Μπρόντμπι - Παναθηναϊκός 1-1

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει από τη Δανία με το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League. Οι "πράσινοι" πήραν το 1-1 από την Μπρόντμπι στην Κοπεγχάγη και πέτυχαν τον πρώτο στόχο της σεζόν.

Μπρόντμπι - Παναθηναϊκός 1-1
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σ' ένα εχθρικό γι' αυτόν περιβάλλον, το οποίο αποτυπώθηκε ακόμη και σ' εμετικό πανό, ο Παναθηναϊκός είχε συγκεκριμένη αποστολή να υπηρετήσει. Το 3-0 της Λεωφόρου είχε θέσει τις βάσεις, αλλά οι "πράσινοι" όφειλαν με σωστή τακτική και διαχείριση ν' αποτρέπουν την προσπάθεια ανατροπής από την Μπρόντμπι.

Ο Στραματσόνι, με το 3-6-1, αφού ο Ιμπάρμπο ήταν στο κέντρο και όχι με τον Μπεργκ, θέλησε να "φορτώσει" τον άξονα και ν' "αφοπλίσει" Πίρι και Μούχταρ που έκαναν όλο το παιχνίδι για τον Πούκι. Ζέκα και Λεντέσμα ωστόσο ήταν μια ταχύτητα πίσω και μόνος ο Γουακάσο δεν μπορούσε ν' ανταποκριθεί.

Οι γηπεδούχοι χτυπούσαν σταθερά το δίδυμο Μέστο-Κουτρουμπή που έβγαζε αστάθεια και η ευκαιρία του Πούκι στο 16' ήταν προμήνυμα του κακού που ήρθε στο 35' από τη συνεργασία Μούχταρ-Βίλτσεκ. Ο Λεντέσμα δεν ακολούθησε ποτέ τη φάση και ο Γερμανός τέλειωσε ανενόχλητος τη φάση.

Αν ο Ιμπάρμπο στο 38' είχε μετατρέψει σε γκολ το κλέψιμο του Γουακάσο σε καίρια θέση, το έργο του Παναθηναϊκού θα είχε απλουστευτεί. Ο Κολομβιανός όμως σημάδεψε τη ρίζα του αριστερού δοκαριού και ο κίνδυνος μιας ενδεχόμενης ανατροπής συνέχισε να υφίσταται. Ιδίως αφότου ο Μπεργκ ξόδεψε την ευκαιρία του 54' μετά το εξαιρετικό γύρισμα του Γουακάσο.

Τουλάχιστον οι "πράσινοι", με Λέτο (μπήκε στο 46' αντί του Ιμπάρμπο) και Λουντ (μπήκε στο 59' αντί του Λεντέσμα) κατάφεραν να μετριάσουν την πίεση κερδίζοντας μέτρα. Ο Αργεντινός είχε καλύτερη χημεία με τον Μπεργκ και ο Φινλανδός χάρισε τόσο τρέξιμο όσο και δημιουργία. Η οποία έφερε το πολυπόθητο γκολ από την εξαιρετικά εκτελέσμενη κεφαλιά προωθημένου Ιβανόφ στο 65'.

Ένα γκολ που όρισε μεμιάς τη μοίρα του ζευγαριού, αφού ούτε η είσοδος του Ουρένια ήταν δυνατόν να μεταβάλει τα δεδομένα στο γήπεδο. Παρ' ολίγον δε οι "πράσινοι" να πάρουν και το διπλό στην Κοπεγχάγη, αλλά ο Λουντ στο 82' ήθελε μετά από ασίστ και γκολ χωρίς να τα καταφέρε. Μικρή σημασία είχε πάντως.

MVP

Ο Μουμπάρακ Γουακάσο... τρέχει ακόμα. Πολύ καλός ακόμη και στο διάστημα που το κέντρο του Παναθηναϊκού χώλαινε, ο Γκανέζος χαφ κατάφερε να συνδυάζει ενέργεια, σωστές επιλογές και σιγουριά στις μεταβιβάσεις. Θα ήταν άριστος, αν δεν έπαιρνε κάρτα για αχρείαστη διαμαρτυρία.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ

Η αντιμετώπιση του Τέμου Πούκι ήταν υποδειγματική από την άμυνα του Παναθηναϊκού σε δεύτερο παιχνίδι. Ήταν ένα από τα στοιχεία της επιτυχίας των "πρασίνων", αφού ο Φινλανδός γκολτζής έμεινε άσφαιρος.

ΣΧΟΛΙΟ

Ο Παναθηναϊκός δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το αυτονόητο. Απέκλεισε χωρίς ήττα δύο υποδεέστερες ομάδες (ΑΪΚ, Μπρόντμπι) στο δρόμο για τους ομίλους του Europa League και εξαργύρωσε τις λογικές κινήσεις που έγιναν στη μεταγραφική περίοδο. Στο 1-1 της Κοπεγχάγης δεν έλαμψε, θα μπορούσε όμως ακόμη και το διπλό διαχειριζόμενος το 3-0 της Λεωφόρου. Οφείλει πάντως να δυναμώσει αμυντικά για να διακριθεί στον όμιλο, αλλά μπροστά στο περυσινό κάζο η παρουσία του στους 32 της διοργάνωσης είναι ένα βήμα μπροστά.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Μπρόντμπι (4-3-3): Τόπελ, Χολστ (67' Ουρένια), Ρέκερ, Χέρμανσον, Λάρσον, Νόργκαρντ, Χουλσάγκερ, Πίρι (75' Κόρλου), Μούχταρ, Βίλτσεκ, Πούκι (83' Γιάκομπσεν)

Παναθηναϊκός (3-6-1): Στιλ, Κουτρουμπής, Μολέδο, Ιβάνοφ, Μέστο, Χουλτ (85' Βιγιαφάνιες), Λεντέσμα (59' Λουντ), Ζέκα, Γουακάσο, Ιμπάρμπο (46' Λέτο), Μπεργκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στραματσόνι: "Γι' αυτό έβγαλα Ιμπάρμπο και Λεντέσμα"
Οι πιθανοί αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων

Το live του αγώνα

18:59
Καλησπέρα από το Brondby Stadion.
19:01
Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται από τη Μπρόντμπι στη ρεβάνς των play off του Europa League.
19:02
Το πρώτο παιχνίδι είχε λήξει με νίκη 3-0 υπέρ του Παναθηναϊκού, ο οποίος είναι το φαβορί για την πρόκριση.
19:05
Η αποστολή του Παναθηναϊκού έφτασε στο γήπεδο χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα.
19:05
Γενικά, παρά το τεταμένο κλίμα των προηγούμενων ημερών, στο γήπεδο δεν υπάρχει η παραμικρή ένταση.
19:07
Η UEFA ανακοίνωσε την ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, που δεν έχει αλλαγή σε σύγκριση με το προηγούμενο ματς.
19:08
Για τον Παναθηναϊκό αρχίζουν οι Στιλ, Κουτρουμπής, Ιβανόφ, Μολέντο, Μέστο, Χουλτ, Ζέκα, Λεντέσμα, Γουακάσο, Μπεργκ, Ιμπάρμπο.
19:12
Για τη Μπρόντμπι αρχίζουν οι Τόπελ, Χολστ, Ρέκερ, Χέρμανσον, Λάρσον, Νόργκαρντ, Πίρι, Χουλσάγκερ, Μουχτάρ, Βίλτσεκ, Πούκι.
19:16
Οι γκολκίπερ της Μπρόντμπι βγαίνουν για προθέρμανση και έγιναν δεκτοί με ενθαρρυντικές ιαχές.
19:19
Οι Στιλ, Ξενόπουλος και Κοτσόλης έχουν αρχίσει την προθέρμανση τους.
19:20
Οι πρώτοι οπαδοί του Παναθηναϊκού εισήλθαν στη θύρα τους, αλλά συνολικά δεν θα ξεπεράσουν τους 200. 
19:30
Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων κάνουν την προθέρμανση τους.
19:32
Αναπληρωματικοί για τον Παναθηναϊκό είναι οι Κοτσόλης, Ρέις, Λέτο, Μαρινάκης, Λουντ, Βιγιαφάνιες, Ρινάλντι.
19:33
Αναπληρωματικοί για τη Μπρόντμπι είναι οι Λάρσεν, Χουέλσγκαρντ, Άλμπρεχτσεν, Όστιν, Ουρένια, Κορλού, Γιάκομπσεν.
19:35

