To προφίλ των αντιπάλων του ΠΑΟΚ

Τη Μπορούσια Ντόρτμουντ, την Κράσνονταρ και την Καμπάλα θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στη φάση των ομίλων του Europa League. Το Contra.gr παρουσιάζει τα προφίλ των αντιπάλων του Δικεφάλου. Η περσινή πορεία, τα αστέρια, ο προπονητής και οι μεταγραφικές κινήσεις.

To προφίλ των αντιπάλων του ΠΑΟΚ

Η κληρωτίδα του Europa League έφερε τον ΠΑΟΚ στον ίδιο όμιλο με την πανίσχυρη Μπορούσια Ντόρτμουντ, την ρωσική και πάντα επικίνδυνη Κράσνονταρ, καθώς και την έκπληξη της διοργάνωσης, την Καμπάλα από το Αζερμπαϊτζάν που απέκλεισε τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ.

Οι υποχρεώσεις του Δικεφάλου στη διοργάνωση θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, ενώ θα ολοκληρωθούν στις 10 Δεκεμβρίου.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των 6 αγωνιστικών της φάσης των ομίλων:

1η αγωνιστική: 17 Σεπτεμβρίου

2η αγωνιστική: 1 Οκτωβρίου

3η αγωνιστική: 22 Οκτωβρίου

4η αγωνιστική: 5 Νοεμβρίου

5η αγωνιστική: 26 Νοεμβρίου

6η αγωνιστική: 10 Δεκεμβρίου

Τo Contra.gr σκιαγραφεί το προφίλ των αντιπάλων του ΠΑΟΚ. Τι έκαναν την περυσινή σεζόν, πώς πήραν το εισιτήριο για τους ομίλους και ποιες κινήσεις έκαναν στο μεταγραφικό παζάρι.

Μπορούσια Ντόρτμουντ

To προφίλ των αντιπάλων του ΠΑΟΚ

Δύσκολη ήταν η περσινή σεζόν για την Ντόρτμουντ που βρέθηκε για αρκετές αγωνιστικές ακόμη και κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ο Γίργκεν Κλοπ όμως στην τελευταία χρονιά του στον πάγκο της ομάδας κατάφερε να την βγάλει στο Europa League. Πλέον ο σύλλογος αλλάζει σελίδα, με τον Τόμας Τούχελ στον πάγκο.

Στο πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει εξαιρετικά με 2/2 και γκολ 8-0! Παράλληλα, ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Europa από τον τρίτο προκριματικό γύρο αποκλείοντας με... περίπατο την Κυπελλούχο Αυστρίας Βολφσμπέργκερ, με συνολικό σκορ 6-0. Στα πλέι οφ βρήκε μπροστά της την νορβηγική, Οντ, την οποία και διέσυρε με 7-2 στην έδρα της και 4-3 εκτός έδρας. Αναμφίβολα, φέτος σκορπίζει τρόμο η γερμανική ομάδα. Να σημειωθεί ότι στο ρόστερ της βρίσκεται και ο δικός μας, Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Μεταγραφές

Ήρθαν: Κάστρο, Μπούρκι, Βέιγκλ

Έφυγαν: Καμπλ, Λάνγκερακ, Τζόγιτς, Ιμόμπιλε, Κελ

Αναλυτικά όλες οι μεταγραφές

Προπονητής: Τόμας Τούχελ. Πολλοί λένε πως είναι ο νέος, Γίργκεν Κλοπ. Είναι μόλις 41 ετών και έκανε όνομα την προηγούμενη πενταετία στην Μάιντς. Το καλοκαίρι του δόθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία στην καριέρα του, να αναλάβει την Μπορούσια Ντόρτμουντ και μέχρι στιγμής έχει προσφέρει εξαιρετικά δείγματα γραφής.

Αστέρι: Μάρκο Ρόις. Αποτελεί τον ηγέτη και τον καλύτερο παίκτη αυτής της ομάδας. Ο νεαρός Γερμανός στάθηκε άτυχος την περσινή σεζόν γιατί ταλαιπωρήθηκε από έναν σοβαρό τραυματισμό που του στέρησε τη συμμετοχή στο Μουντιάλ. Φέτος έχει ξεκινήσει τη σεζόν μπαρουτοκαπνισμένος. Δύο γκολ σε δύο αγώνες στο πρωτάθλημα και τέσσερα γκολ σε τρεις αγώνες στην Ευρώπη.

Τι έκανε πέρυσι: Προκρίθηκε ως πρώτη από τον τέταρτο όμιλο του Champions League, πάνω από Άρσεναλ, Άντερλεχτ και Γαλατάσαραϊ. Η πορεία της σταμάτησε όμως στη φάση των "16" καθώς συνάντησε την μετέπειτα φιναλίστ, Γιουβέντους από την οποία έχασε δύο φορές, 2-1 εκτός και 3-0 εντός έδρας.

Δείτε ΕΔΩτην περυσινή πορεία των Βεστφαλών στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Κράσνονταρ

To προφίλ των αντιπάλων του ΠΑΟΚ

Στην τρίτη θέση του ρωσικού πρωταθλήματος τερμάτισε την περσινή σεζόν η Κράσνονταρ, πίσω από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την πρωταθλήτρια Ζενίτ. Το ρόστερ της χαρακτηρίζεται.... πολυπολιτισμικό μιας και υπάρχουν ποδοσφαιριστές από 11 διαφορετικά κράτη! Εκεί αγωνίζονται Παρ' όλα αυτά αποδίδουν πολύ καλά στο χορτάρι.

Προς το παρόν χτίζει το νέο της γήπεδο και μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες, δίνει τους αγώνες της στο "Κούμπαν Στάντιον". Για να φτάσει στους ομίλους της διοργάνωσης χρειάστηκε να περάσει από δύο προκριματικούς γύρους. Αρχικά απέκλεσει την Σλόβαν Μπρατισλάβας με 5-3 συνολικό σκορ (2-0 εντός και 3-3 εκτός) και στα πλέι οφ δεν συνάντησε ιδιαίτερο πρόβλημα με τη φινλανδική, Ελσίνκι, την οποία διέλυσε με 5-1 εντός έδρας (0-0 εκτός).

Μεταγραφές

Ήρθαν: Σμόλοφ, Στράντμπεργκ, Τορμπίνσκι, Καμπορέ

Έφυγαν: Σιπίτσιν, Μπουρμίσρτοφ, Πομέρκο

Αναλυτικά όλες οι μεταγραφές

Προπονητής: Όλεγκ Κονόνοφ. Ο 49χρονος Ρώσος κόουτς βρίσκεται στην ομάδα τα τελευταία δύο χρόνια και ήταν αυτός που την οδήγησε για πρώτη φορά στους ομίλους του Europa League. Από τις μεγαλύτερες βραδιές της καριέρας του ήταν η νίκη με 3-0 κόντρα στην Ρεάλ Σοθιεδάδ στα πλέι οφ πέρυσι, όταν και εξασφάλισε το εισιτήριο για τους ομίλους.

Αστέρι: Αρικλένες ντα Σϊλβα Φερέιρα, ή αλλιώς Άρι. Ο 29χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός έχει περάσει από Αλκμάαρ και Σπαρτάκ Μόσχας, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια βγάζει το ψωμί του στην Κράσνονταρ. Την περσινή σεζόν σε 36 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, πέτυχε 14 τέρματα.

Τι έκανε πέρυσι: Αν και ξεκίνησε από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League, κατάφερα να φτάσει μέχρι τους ομίλους για πρώτη φορά στην ιστορία της. Εκεί ωστόσο έπεσε σε όμιλο με Έβερτον, Βόλφσμπουργκ και Λιλ, τερματίζοντας στην τρίτη θέση.

Δείτε ΕΔΩτην περυσινή πορεία των Βαυαρών στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Καμπάλα

To προφίλ των αντιπάλων του ΠΑΟΚ
INTIME SPORTS

Η φετινή σεζόν θα της μείνει αξέχαστη μιας και κατόρθωσε να φτάσει στους ομίλους του Europa League για πρώτη φορά στην ιστορία της, έχοντας ξεκινήσει την περιπέτειά της από τον πρώτο προκριματικό γύρο!

Αρχικά απέκλεισε την Ντιναμό Τιφλίδας (3-2), στην συνέχεια την σέρβικη Κουκαρίκι (2-1), τον Απόλλωνα Λεμεσού (2-1) και τον Παναθηναϊκό χάρη στα εκτός έδρας γκολ που πέτυχε στην ισοπαλία της Λεωφόρου (2-2 και 0-0 το πρώτο ματς). Αποτελεί την πιο αδύναμη ομάδα της διοργάνωσης και εφόσον ο ΠΑΟΚ παρουσιαστεί σοβαρός δεν θα έχει πρόβλημα.

Μεταγραφές

Ήρθαν: Αντόνοφ, Βερνίντουμπ, Ζεκ, Φλορέσκου, Ζένιοφ

Έφυγαν: Μεντί, Τατζιζάντε, Σιβάκοφ, Φαρκάς, Μπενγκά, Σολτάνοφ

Αναλυτικά όλες οι μεταγραφές

Προπονητής: ΟΡόμαν Γκρίγκορτσουκανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας τις 21 Δεκεμβρίου του 2014, υπογράφοντας συμβόλαιο 1,5 έτους. Ο 5 0χρονος Ουκρανός προπονητής πριν καθίσει στον πάγκο της Καμπάλα, είχε περάσει μεταξύ άλλων από αυτούς τωνΤσερνομόρετς(2010-14),Μέταλουργκ Ζαπορίζιε(2009-10) καιΒέντσπιλς(2005-09).

Αστέρι: ΟΛουίς Πάουλο Ιλάριο "Ντοντό"είναι το μεγάλο αστέρι των Αζέρων. Είναι 27 ετών, επιθετικός και αγωνίζεται στην Καμπάλα από το 2011, μετρώντας 112 συμμετοχές και 21 γκολ. Αυτός ήταν και ο... δήμιος του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο, όπου και σκόραρε 2 τέρματα.

Τι έκανε πέρυσι: Την περυσινή χρονιά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είχε "φτωχή" παρουσία, αφού αποκλείστηκε στον πρώτο προκριματικό γύρο από την Σιρόκιμε συνολικό σκορ 5-0 (3-0, 2-0).

Δείτε ΕΔΩτην περυσινή πορεία των Βαυαρών στο γερμανικό πρωτάθλημα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK