Τα προφίλ των αντιπάλων του ΠΑΟΚ

Την ιταλική Φιορεντίνα, την τσέχικη Σλόβαν Λίμπερετς, αλλά και την Καραμπάγκ από το Αζερμπαϊτζάν θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στη φάση των ομίλων του Europa League.

Foto Alfredo Falcone - LaPresse17/04/2016 Firenze ( Italia)Sport CalcioFiorentina - SassuoloCampionato di Calcio Serie A Tim 2015 2016 - Stadio Artemio Franchi di FirenzeNella foto:esultanza  ilicicPhoto Alfredo Falcone - LaPresse14/04/2016 Florence (Italy)Sport SoccerFiorentina - SassuoloItalian Football Championship League A Tim 2015 2016 - Artemio Franchi Stadium of FlorenceIn the pic: ilicic celebrates
Foto Alfredo Falcone - LaPresse17/04/2016 Firenze ( Italia)Sport CalcioFiorentina - SassuoloCampionato di Calcio Serie A Tim 2015 2016 - Stadio Artemio Franchi di FirenzeNella foto:esultanza ilicicPhoto Alfredo Falcone - LaPresse14/04/2016 Florence (Italy)Sport SoccerFiorentina - SassuoloItalian Football Championship League A Tim 2015 2016 - Artemio Franchi Stadium of FlorenceIn the pic: ilicic celebrates LAPRESSE

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ

Η Φιορεντίνα που την περσινή σεζόν τερμάτισε στην 5η θέση της Serie A είναι η πιο δυνατή αντίπαλος στον όμιλο του ΠΑΟΚ στο Europa League. Οι Θεσσαλονικείς απέφυγαν μεγαθήρια όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Ζενίτ ή η Ίντερ, όμως η "βιόλα" μόνο εύκολοι αντίπαλοι δεν είναι.

Στον ΠΑΟΚ μάλιστα ξυπνούν μνήμες καθώς πριν δύο χρόνια την περίοδο 2014-15 είχαν ξανασυναντηθεί στους ομίλους του Europa League. O δικέφαλος του Βορρά είχε ηττηθεί με 0-1 μέσα στην Τούμπα, ενώ είχε πάρει ισοπαλία 1-1 στην Ιταλία σε ένα ματς που θα μπορούσε να φύγει ακόμα και με το διπλό.

Η Φιορεντίνα ξεκίνησε με το αριστερό τις υποχρεώσεις της στο ιταλικό πρωτάθλημα, γνωρίζοντας την ήττα με 2-1 από τη Γιουβέντους. Αξίζει να σημειωθεί ότι και στα καλοκαιρινά της φιλικά δεν είχε αφήσει καλές εντυπώσεις, γνωρίζοντας μόνο ήττες από τις 29 Ιουλίου. Έχασε κατά σειρά από Θέλτα (0-1), Μπάγερ Λεβερκούζεν (1-3), Σάλκε (1-3), Βαλένθια (1-2).

Στο ρόστερ της υπάρχουν σπουδαία ποδοσφαιριστές όπως οι Φεντερίκο Μπερναντέσκι, Γιόζιπ Ίλισιτς, Νίκολα Κάλινιτς, Μπόρχα Βαλέρο, Κριστιάν Τέγιο και Τζουζέπε Ρόσι.

Προπονητής: Πάουλο Σόουζα

Αστέρι: Γιόζιπ Ίλισιτς

Γήπεδο: "Στάδιο Αρτέμιο Φράνκι" (43.147 θέσεις)

Το ρόστερ της Φιορεντίνα

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΣΛΟΒΑΝ ΛΙΜΠΕΡΕΤΣ

Τα προφίλ των αντιπάλων του ΠΑΟΚ

Η Σ λόβαν Λίμπερετς από την Τσεχία είναι η δεύτερη αντίπαλος του ΠΑΟΚ στον όμιλο του Europa League. Πέρυσι τερμάτησε στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος και για να βρεθεί στους ομίλους απέκλεισε αρχικά την Αντμίρα από την Αυστρία με δύο νίκες (2-0 και 2-1) και στη συνέχεια την ΑΕΚ Λάρνακας επίσης με δύο νίκες (1-0 και 3-0).

Πάντως στο πρωτάθλημα φέτος μετά από τέσσερις αγωνιστικές δεν έχει γευτεί τη χαρά της νίκης μετρώντας 2 ισοπαλίες και 2 ήττες, ενώ βρίσκεται στην 14η θέση. Από το ρόστερ της φυσικά ξεχωρίζει ο ηγέτης, αλλά 34 ετών πλέον, Μίλαν Μπάρος. Ο Τσέχος πάντως δεν ξεχνάει την τέχνη του γκολ.

Προπονητής: Χίντριχ Τρπισόφσκι

Αστέρι: Μίλαν Μπάρος

Γήπεδο: "Στάντιον ου Νίσι" (10.000 θέσεις)

Το ρόστερ της Σλόβαν Λίμπερετς

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΚΑΡΑΜΠΑΓΚ

Τα προφίλ των αντιπάλων του ΠΑΟΚ

Η πρωταθλήτρια του Αζερμπαϊτζάν, Καραμπάγκ, είναι η αντίπαλος του ΠΑΟΚ από το τελευταίο γκρουπ δυναμικότητας. Μια αρκετά επικίνδυνη ομάδα, σε μια έδρα που μπορούν εύκολα να γίνουν... ζημιές. Οι Αζέροι έχουν ρίξει χρήματα και έχουν επενδύσει σε παίκτες όπως ο Βραζιλιάνος επιθετικός Ρεϊνάλντο, ο Ισπανός μέσος Μίτσελ που είχε περάσει κι από την ΑΕΚ ή ο Βραζιλιάνος μέσος Ρίτσαρντ Αλμέιδα.

Η Καραμπάγκ ξεκίνησε τη φετινή ευρωπαϊκή της περιπέτεια από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League. Απέκλεισε με 3-1 συνολικό σκορ την Ντεουντελάνζ του Λουξεμβούργου, ενώ στον τρίτο προκριματικό αποκλείστηκε με δύο ισοπαλίες και εξαιτίας ενός εκτός έδρας γκολ από την Βικτόρια Πλζεν (0-0 και 1-1). "Υποβιβάστηκε" στα πλέι οφ του Europa League όπου προκρίθηκε εις βάρος της Γκέτεμποργκ με συνολικό σκορ 3-1.

Φέτος σίγουρα θέλει μια καλύτερη ευρωπαϊκή εμφάνιση από την περσινή κατά την οποία τερμάτισε τον όμιλο με Άντερλεχτ, Μονακό και Τότεναμ με 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 4 ήττες.

Προπονητής: Γκουρμπάν Γκουρμπάνοφ

Αστέρι: Ρεϊνάλντο

Γήπεδο: "Αζερσούν Αρένα" (5.800 θέσεις)

Το ρόστερ της Καραμπάγκ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ

1η αγωνιστική: 15 Σεπτεμβρίου

2η αγωνιστική: 29 Σεπτεμβρίου

3η αγωνιστική:20 Οκτωβρίου

4η αγωνιστική: 3 Νοεμβρίου

5η αγωνιστική: 24 Νοεμβρίου

6η αγωνιστική: 8 Δεκεμβρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η κλήρωση των ομίλων του Europa League

News 24/7

24MEDIA NETWORK