Ο Ρόμπιν Λουντ μίλησε στον ΟΤΕ TV πριν από τη σέντρα...

"Γνωρίζουμε ότι θα προσπαθήσουν να μας προβοκάρουν. Εμείς θα πρέπει να είμαστε ήρεμοι και να τα δώσουμε όλα για το παιχνίδι" ανέφερε αρχικά..

Είσαι ικανοποιημένος από την ατμόσφαιρα; 

"Είναι ένα στάδιο που έχει αρκετό κόσμο και είναι λογικό οι γηπεδούχοι να παίρνουν ενέργεια".

Πέρσι αυτό το διάστημα είχες έναν τραυματισμό. Πιστεύεις ότι φέτος είναι η χρονιά σου;

 "Το ελπίζω. Πιστεύω πολύ στον εαυτό μου και τους συμπαίκτες μου. Δουλεύω πολύ καθημερινά και θα δούμε που θα οδηγήσει αυτό".

19:38
Η ατμόσφαιρα είναι πολύ ήρεμη και δεν έχει καμία σχέση με τις λεκτικές αντιπαραθέσεις που δημιουργήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.
19:40
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος δεν ήρθε στην Κοπεγχάγη, αφού έχει φορτωμένο επαγγελματικό πρόγραμμα.
19:46
Οι φίλοι της Μπρόντμπι φωνάζουν το όνομα του Πίρι, προκειμένου να τον υποστηρίξουν λόγω της έντασης που προηγήθηκε με τον Μπεργκ.
19:47
Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού ολοκλήρωσαν την προθέρμανση τους και αποχωρούν.
19:48
Πέντε παιδάκια, ένα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, έχουν εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο, ενώ από τα μεγάφωνα ακούγεται μήνυμα κατά του ρατσισμού.
19:49
Οι εξέδρες δεν έχουν γεμίσει, παρότι το ένα τρίτο του γηπέδου είναι κλειστό, λόγω έλλειψης καθισμάτων και της ποινής που επιβλήθηκε από την UEFA.
19:52
O Παναθηναϊκός παίζει με τον Στιλ στην εστία, τους Κουτρουμπή, Μολέντο, Ιβανόφ στο κέντρο της άμυνας, οι Μέστο και Χουλτ είναι οι δύο ακραίοι χαφ, οι Λεντέσμα, Γουακάσο και Ζέκα συνθέτουν την τριπλέτα της μεσαίας γραμμής και οι Μπεργκ, Ιμπάρμπο αγωνίζονται στην επιθεση.
19:53
Για την Μπρόντμπι, ο Τόπελ είναι ο γκολκίπερ, από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα παίζουν οι Χολστ, Ρέκερ, Χέρμανσον, Λάρσον, ο Νόργκαρντ είναι ο αμυντικός χαφ, οι Χουλσάγκερ, Πίρι οι εσωτερικοί χαφ, ο Μουχτάρ το "δεκάρι" και οι Βίλτσεκ, Πούκι, το επιθετικό δίδυμο.
19:55
Αναμένεται η έξοδος των δύο ενδεκάδων.
19:56
Διαιτητής είναι ο Αυστριακός Όλιβερ Ντράχτα, βοηθοί του οι Ρόλαντ Μπράντνερ και Στέφαν Κούεχρ και τέταρτος διαιτητής ο Σουέτενγκρουμπερ.
20:00
Όλα έτοιμα πλέον για τη σέντρα.
20:01
Ο Μάρκους Μπεργκ πήγε να χαιρετήσει τον Λέμπογκανγκ Φίρι κατά την καθιερωμένη χειραψία των παικτών των δύο ομάδων, αλλά ο Νοτιοαφρικανός δεν έτεινε το χέρι του.
20:01
Άρχισε το παιχνίδι.
20:03
Υπενθυμίζεται ότι ο Φίρι είχε ισχυριστεί ότι ο Σουηδός φορ των "πρασίνων" τον αποκάλεσε "μαϊμού", η Μπρόντμπι κατήγγειλε στην UEFA τον Παναθηναϊκό για το περιστατικό, χωρίς να μπορεί να αποδείξει τους ισχυρισμούς της. 
20:05

