Ζίμπρου-ΠΑΟΚ 1-0 (VIDEO)

Η αδύναμη Ζίμπρου έβαλε σε μπελάδες τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος ηττήθηκε 1-0 και καλείται στη ρεβάνς της Τούμπας σε μία εβδομάδα να πετύχει την ανατροπή και να πάρει το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League.

Ζίμπρου-ΠΑΟΚ 1-0 (VIDEO)

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Δείτε το γκολ της Ζίμπρου:

Εικόνα αγώνα:

O ΠΑΟΚ μπήκε αρκετά δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να απειλήσει την εστία της Ζίμπρου μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Στέλιος Κίτσιου έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ, αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας έδιωξε σε κόρνερ. Οι παίκτες του Αναστασιάδη δεν απειλήθηκαν σχετικά από αυτούς της Ζίμπρου, αφού ήταν πιο αποφασιστικοί και διόρθωναν τα όποια λάθη γίνονταν στον χώρο του κέντρου.

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να είχε την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν κατάφερε πέρα από τη φάση που αναφέραμε πιο πάνω να απειλήσει με αξιώσεις την εστία των γηπεδούχων. Υπήρχε θέμα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού του ΠΑΟΚ. Οι αμυντικοί του "Δικέφαλου" έκαναν βαθιές μπαλιές με αποτέλεσμα να μην βρίσκουν με ιδιαίτερη ευκολία και ευστοχία τους επιθετικούς.

Ο ΠΑΟΚ είχε την μπάλα στα πόδια του, αλλά όταν έφτανε η στιγμή για μία καλή τελική που θα μπορούσε να αλλάξει το σκορ, Σαλπιγγίδης και Μακ, κυρίως, δεν έκαναν τις σωστές επιλογές.

Το πρώτο ημίχρονο "έκλεισε" όπως άρχισε. Με τον "Δικέφαλο" να χάνει μια σημαντική ευκαιρία για να κάνει το 0-1. Ο Μακ εκτέλεσε το κόρνερ, ένα από τα πολλά που κέρδισε ο ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος, αλλά η κεφαλιά του Κατσικά σταμάτησε στο δοκάρι του Ρούσου.

Στην επανάληψη τα πράγματα δεν άλλαξαν πολύ. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά να μην μπορεί να απειλήσει την εστία της Ζίμπρου. Το πρόβλημα της τελικής πάσας παρέμεινε άλυτο και στο δεύτερο μέρος. Αυτό όσον αφορά στο επιθετικό κομμάτι, αφού αμυντικά ο "Δικέφαλος"... κατάφερε να δεχθεί γκολ στο 79' όταν ο Μπουργκίου πήρε την κεφαλιά μετά από μονομαχία με τον Σκόνδρα και ισοφάρισε για τη Ζίμπρου. Ο τρόπος; Μα φυσικά από στημένη φάση, παράγοντας που είχε στοιχίσει στον ΠΑΟΚ και κατά την περίοδο της προετοιμασίας. Αν θέλαμε, πάντως, να δικαιολογήσουμε με κάποιον τρόπο τους παίκτες του Αναστασιάδη, πρέπει να αναφέρουμε ότι πριν από τη φάση του γκολ η άμυνα του ΠΑΟΚ ήταν αποδιοργανωμένη, εξαιτίας του τραυματισμού του Κίτσιου, που λίγα δευτερόλεπτα πριν έγινε αλλαγή. Μάλιστα, ένα λεπτό πριν το τέλος του αγώνα η Ζίμπρου έχασε τεράστια ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά της, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Το παιχνίδι έληξε 1-0 υπέρ της Ζίμπρου και ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να είναι πάρα πολύ καλύτερος στην Τούμπα για να καταφέρει να σπάσει την άμυνα των Μολδαβών που θα κατεβούν στο γήπεδο για να καταστρέψουν το παιχνίδι του "Δικέφαλου".

MVP:

Ο Ρόμπερτ Μακ όσο αγωνίστηκε ήταν από τους καλύτερους παίκτες του ΠΑΟΚ. Ο Σλοβάκος είχε ταχύτητα και προσπάθησε να δημιουργήσει κινδύνους για τον "Δικέφαλο". Το κενό του Σλοβάκου φάνηκε ακόμη περισσότερο, όταν έγινε αλλαγή και ο ΠΑΟΚ δεν απείλησε ξανά την εστία της Ζίμπρου, με εξαίρεση μία φάση με τον Αθανασιάδη.

Αδύναμος κρίκος:

Ο Μααρτεν Μάρτενς φάνηκε για ακόμη ένα παιχνίδι πως δεν είναι σε καλή κατάσταση. Μπήκε στον αγώνα για να δώσει μία επιθετικότητα στην ομάδα, αλλά δεν κατάφερε να κάνει την διαφορά στο δημιουργικό κομμάτι.

Σχόλιο:

Η εικόνα του ΠΑΟΚ με δεδομένη την δυναμικότητα της Ζίμπρου ήταν κατώτερη του μετρίου. Επιθετικά έχασε ευκαιρίες, αλλά φάνηκε να έχει πρόβλημα στο κομμάτι της δημιουργίας φάσεων. Αμυντικά φάνηκε για ακόμη ένα ματς πως αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στις στημένες φάσεις.

Οι συνθέσεις:

Ζίμπρου Κισινάου: Ρούσου, Τζάρνταν, Μπούργκιου, Πάβλιουτσεκ, Ερχάν, Κλίμοβιτς, Βρεμέα, Κεπτίνε (82' Ντιαλό), Αμανί (69' Αλεξέεβ), Σπατάρου (59' Βισνάκοφς)

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου (79' Σπυρόπουλος), Κατσικάς, Σκόνδρας, Ρατς, Μαντούρο, Κάτσε, Τζιόλης (67' Μάρτενς), Μακ (67' Περέιρα), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης

News 24/7

24MEDIA NETWORK