανος Αθανασιάδης, με αποτέλεσμα μέχρι το 28' το σκορ να είναι 4-0 υπέρ του ΠΑΟΚ και ουσιαστικά να έχει τελειώσει το ματς πριν καν... αρχίσει.

Σχόλιο:

Ο ΠΑΟΚ τρέχει στα τελευταία τέσσερα ματς ένα σερί 16-1 γκολ υπέρ του που φανερώνει δύο πράγματα, έστω και αν οι αντίπαλοι δεν προσφέρονται για ασφαλή συμπεράσματα. Κατ' αρχήν η συνολική αμυντική λειτουργία του Δικεφάλου είναι καλή, κάτι που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι φέτος το βάρος της ευθύνης στα μετόπισθεν δεν πέφτει μόνο στα δύο στόπερ, ενώ, φυσικά, εντυπωσιάζει και η επιθετική συγκομιδή, με τους Κλάους, Μακ, Περέιρα και Ρατς να σκοράρουν ακατάπαυστα και το Ρατς να μοιράζει συνεχώς ασίστ.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Κατσικάς, Βίτορ, Ρατς (72' Σπυρόπουλος), Τζιόλης, Κάτσε, Τζανδάρης, Μακ(46' Παπαδόπουλος) , Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης (67' Γκολάσα)

Ντιναμό Μινσκ (Ζούραβελ): Γκούτορ, Πολίτεβιτς, Κάρποβιτς, Μπανγκουρά, Βερετίλο, Βορόνκοφ (57' Φιγκουερέδο), Σίμοβιτς, Νίκολιτς, Ουντότζι (88' Ρασάντκιν), Στάσεβιτς, Ντζα Ντζεντζέ (33' Αντάμοβιτς)

Δείτε τα γκολ του ΠΑΟΚ:

News 24/7

24MEDIA NETWORK