4'

Ο Πούκι έσπρωξε τον Κουτρουμπή, ο οποίος πέταξε την μπάλα. Συστάσεις σε αμφότερους από τον διαιτητή.
20:05

4'

Πιο επιθετική η Μπρόντμπι, ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να ελέγξει την κατάσταση και να μην απειληθεί.
20:06

5'

Κόρνερ για την Μπρόντμπι. Η φάση ξεκίνησε από γλίστρημα του Μολέντο.
20:10

9'

Η πρώτη απόπειρα απειλής από τον Παναθηναϊκό δεν έχε αποτέλεσμα. Ο Λεντέσμα εκτελεί το φάουλ, αλλά οι γηπεδούχοι διώχνουν. 
20:12

11'

Αποδοκιμασίες από την κερκίδα σε κάθε εις βάρος της Μπρόντμπι απόφαση. Προσπαθεί να επηρεάσει το κοινό, κάτι αναμενόμενο.
20:14

13'

Τρομερός διασκελισμός από τον Ιμπάρμπο, ο Νόργκαρντ τον σταματάει με φάουλ πριν του ξεφύγει.
20:17

16'

Μεγάλη ευκαιρία για την Μπρόντμπι, ο Ιβανόφ διώχνει στη γραμμή το σουτ του Πούκι!
20:18
Φταίει σαφέστατα ο Στιλ γιατί άργησε να πάει στην μπάλα μετά την ασίστ του Μούχταρ στον Πούκι. Ο Βούλγαρος όμως ήταν σωστά τοποθετημένος για να διώξει την μπάλα.
20:19

18'

Ο Δανοί επιτίθενται συνεχώς από αριστερά, χτυπώντας το δίδυμο Μέστο-Κουτρουμπή που δεν έχουν σωστές αντιδράσεις.
20:21

20'

Η κάθετη του Ζέκα δεν περνάει για τον Μπεργκ.
20:22

21'

Σουτ του Πούκι, η μπάλα ψηλά άουτ.
20:24

23'

O Ζέκα είχε εύκολη πάσα στον Μπεργκ, αλλά ήταν αδύναμη η μπαλιά του.
20:26
Εμετικό πανό εις βάρος του Μάρκους Μπεργκ ανήρτησαν οι οπαδοί της Μπρόντμπι!
20:27
Δείτε εδώ το πανό για τον Σουηδό φορ του Παναθηναϊκού.
20:28

27'

Σουτ του Μούχταρ, ο Στιλ είναι σε καλή θέση και μπλοκάρει.
20:31
Μισή ώρα αγώνα και ο Παναθηναϊκός δεν έχει ακόμη τελική προσπάθεια. Δεν απειλείται πάντως.
20:33

32'

Ο Κουτρουμπής δεν διώχνει καλά, αλλά με δεύτερη προσπάθεια στέλνει την μπάλα κόρνερ για να μην υπάρξει κίνδυνος.
20:35

33'

Δύσκολη επέμβαση του Στιλ σε χαμηλό σουτ του Νόργκαρντ. Ήταν η δεύτερη φορά που ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει.
20:36

35'

Γκολ για την Μπρόντμπι και 1-0. Ο Μούχταρ ανοίγει το σκορ με κοντινό πλασέ.
20:37
Έκρυψαν την μπάλα οι γηπεδούχοι, με τον Βίλτσεκ να στρώνει με το τακουνάκι στον Γερμανό και αυτός να εκτελεί τον Στιλ σε μια φάση που η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν αντέδρασε.
20:38

37'

Ο Μούχταρ προσπαθεί να αιφνιδιάσει και δοκιμάζει το σουτ, αλλά η μπάλα περνάει άουτ.
20:39

38'

Δοκάρι για τον Παναθηναϊκό σε σουτ του Ιμπάρμπο! Ο Γουακάσο κλέβει σε καίριο σημείο, αλλά ο Κολομβιανός δεν βρίσκει εστία πλασάροντας χαμηλά. Θα ήταν το γκολ που θ' άλλαζε οριστικά τη μορφή του αγώνα.
20:40

40'

Κάρτα στον Γουακάσο για διαμαρτυρία. Όφειλε να την αποφύγει γιατί το φάουλ ήταν υπέρ του Παναθηναϊκού.
20:42

41'

Το γύρισμα του Πίρι δεν είναι καλό και η μπάλα περνάει απευθείας εκτός.
20:44

44'

Ο Μέστο δεν κάνει καλή μπαλιά για τον Μπεργκ, ο Τόπελ μπλοκάρει εύκολα.
20:46
Ένα λεπτό καθυστερήσεων.
20:47

45'

Κάρτα στον Ουλσάγκερ για μαρκάρισμα στον καλύτερο του Παναθηναϊκού, τον Γουακάσο.
20:48

45'

Με κακό σουτ του Ιμπάρμπο κλείνει το πρώτο ημίχρονο.
20:48
Λήγει το πρώτο ημίχρονο.
20:50
Ο Παναθηναϊκός δεν άντεξε στην πίεση των Δανών και δέχθηκε το γκολ του Μούχταρ στο 35', όταν ούτε ο Λεντέσμα ούτε ο Ζέκα ακολούθησαν τον επιτελικό της Μπρόντμπι. Στο δοκάρι του Ιμπάρμπο η ελληνική ομάδα θα είναι κλειδώσει την πρόκριση, τώρα εξακολουθεί να παίζει με τη φωτιά, αφού αμυντικά δεν εμπνέει σιγουριά, όχι τόσο λόγω στόπερ όσο λόγω χαφ.
20:55
Η στατιστική απεικόνιση του πρώτου ημιχρόνου από την UEFA
21:02
Με αλλαγή θ' αρχίσει το δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός με Λέτο αντί Ιμπάρμπο.
21:03
Άρχισε το δεύτερο ημίχρονο.
21:03

46'

Ο Λέτο παίρνει τη θέση του Ιμπάρμπο στην πρώτη διορθωτική κίνηση του Στραματσόνι.
21:06

49'

Σπρωξίματα στην περιοχή της Μπρόντμπι, μεταξύ Μπεργκ και Λάρσον.
21:07

49'

Κάρτα στον Κουτρουμπή για χτύπημα σε αντίπαλο, υπερβολικός τουλάχιστον ο διαιτητής.
21:07

50'

Μακρινό σουτ του Γουακάσο, ψηλά άουτ η μπάλα.
21:09

51'

Πιέζουν οι γηπεδούχοι, ψάχνουν τρόπο ν' απειλήσουν.
21:11

54'

Ο Μπεργκ ξοδεύει την ευκαιρία για το 1-1. Ο Γουακάσο συνεργάζεται με τον Λέτο, γυρίζει την μπάλα, αλλά ο Σουηδός πλασάρει άουτ.
21:13

55'

Καίρια η επέμβαση του Μολέδο στη μικρή περιοχή.
21:15

58'

5-1 τα κόρνερ για την Μπρόντμπι.
21:16

59'

Δεύτερη αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Λουντ στη θέση του Λεντέσμα.
21:18

61'

Εκτελεί το φάουλ ο Μπεργκ, ο Ιβανόφ δεν μπορεί να βρει την μπάλα για να τη στείλει προς την εστία.
21:20

62'

Αν και έχει κάρτα, ο Γουακάσο έχει βάλει δύο φορές το χέρι του στην μπάλα. Ρισκάρει ο Γκανέζος.
21:22

64'

Μπεργκ και Λέτο συνεργάζονται καλά, αυτό ευνοεί τον Παναθηναϊκό.
21:23

65'

Γκολ για τον Παναθηναϊκό με κεφαλιά του Ιβανόφ. Ο Λουντ κάνει τη σέντρα από αριστερά και ο προωθημένος Βούλγαρος σκοράρει με απίθανη εκτέλεση στην αντίθετη γωνία.
21:24
Με το γκολ αυτό ο Παναθηναϊκός είναι αγκαλιά πλέον με την πρόκριση. Αυτό ζητούσε, αυτό πήρε η ελληνική ομάδα.
21:25

67'

Ουρένια αντί Χολστ στην πρώτη αλλαγή της Μπρόντμπι. Επιθετικός αντί δεξιού μπακ.
21:26

69'

Μολέδο και Στιλ προλαβαίνουν τον Πίρι, ο Βίλτσεκ στην εξέλιξη στέλνει την μπάλα άουτ.
21:28
Ακόμη 20 λεπτά, η Μπρόντι δεν δείχνει ικανή να φτιάξει φάσεις. Με αυτοπεποίθηση πλέον οι πράσινοι.
21:30

72'

Ο Λέτο δεν κάνει το κοντρόλ για να βγει σε θέση τετ α τετ.
21:32

74'

Σουτάρει ο Ουλσάγκερ, μπλοκάρει ο Στιλ. Κανένας κίνδυνος.
21:33

75'

Ο Πίρι δίνει τη θέση της στον Κόρλου. Μάλλον ρίχνει λευκή πετσέτα ο Τσόρνιγκερ.
21:36

79'

Ο Παναθηναϊκός θέλει άλλα δέκα λεπτά για να πανηγυρίσει την επιστροφή στους ομίλους του Europa League. Πώς αλήθεια να δεχθεί τέσσερα γκολ;
21:41

82'

Πεταμένη ευκαιρία από τους πράσινους. Ο Λουντ πλασάρει πάνω στον Τόπελ, προτού ο Χουλτ δοκιμάσει το μακρινό σουτ και στείλει την μπάλα στην αγκαλιά του γκολκίπερ της Μπρόντμπι.
21:41

83'

Ο Πούκι δίνει τη θέση του στον Γιάκομπσεν. Ο Φινλανδός γκολτζής δεν φάνηκε.
21:43

85'

Ο Βιγιαφάνιες μπαίνει στη θέση του Χουλτ. Αριστερό μπακ-χαφ ο Γουακάσο.
21:47

89'

Το γήπεδο έχει αδειάσει ήδη!
21:51

93'

Φινάλε στον αγώνα.
21:52
Ο Παναθηναϊκός παίρνει το 1-1 και σε συνδυασμό με το 3-0 του πρώτου αγώνα εξασφαλίζει την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.
21:52
Το γκολ που έκρινε οριστικά το ματς ο Ιβανόφ στο 65' με εξαιρετική κεφαλιά.
21:53
Οι "πράσινοι" γυρίζουν στους ομίλους μετά περυσινό κάζο και ελπίζουν σε μια καλή κλήρωση, παρότι βαθμολογικά είναι χαμηλά. Την Παρασκευή το μεσημέρι (14:00) η διαδικασία στο Μονακό.
21:53
Καλό βράδυ από εμάς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK