Πετράκης: "Να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία"

Λίγο πριν τη σέντρα του πρώτου ευρωπαϊκού αγώνα στην ιστορία του ΠΑΣ Γιάννινα, ο τεχνικός της ομάδας Γιάννης Πετράκης μίλησε για τη χαρά της συμμετοχής, αλλά και την αξιοποίησης της τεράστιας ευκαιρίας.

Πετράκης: "Να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

"Η συμμετοχή στο Europa League είναι σπουδαίο γεγονός για όλη την οικογένεια του ΠΑΣ, για τον κόσμο της πόλης και ολόκληρης της Ηπείρου. Είναι μεγάλη χαρά για μας που συμμετέχουμε σ’ αυτήν τη διοργάνωση. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα καλά οργανωμένη, που είναι δεύτερη στο πρωτάθλημά της. Αυτή είναι η μία πλευρά. Από εκεί και πέρα έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα μας και στους παίκτες μας. Αποτελεί επιπλέον πρόκληση για μας ότι παίζουμε με καλή ομάδα. Πιστεύουμε και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να ξεπεράσουμε το εμπόδιο της Οντ για να περάσουμε στην επόμενη φάση. Τα παιχνίδια τα βλέπουμε βήμα-βήμα. Ξέρω ότι θα γεμίσει το γήπεδο και το γεγονός αυτό μας δίνει χαρά και δύναμη», ανέφερε ο προπονητής του ΠΑΣ στη συνέντευξη Τύπου."

Όσο για το κλίμα στις τάξεις της ομάδας;

"Αυτό που μεταφέρω είναι η χαρά της συμμετοχής σε μια μεγάλη διοργάνωση. Οτιδήποτε προκύπτει άλλωστε, πρέπει να το βλέπουμε αισιόδοξα. Παίζουμε για πρώτη φορά στο Europa League. Καλούμαστε αυτήν την ευκαιρία να την αξιοποιήσουμε. Στο μυαλό μας έχουμε μόνο πώς θα κάνουμε το καλύτερο και ό,τι είμαστε τυχεροί που βρισκόμαστε εδώ. Το άγχος και η πίεση στη δουλειά μας υπάρχουν, αλλά με αφοσίωση μπορούμε να κάνουμε καλά πράγματα".

O ενθουσιασμός των φιλάθλων επηρεάζει την ομάδα;

"Δεν είναι δυνατόν να παίζουμε και να μην υπάρχει θέληση για το αποτέλεσμα, συγκέντρωση και πειθαρχία. Ο κόσμος ίσως έχει την άποψη της γιορτής, αλλά εμείς δεν παίζουμε για να παίζουμε, αλλά για να έχουμε ανταποδοτικά οφέλη. Θα προσπαθήσουμε να το ευχαριστηθούμε εμείς, οι παίκτες, αλλά και ο κόσμος".

Για το βαθμό ετοιμότητας και αν χρήζει κάποιον φαβορί της αναμέτρησης:

"Η ομάδα της Νορβηγίας είναι φαβορί, έχει εμπειρία στο θεσμό, γιατί πέρυσι αποκλείστηκε πριν τους ομίλους, έχουν ρυθμό, έχουν αγώνες, αλλά να ξέρετε τη θεωρία δεν την ακολουθεί πάντα η πράξη. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα μας".

Για τα δυνατά και αδύνατα σημεία της Οντ:

"Αυτά αφορούν τη δουλειά μας και πρέπει να τα μοιραστώ μόνο με τους παίκτες. Τα άλλα τα πλεονεκτήματα τα είπα ήδη. Τα αγωνιστικά δεν πρέπει να τα κοινοποιήσουμε".

Για το αν έχει κατασταλάξει στην ενδεκάδα και το σχήμα:

"Σχεδόν. Το σχήμα θα το στηρίξουμε στην περσινή μας βάση», ενώ για το αν έχει μπει ως στόχος για σκορ πρόκρισης από αύριο, είπε: «Θέλουμε να είμαστε η ομάδα που θα περάσει στην επόμενη φάση, γι’ αυτό πρέπει να κάνουμε την καλύτερη και πιο αντικειμενική προσέγγιση για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ξέρουμε ότι η δουλειά μας είναι δύσκολη, αλλά θέλουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση".

Για το αν θα παίξουν οι τέσσερις μεταγραφές του καλοκαιριού:

"Ο Ντόλοβατς δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, για τους άλλους θα δείξει η ίδια η πράξη".

Για το τι σημαίνει το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι για τον ίδιο προσωπικά:

"Είναι ένα σημαντικό παιχνίδια για εμένα. Είναι τιμητικό και είμαι χαρούμενος".

Γιατους παράγοντες που συνετέλεσαν να φτάσει εδώ ο ΠΑΣ:

"Η ίδια συνταγή φέρνει πάντα την επιτυχία. Οι προϋποθέσεις της οικογένειας, της ομάδας, των καλών παικτών που αξιοποιούνται με τη δουλειά. Ο συνδυασμός αυτός δίνει την επιτυχία. Μέσα απ’ αυτό προέκυψε και η επιτυχία για μας".

News 24/7

24MEDIA NETWORK