ΠΑΟΚ-Ραπίντ Βιέννης 2-1

Αθανασιάδης και Κατσικάς απάντησαν στο γκολ του Αλάρ, ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-1 τη Ραπίντ και θα πάει πλέον με άλλον αέρα στη ρεβάνς της Βιέννης την επόμενη εβδομάδα. Με 10 παίκτες τελείωσε ο Δικέφαλος μετά την ανόητη αποβολή του Λάζαρ. Σοβαρά επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων. Δείτε videos.

ΠΑΟΚ-Ραπίντ Βιέννης 2-1

ΕΙΚΟΝΑ ΑΓΩΝΑ:

Στα χνάρια του αγώνα της Τούμπας με την Μπνέι Γεχούντα και το εντός έδρας παιχνίδι απέναντι στη Ραπίντ ο ΠΑΟΚ ο οποίος ξεκίνησε νωθρά, βρέθηκε πίσω στο σκορ, είχε την υπέροχή και τις ευκαιρίες για να μπει γρήγορα ξανά στο ματς, όμως συνήλθε στο δεύτερο μέρος, φτάνοντας στην πολυπόθητη ανατροπή.

Ο Ντένι Άλαρ αποτέλεσε τον δήμιο του ΠΑΟΚ στο 25' όταν με εξαιρετική ενέργεια, "ζάλισε" τον Κατσικά, νικώντας στη συνέχεια και τον Γλύκο για το 1-0.

Το γκολ "ξυπνητήρι" του άσου της Ραπίντ λειούργησε ευεργετικά για τον δικέφαλο του βορρά ο οποίος, πήρε στη συνέχεια τα ηνία του αγώνα και με συνεχή πίεση, απείλησε για την ισοφάριση.

Αυτή θα μπορούσε να έχει επιτευχθεί στην εκπνοή του ημιχρόνου, αν ο Αθανασιάδης δεν έχανε την ευκαιρία της ζωής του από τα δύο μέτρα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ασπρόμαυρη πίεση εντάθηκε, ο Αθανασιάδης σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της αυστριακής εστίας στο 62', πριν καταφέρει να νικήσει τον Κόνιγκσχοφερ στο 69'.

Στη συνέχεια και παρά την αποβολή του Λαζάρ στο 74' (2η κίτρινη κάρτα), ήταν θέμα χρόνου να έρθει και το δεύτερο γκολ, το οποίο έγινε τελικά πράξη στο 83' με εκτελεστή τον μοιραίο στη φάση του γκολ της Ραπίντ, Γιώργο Κατσικά, ο οποίος με σουτ κεραυνό από το ύψος της περιοχής μετά από φάση διαρκείας, διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

ΚΛΕΙΔΙ ΑΓΩΝΑ:

Ο Αθανασιάδης έχασε ευκαιρία από αυτές που πραγματικά δεν χάνονται, στην εκπνοή του πρώτου μέρους, ενώ είχε δοκάρι στην αρχή του δευτέρου. Την τρίτη και φαρμακερή "πλήγωσε" τη Ραπίντ και άνοιξε τον δρόμο για την ανατροπή.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ:

Το νωθρό ξεκίνημα και η αμυντική δυσλειτουργία στο πρώτο ημίχρονο, αποτέλεσαν την αχίλλειο πτέρνα του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι. Αφού δέχτηκαν τη σφαλιάρα από τον Άλαρ, οι παίκτες του Γιώργου Δώνη ξύπνησαν και έκαναν αυτό που έπρεπε.

MVP:

Ποιος άλλος από τον ευρωσκόρερ Αθανασιάδη. Ο νεαρός επιθετικός του ΠΑΟΚ λίγο έλειψε να αποβεί μοιραίος, όμως με το γκολ που σημείωσε, απέδειξε πως οι χαμένες ευκαιρίες που προηγήθηκαν από πλευράς του, δεν ήταν τίποτα παραπάνω από κακή στιγμή.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Ετο, Κουμάλο, Κατσικάς, Λίνο, Κάτσε, Λάζαρ, Γεωργιάδης (68' Λόρενς), Ρομπέρ (46' Φωτάκης), Γιάννου (46' Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης.

Ραπίντ Βιέννης: Κένιγκσχοφερ, Σονλάιτνερ, Χάικινεν, Χόφμαν (77' Κούλοβιτς), Κάτζερ, Ιλντίζ, Γκροζούρεκ (65' Σράμελ), Μπουργκστάλερ, Αλαρ (82' Μπόιντ), Γκέρσον, Σίμπελσμπέργκερ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK