Θρίαμβος της Νάπολι, μίλησαν στο φινάλε Σεβίλλη και Φιορεντίνα (VIDEOS)

Η Νάπολι διέσυρε 4-1 εκτός έδρας τη Βόλφσμπουργκ και προκρίθηκε από... τώρα στην ημιτελική φάση του Europa League. Με ανατροπή και βοήθεια από τον πάγκο, η Σεβίλλη 2-1 την Ζενίτ στο "Σάντσεθ Πιθχουάν", λύτρωση στο 92' για την Φιορεντίνα (1-1 εκτός με την Ντιναμό Κιέβου), λευκή ισοπαλία στο Μπριζ-Ντνίπρο.

Θρίαμβος της Νάπολι, μίλησαν στο φινάλε Σεβίλλη και Φιορεντίνα (VIDEOS)

Ναπολιτάνικο πάρτι

Θρίαμβος της Νάπολι, μίλησαν στο φινάλε Σεβίλλη και Φιορεντίνα (VIDEOS)

Ανήμερα των 55ων γενεθλίων του Ράφα Μπενίτεθ, η Νάπολι επιβλήθηκε 4-1 της Βόλφσμπουργκ που αγνοούσε την ήττα στα τελευταία επτά ματς και πήρε σαφές προβάδισμα για την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Europa League. Ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν άνοιξε το σκορ στο 15ο λεπτό (έκανε κοντρόλ με το χέρι) και έδωσε έτοιμο γκολ στον Μάρεκ Χάμσικ (στο 23ο). Η γερμανική ομάδα είχε τις ευκαιρίες της, αλλά όταν ο Γκιλαβογκί έκανε δώρο το τρίτο στους "παρτενοπέι" (στο 64' με σκόρερ τον Χάμσικ) η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Επιπλέον, ο Ντιέγκο Μπενάλιο, που είχε αναδειχθεί νικητής σε τετ α τετ με τον Ιγκουαΐν στο 49', δεν κατάφερε να εξουδετερώσει την κεφαλιά του νεοεισελθόντα Μανόλο Γκαμπιαντίνι στο 77'. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στο 80' με κοντινή προσπάθεια του Νίκλας Μπέντνερ, ενώ το 1-4 παρέμεινε, δεδομένου ότι το σουτ του Γκαμπιαντίνι στο 82' σταμάτησε στο δοκάρι του Μπενάλιο.

Βόλφσμπουργκ: Μπενάλιο, Νάλντο, Κνόχε, Ροντρίγκες, Καλιγκιούρι, Ντε Μπρόινε, Σίρλε (64' Πέρισιτς), Λουίζ Γκουστάβο, Γκιλαβογκί (70' Άρνολντ), Βιεϊρίνια, Ντοστ (57' Μπέντνερ).

Νάπολι: Αντουχάρ, Μπρίτος, Μάτζιο, Γκουλάμ, Αλμπιόλ, Μέρτενς (60' Ινσίνιε), Χάμσικ (75' Γκαμπιαντίνι), Νταβίντ Λόπες, Ινλέρ, Καγεχόν, Ιγκουαΐν (86' Ενρίκε).

Ανατροπή από τον πάγκο

Θρίαμβος της Νάπολι, μίλησαν στο φινάλε Σεβίλλη και Φιορεντίνα (VIDEOS)

Το τρομερό γκολ του Ντένις Σουάρεθ στο 88ο λεπτό χάρισε στην Σεβίλλη τη νίκη με 2-1 επί της Ζενίτ στο "Σάντσεθ Πιθχουάν". Η ρωσική ομάδα παρατάχθηκε χωρίς Χουλκ, Ντάνι, Ντομένικο Κρισίτο, Ίγκορ Σμολνίκοβ και Βίκτορ Φαϊζούλιν, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να κρατήσει άνετα το "μηδέν" στο πρώτο ημίχρονο και την κατάλληλη στιγμή να προηγηθεί με διπλή προσπάθεια του Αλεκσάντρ Ριαζάντσεβ από αριστερά στο 29ο λεπτό. Ο Ουνάι Έμερι έριξε γρήγορα στη μάχη τους Ντένις Σουάρεθ, Στεφάν Μπιά, Κάρλος Μπάκα και τελικά δικαιώθηκε. Επτά λεπτά μετά από την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο (73'), ο Κολομβιανός ισοφάρισε με κεφαλιά και στο 88' ο Ισπανός αύξησε τις ελπίδες της κατόχου του τροπαίου για πρόκριση.

Σεβίλλη: Ρίκο, Τρεμουλινάς, Κολοτζιέτσακ, Παρέχα, Κόκε (46' Σουάρεθ), Κριχόβιακ, Ρέγες, Ιμπόρα (46' Μπιά), Μπανέγκα, Αλέις Βιντάλ, Γκαμερό (64' Μπάκα).

Ζενίτ: Λοντίγκιν, Ανιούκοβ, Λόμπαρτς, Λουίς Νέτο, Γκαράι, Ρόντιτς (65' Μογκίλεβετς), Ριαζάντσεβ (82' Τίμοστσουκ), Σάτοβ (75' Χοτζανιγιάζοβ), Χάβι Γκαρθία, Βίτσελ, Ροντόν.

Η Φιορεντίνα χαμογέλασε τελευταία

Θρίαμβος της Νάπολι, μίλησαν στο φινάλε Σεβίλλη και Φιορεντίνα (VIDEOS)

Ο Κουμά Μπαμπακάρ αποδείχθηκε "χρυσή" αλλαγή της Φιορεντίνα, καθώς στο 92ο λεπτό σκόραρε και ισοφάρισε σε 1-1 την πρώτη μονομαχία με την Ντιναμό Κιέβου. Οι "βιόλα" δημιούργησαν 13 τελικές στο πρώτο ημίχρονο (σ.σ. μόνο με την Ουντινέζε κατέγραψαν περισσότερες την εφετινή σεζόν) και έχασαν τετ α τετ με τον Μοχαμέντ Σαλάχ, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που έμελλε να ανοίξουν το σκορ, με σουτ του Ζέρεμεν Λενς στο 36ο λεπτό (η μπάλα βρήκε και στο πόδι του Νέναντ Τόμοβιτς). Το δεύτερο μέρος δεν είχε το ρυθμό και τις ευκαιρίες του πρώτου, οι κίτρινες κάρτες ήταν πολλές, ωστόσο όλα αυτά ουδόλως απασχολούσαν την ομάδα του Σεργκέι Ρεμπρόφ μέχρι το 92', όταν ο Μπαμπακάρ εκμεταλλεύθηκε την αδράνεια της αντίπαλης άμυνας για να "χτυπήσει".

Ντιναμό Κιέβου: Σοβκόβσκι, Ντανίλο Σίλβα, Αντούνες, Ντράγκοβιτς, Κατσερίντι, Σίντορτσουκ, Ριμπάλκα, Μπουγιάλσκι, Λενς, Γιαρμολένκο, Τέοντορτσουκ.

Φιορεντίνα: Νέτο, Γκονσάλο Ροντρίγκες, Σάβιτς, Αλόνσο, Τόμοβιτς, Μπάντελ, Φερνάντες, Χοακίν, Μπόρχα Βαλέρο, Γκόμες, Σαλάχ.

Όλα μηδέν στο Μπριζ

Θρίαμβος της Νάπολι, μίλησαν στο φινάλε Σεβίλλη και Φιορεντίνα (VIDEOS)

Αν και ήταν εμφανώς καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημίχρονου, η Ντνίπρο δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την υπεροχή της και να πάρει προβάδισμα στο σκορ, απειλώντας για πρώτη φορά στο ματς στο 10' με τον Ροτάν.Από την πλευρά της η Μπριζ είχε σε πολύ καλή μέρα τον Χοσέ Ισκιέρδο, ο οποίος θα μπορούσε να έχει βάλει σε θέση οδηγού την ομάδα του, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται χωρίς σκορ.Τα κενά στην άμυνα των φιλοξενούμενων έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να δημιουργήσουν 2-3 καλές στιγμές στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, χωρίς ωστόσο να βρίσκουν δίχτυα. Μετά το 70' το ματς απέκτησε πολύ καλό ρυθμό, με τις δύο ομάδες να πιέζουν για το γκολ. Στο 84' η βελγική ομάδα ζήτησε πέναλτι, το οποίο ορθά δεν δόθηκε, με αποτέλεσμα το μηδέν να μείνει μέχρι το τέλος. Με τη "λευκή ισοπαλία" η Μπριζ παρέμεινε αήττητη για 24ο εντός έδρας ματς ανεξαρτήτως διοργάνωσης.

Μπριζ: Ράιαν, Ντε Φάου, Ντε Μποκ, Μέχελε, Σίμονς, Σίλβα, Βάσκες, Ρεφαέλοβ (89' Κούπμαν), Φόρμερ, Ισκιέρντο (79' Ντιρτς), Ουλαρέ (72' Ντε Σούτερ).

Ντνίπρο: Μπόικο, Ντούγκλας, Λούσκεβιτς (80' Μπρούνο Γκάμα), Φεντέτσκι, Κανκάβα, Λέο Μάτος, Τσεμπεριάτσκο, Φέντορτσουκ, Ρόταν (89' Μπέζους), Κάλινιτς (79' Σελέζνεβ), Κονοπλιάνκα.

Σε ρυθμούς twitter

# Ο Ντίτερ Χέκινγκ, τεχνικός της Βόλφσμπουργκ, θα πληρώνει ένα επιπλέον ευρώ για τον καπουτσίνο του σε καφετέρια της περιοχής του μέχρι το τέλος της χρονιάς επειδή έχασε στοίχημα από τους ιδιοκτήτες! Σε περίπτωση που η ομάδα του νικούσε, θα τον έπινε δωρεάν για το συγκεκριμένο διάστημα

# Τα πέντε από τα δέκα γκολ της βραδιάς σημειώθηκαν από παίκτες που είχαν περάσει ως αλλαγή

# Η Ζενίτ μετρά επτά ήττες σε ισάριθμα εκτός έδρας ματς με ισπανικές ομάδες

# Η Φιορεντίνα απέφυγε την πρώτη εκτός έδρας ήττα στο Europa League μετά από το 2008

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων

Βόλφσμπουργκ - Νάπολι 1-4

(80' Μπέντνερ - 15' Ιγκουαΐν, 23', 64' Χάμσικ, 77' Γκαμπιαντίνι)

Σεβίλλη - Ζενίτ 2-1

(73' Μπάκα, 88' Σουάρεθ - 29' Ριαζάντσεβ)

Μπριζ - Ντνίπρο 0-0

Ντιναμό Κιέβου - Φιορεντίνα 1-1

(36' Λενς - 93' Μπαμπακάρ)

Το live των αγώνων

21:19
Καλωσήρθατε στο live των αναμετρήσεων Μπριζ-Ντνίπρο, Ντιναμό Κιέβου-Φιορεντίνα, Σεβίλλη-Ζενίτ και Βόλφσμπουργκ-Νάπολι στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Europa League.
21:21
Βόλφσμπουργκ: Μπενάλιο, Νάλντο, Κνόχε, Ροντρίγκες, Καλιγκιούρι, Ντε Μπρόινε, Σίρλε, Λουίζ Γκουστάβο, Γκιλαβογκί, Βιεϊρίνια, Ντοστ.

Νάπολι: Αντουχάρ, Μπρίτος, Μάτζιο, Γκουλάμ, Αλμπιόλ, Μέρτενς, Χάμσικ, Νταβίντ Λόπες, Ινλέρ, Καγεχόν, Ιγκουαΐν.
21:23
Σεβίλλη: Ρίκο, Τρεμουλινάς, Κολοτζιέτσακ, Παρέχα, Κόκε, Κριχόβιακ, Ρέγες, Ιμπόρα, Μπανέγκα, Αλέις Βιντάλ, Γκαμερό.

Ζενίτ: Λοντίγκιν, Ανιούκοβ, Λόμπαρτς, Λουίς Νέτο, Γκαράι, Ρόντιτς, Ριαζάντσεβ, Σάτοβ, Χάβι Γκαρθία, Βίτσελ, Ροντόν.
21:25
Ντιναμό Κιέβου: Σοβκόβσκι, Ντανίλο Σίλβα, Αντούνες, Ντράγκοβιτς, Κατσερίντι, Σίντορτσουκ, Ριμπάλκα, Μπουγιάλσκι, Λενς, Γιαρμολένκο, Τέοντορτσουκ.

Φιορεντίνα: Νέτο, Γκονσάλο Ροντρίγκες, Σάβιτς, Αλόνσο, Τόμοβιτς, Μπάντελ, Φερνάντες, Χοακίν, Μπόρχα Βαλέρο, Γκόμες, Σαλάχ.
21:27
Μπριζ: Ράιαν, Ντε Φάου, Ντε Μποκ, Μέχελε, Σίμονς, Σίλβα, Βάσκες, Ρεφαέλοβ, Φόρμερ, Ισκιέρντο, Ουλαρέ.

Ντνίπρο: Μπόικο, Ντούγκλας, Λούχκεβιτς, Φεντέτσκι, Κανκάβα, Λέο Μάτος, Τσεμπεριάτσκο, Φέντορτσουκ, Ρόταν, Κάλινιτς, Κονοπλιάνκα.
21:44
Βόλφσμπουργκ-Νάπολι

Ανήμερα των 55ων γενεθλίων του Ράφα Μπενίτεθ, η Νάπολι καλείται να πάρει θετικό αποτέλεσμα από μία ομάδα που αγνοεί την ήττα στα τελευταία επτά ματς.

Ο Ντίτερ Χέκινγκ, από την πλευρά του, έχει ένα επιπλέον... κίνητρο για να επιθυμεί τη νίκη της Βόλφσμπουργκ: "Την τελευταία εβδομάδα δεν μου προσφέρουν καπουτσίνο στο ένα από τα δύο ιταλικά καφέ του χωριού μου. Οι ιδιοκτήτες είναι φανατικοί φίλοι της Νάπολι, αλλά αν νικήσουμε θα πίνω δωρεάν καφέ για το υπόλοιπο της χρονιάς! Αν χάσουμε, θα πρέπει να πληρώνω ένα ακόμα ευρώ για κάθε φλιτζάνι".

Απόντες Βόλφσμπουργκ: Χουντ
Απόντες Νάπολι: Σούνιγκα, Μίτσου
21:48
Σεβίλλη-Ζενίτ

Η Σεβίλλη προέρχεται από δέκα ματς χωρίς ήττα, ενώ η Ζενίτ μόλις μία σε επίσης δέκα αγώνες, αλλά θα παραταχθεί... μισή. Να σημειωθεί ότι τις τρεις τελευταίες φορές που η ομάδα της Ανδαλουσίας έφτασε στα προημιτελικά της διοργάνωσης, κατέκτησε και το κύπελλο.

Απόντες Σεβίλλης: Μπέτο, Kαρίσο
Απόντες Ζενίτ: Φαϊζούλιν, Σμολνίκοβ, Κρισίτο, Ντάνι, Χουλκ
21:53
Ντιναμό Κιέβου-Φιορεντίνα

Η Ντιναμό Κιέβου είναι η πιο παραγωγική ομάδα της διοργάνωσης, αλλά απέναντί της βρίσκεται η Φιορεντίνα που αγνοεί την εκτός έδρας ήττα στα τελευταία 11 ματς.

Απόντες Ντιναμό Κιέβου: Μακαρένκο, Βελόσο

21:56
Μπριζ-Ντνίπρο

Η Μπριζ είναι αήττητη σε 23 εντός έδρας ματς ανεξαρτήτως διοργάνωσης και αποτελεί τη μοναδική ομάδα που δεν έχει χάσει στο εφετινό Europa League. Το θετικό για την Ντνίπρο είναι ότι ο Ντένις Μπόικο έχει κρατήσει απαραβίαστη την εστία του στα 17 από τα 33 εφετινά ματς.

Απόντες Μπριζ: Ένχελς, Μονιέ, Ντουάρτε, Γκεντός
Απόντες Ντνίπρο: Μάζουχ, Ζοζούλια, Ματέους
22:05
Τα πάντα είναι έτοιμα για την έναρξη των αγώνων.
22:06
Σέντρα σε όλα τα ματς.
22:13
Ντιναμό Κιέβου-Φιορεντίνα (8'): Σουτ του Μπάντελ, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια.
22:15
Μπριζ-Ντνίπρο (10'): Κούρσα και γύρισμα από τον Λούσκεβιτς, ο αμαρκάριστος Ρόταν σουτάρει πάνω από τα δοκάρια.
22:16
Βόλφσμπουργκ-Νάπολι (10'): Ωραία επιθετική προσπάθεια των γηπεδούχων, ο Αλμπιόλ παραχωρεί κόρνερ σε γύρισμα του Σίρλε.
22:19
Ντιναμό Κιέβου-Φιορεντίνα (13'): Ο Σαλάχ επιχειρεί μία από τις γνωστές του κούρσες, την κατάλληλη στιγμή δίνει στον Χοακίν, το σουτ του οποίου μπλοκάρεται από τον Κατσερίντι. Ζητούν πέναλτι οι φιλοξενούμενοι, εκτιμώντας ότι στην προσπάθειά του ο Σουηδός βρήκε την μπάλα με το χέρι.
22:20
ΓΚΟΛ! Βόλφσμπουργκ-Νάπολι 0-1 (15'): Ο Χάμσικ δίνει στον Μέρτενς, εκείνος κάνει τη μακρινή σέντρα και ο Ιγκουαΐν, από οριακή θέση, κοντρολάρει και με σουτ νικά τον Μπενάλιο.
22:22
Ντιναμό Κιέβου-Φιορεντίνα (17'): Σουτ του Γκόμες από πλάγια θέση, η μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
22:24
Στατιστικό: Ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν έφτασε τα επτά γκολ στο εφετινό Europa League και χρειάζεται άλλο ένα για να πιάσει τον Ρομέλου Λουκάκου στην κορυφή των σκόρερ.
22:29
ΓΚΟΛ! Βόλφσμπουργκ-Νάπολι 0-2 (23'): O Iγκουαΐν από σκόρερ μετατρέπεται σε δημιουργό, με μακρινό γύρισμα από δεξιά και ο Χάμσικ δεν λαθεύει απέναντι στον Μπενάλιο.
22:32
Ντιναμό Κιέβου-Φιορεντίνα (27'): Ο Σοβκόβσκι βγαίνει νικητής στο τετ α τετ με τον Σαλάχ.
22:34
ΓΚΟΛ! Σεβίλλη-Ζενίτ 0-1 (29'): Ο Ριαζάντσεβ μπαίνει από αριστερά και κάνει το σουτ, ο Ρίκο αποκρούει αλλά η μπάλα επιστρέφει στον Ριαζάντσεβ που αυτή τη φορά αναδεικνύεται νικητής.
22:41
ΓΚΟΛ! Ντιναμό Κιέβου-Φιορεντίνα 1-0 (36'): Σουτ εκτός περιοχής από τον Λενς, η μπάλα βρίσκει και στο πόδι του Τόμοβιτς, παίρνει ψηλοκρεμαστή τροχιά και καταλήγει στα δίχτυα του Νέτο.
22:44
Ντιναμό Κιέβου-Φιορεντίνα 1-0 (39'): Σουτ του Ριμπάλκα, ο Νέτο μπλοκάρει.
22:49
Ντιναμό Κιέβου-Φιορεντίνα (43'): Συρτό διαγώνιο σουτ του Χάμσικ, ο Μπενάλιο αποκρούει με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ.
22:49
Ντιναμό Κιέβου-Φιορεντίνα: Oι 11 από τις 17 τελικές έχουν γίνει από την Φιορεντίνα, αλλά το σκορ λέει 1-0.
22:53
Ημίχρονο στα ματς.
23:08
Σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο των αγώνων.
23:10
Bόλφσμπουργκ-Νάπολι (49'): Εξαιρετική επέμβαση του Μπενάλιο σε τετ α τετ με τον Ιγκουαΐν.
23:12
Σεβίλλη-Ζενίτ: Ο Ουνάι Έμερι έβαλε Σουάρεθ και Μπιά προκειμένου να αλλάξει τα δεδομένα.
23:16
Bόλφσμπουργκ-Νάπολι (55'): Άστοχο σουτ του Καλιγκιούρι, καλή στιγμή για τους γηπεδούχους.
23:20
Mπριζ-Ντνίπρο (58'): Eκτέλεση φάουλ του Ρεφαέλοβ από καλό σημείο, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια.
23:27
ΓΚΟΛ! Bόλφσμπουργκ-Νάπολι 0-3 (64'): Tραγικό λάθος του Γκιλαβογκί, ο Καγεχόν γυρίζει στον Χάμσικ κι εκείνος σαν σε προπόνηση διευρύνει το προβάδισμα των "παρτενοπέι".
23:34
Ντιναμό Κιέβου-Φιορεντίνα: Οι έξι από τις επτά κίτρινες έχουν δοθεί στο -κακό- δεύτερο ημίχρονο.
23:35
ΓΚΟΛ! Σεβίλλη - Ζενίτ 1-1 (73'): Σέντρα του Βιδάλ από δεξιά, ο Μπάκα παίρνει την κοντινή κεφαλιά και ισοφαρίζει.
23:39
ΓΚΟΛ! Βόλφσμπουργκ-Νάπολι 0-4 (77'): Σέντρα του Ινσίνιε από αριστερά, ο νεοεισελθών και αμαρκάριστος Γκαμπιαντίνι παίρνει την κεφαλιά, ο Μπενάλιο δεν μπορεί να συγκρατήσει την μπάλα και το σκορ... ξεφεύγει.
23:41
ΓΚΟΛ! Βόλφσμπουργκ-Νάπολι 1-4 (80'): Γύρισμα του Πέρισιτς, ο Μπέντνερ δεν δυσκολεύεται να μειώσει με σχεδόν εξ επαφής προσπάθεια.
23:43
Βόλφσμπουργκ-Νάπολι (82'): Δυνατό σουτ του Γκαμπιαντίνι, η μπάλα στο δοκάρι!
23:49
ΓΚΟΛ! Σεβίλλη - Ζενίτ 2-1 (88'): Ο Σουάρεθ ανατρέπει τα δεδομένα με τρομερό μονοκόμματο σουτ από το ύψος της περιοχής.
23:51
Η Σεβίλλη έχει βρει δίχτυα με δύο παίκτες που προήλθαν από τον πάγκο.
23:52
Σεβίλλη - Ζενίτ (91'): Μεγάλη ευκαιρία για το 3-1.
23:55
ΓΚΟΛ! Ντιναμό Κιέβου - Φιορεντίνα 1-1 (92'): Ο Μπαμπακάρ εκμεταλλεύεται μία σέντρα του Φερνάντες από δεξιά, εκμεταλλεύεται την αμυντική αδράνεια και ισοφαρίζει.
23:57
Ολοκληρώθηκαν όλα τα ματς.
23:58
Σας ευχαριστούμε που απολαύσατε μαζί μας τις πρώτες αναμετρήσεις για την προημιτελική φάση του Europa League. Καλό ξημέρωμα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK