Τα ερωτήματα που οφείλει ν' απαντήσει ο Ίβιτς

Αφού καταλήξει στο σύστημα, ο Βλάνταν Ίβιτς θα πρέπει να διαλέξει τους ποδοσφαιριστές που θα το υπηρετήσουν. Ποιοι έχουν το προβάδισμα και σε ποια περίπτωση. Γιατί ο Κλάους θα είναι βασικός και ποιος ο κίνδυνος ενόψει της ρεβάνς στη Γερμανία.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟΚ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟΚ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / Eurokinissi Sports) MOTIONTEAM

Θα πάει με 4-3-3 ή 3-5-2; Θα προτιμηθεί Μπίσεσβαρ ή Σάκχοφ; Πέδρο Ενρίκε, Μυστακίδης ή Τζάλμα; Αθανασιάδης ή Κουλούρης; Οι πρώτες απαντήσεις αρχίζουν να αχνοφαίνονται ενόψει Πέμπτης. Δεν είναι εύκολο να μπεις στο μυαλό του Βλάνταν Ίβιτς, που ψάχνει να βρει τρόπο να... κάνει την έκπληξη στη Σάλκε.

ΟΛΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ

Στο κύριο ερώτημα που αφορά τον σχηματισμό, απάντηση δεν μπορεί να δοθεί με σιγουριά. Από τη μια το 4-3-3 το οποίο έχει "φορέσει" ο ΠΑΟΚ στη πλειονότητα των παιχνιδιών του, από την άλλη το 3-5-2 που δεν έχει μεν "πολυφορεθεί", αλλά έχει αποδώσει, ειδικά στον αμυντικό τομέα, σε όσα παιχνίδια χρησιμοποιήθηκε. Οι Γερμανοί παίζουν με 3-4-3 και αυτό βάζει σε σκέψεις τον Σέρβο τεχνικό, που γνωρίζει πως το πρώτο βήμα της πρόκρισης δεν θα είναι άλλο το μηδέν παθητικό. Και πάμε στα... επιμέρους ερωτήματα.

ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ Ο ΣΑΚΧΟΦ

Στη "μάχη" Μπίσεσβαρ και Σάκχοφ, η πλάστιγγα γέρνει προς τον Ουκρανό. Από τη μια ο Μπίσεσβαρ δίνει δημιουργία φάσεων μέσω γεμισμάτων στη μεγάλη περιοχή. Από την άλλη ο Σάκχοφ δίνει αρκετό "χαμαλίκι" σε επίπεδο πίεσης στον άξονα, αλλά και πατήματα μέσα στη μεγάλη περιοχή, όπως έχει αποδειχθεί τόσο σε εντός Ελλάδος αγώνες (το γκολ στον Αστέρα Τρίπολης) όσο και σε εκτός Ελλάδος αγώνες (το γκολ στην Φιορεντίνα).

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΝΡΙΚΕ

Στη "μάχη" των μεσοεπιθετικών, την πρώτη απάντηση θα τη δώσει ο σχηματισμός. Στο 4-3-3 θα αγωνιστούν δυο εκ των Πέδρο Ενρίκε, Μυστακίδη και Τζάλμα. Εδώ κι αν είναι δύσκολη η απάντηση. Ο καθένας έχει διαφορετικά προτερήματα. Στο 3-5-2 θα αγωνιστεί ένας εκ των τριών, και σε αυτή τη περίπτωση, μικρό προβάδισμα ίσως να έχει ο Βραζιλιάνος. Ο πρώην επιθετικός της Ρεν είναι ο... πιο μπουκαδόρος απ' όλους, καθώς ο Μυστακίδης δείχνει να είναι περισσότερο εκτελεστής και ο Τζάλμα περισσότερο εξτρέμ για γεμίσματα.

ΤΟ... ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΛΑΟΥΣ

Στο δίλημμα των επιθετικών, η... λογική λέει Αθανασιάδης. Ποια λογική; Της εμπειρίας. Διότι μπορεί ο Αθανασιάδης να μετρά τετραψήφιο αριθμό λεπτών χωρίς γκολ, αλλά και ο... Κουλούρης, δεν πάει πίσω. Η αφλογιστία και των δυο είναι εμφανής, αλλά το βάρος πέφτει – λογικά – στον Κλάους.

ΟΛΗ Η ΑΜΥΝΑ ΣΤΟ ΟΡΙΟ

Στην άμυνα, ο... "κίτρινος πυρετός" αγχώνει τον Ίβιτς. Λέοβατς, Βαρέλα, Κρέσπο και Μάτος έχει από δυο κίτρινες κάρτες. Όποιος από τους τέσσερις πάρει κίτρινη κάρτα στο παιχνίδι της Πέμπτης, θα δει το δεύτερο από το σπίτι του. Και οι τέσσερις είναι οι πρώτες επιλογές του Ίβιτς στην άμυνα και το πρόβλημα είναι μεγάλο, αν σκεφτεί κανείς πως και οι τέσσερις θα έχουν θέση βασικού την Πέμπτη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK