Σάμροκ-ΠΑΟΚ 1-3

O ανώτερος ΠΑΟΚ έκανε το καθήκον του στην Ιρλανδία (3-1 τη Σάμροκ) και ανέβηκε στην πρώτη θέση του Α' ομίλου μετά την ήττα της Τότεναμ από τη Ρούμπιν. Με μία νίκη στα δύο επόμενα ματς σφραγίζει την πρόκριση στους "32" του Europa League. Δύο γκολ ο Σαλπιγγίδης και ένα ο Φωτάκης. Δείτε videos.

Σάμροκ-ΠΑΟΚ 1-3

Εικόνα αγώνα

Σαφώς ανώτερος και προσηλωμένος στο στόχο από το πρώτο λεπτό, ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε σε όλα τα επίπεδα και πήρε μια σπουδαία νίκη μέσα στην Ιρλανδία η οποία τον έφερε στην κορυφή του ομίλου, ενώ το καθοριστικότερο βήμα πρόκρισης θα γινόταν εάν η Ρούμπιν δεν κέρδιζε την Τότεναμ με 1-0.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κάνει τη διαφορά αξιοποιώντας τα άκρα του. Με τον Βιεϊρίνια να ξεκινάει από τα αριστερά και να έχει τεράστιο πλεονέκτημα κόντρα στον προσωπικό του αντίπαλο, ο Δικέφαλος δημιούργησε πολλά ρήγματα στην άμυνα της Σάμροκ.

Ο Πορτογάλος μετά από αρκετές αγωνιστικές μέρες έκανε καλή εμφάνιση. Στο 7ο λεπτό με δυνατό σουτ είδε την μπάλα να σταματά στο δοκάρι ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ο Σαλπιγγίδης με ωραίο πλασέ πρόλαβε την έξοδο του Τόμπσον και έκανε το 0-1 μέσα στην Ιρλανδία.

Η Σάμροκ δυσκολευόταν να ακολουθήσει τον ρυθμό που έδινε στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ. Σαλπιγγίδης, Βιεϊρίνια και Γεωργιάδης έβγαζαν με ευκολία συνεργασίες και έφταναν απέναντι από τον Τόμπσον.

Από το 0-1 και μέχρι το 30' ο ΠΑΟΚ δημιούργησε άλλες 5 ευκαιρίες για να σκοράρει, δίχως να τα καταφέρει. Τελικά ο Φωτάκης στο 36' αποδείχτηκε πιο εύστοχος.

Δύο λεπτά αργότερα ο Γεωργιάδης με σέντρα στο δεύτερο δοκάρι διάβασε την κίνηση του Σαλπιγγίδη και ο Έλληνας επιθετικός σκόραρε για δεύτερη φορά στην αναμέτρηση.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ έδωσε χώρο στην Σάμροκ, έχοντας όμως τον απόλυτο έλεγχο. Οι Ιρλανδοί κυκλοφορούσαν την μπάλα αλλά δεν απειλούσαν. Ακόμα και το γκολ που σημείωσαν ήταν από εκτέλεση φάουλ στο οποίο ο Χαλκιάς δεν αντέδρασε σωστά, καθώς η μπάλα πήγε στη γωνία που επιτηρούσε.

Μέχρι το φινάλε ό,τι άξιζε ήταν μια βολίδα του Βιεϊρίνια που σταμάτησε στο δοκάρι της Σάμροκ και αφού νωρίτερα είχε βρει την μπάλα όσο χρειαζόταν ο Τόμπσον.

Κλειδί αγώνα

Η λειτουργία των άκρων του ΠΑΟΚ έκανε τη διαφορά. Ο Βιεϊρίνια μετά από καιρό ήταν καλός, βρήκε χώρους, αξιοποίησε την ταχύτητα του και έκανε πολύ καλή εμφάνιση. Έψαξε το γκολ αλλά είχε δύο δοκάρια.

MVP

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης, σκόραρε δύο γκολ, έδωσε μία ασίστ και κατάφερε να κάνει το ψυχολογικό come back μετά τα όσα ακολούθησαν το βράδυ της Κυριακής με τις αποδοκιμασίες στο 1-3 από τον Παναθηναϊκό.

Αδύναμος κρίκος

Η αμυντική γραμμή της Σάμροκ. Ο ΠΑΟΚ όταν αποφάσιζε να επιτεθεί ξεπερνούσε με ευκολία τους παίκτες της ιρλανδικής ομάδας.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Σάμροκ Ρόβερς: Τόμπσον, Σάλιβαν, Στίβενς, Σάιβς, Μάρεϊ, Ο' Ντόνελ, Τέρνερ (46' Κίλνταφ), Ντένεχι, ΜακΚόρμακ (70' Ρις), ΜακΚέιμπ (46' Τουίγκ), Σέπαρντ.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Λίνο, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Σνάουτσνερ, Φωτάκης (64' Μπαλάφας), Λαζάρ, Αρίας, Γεωργιάδης (88' Αποστολόπουλος), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (90' Παπάζογλου).

Videos με τα γκολ του ΠΑΟΚ

TO LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

News 24/7

24MEDIA NETWORK