Αθλέτικ Μπιλμπάο - Σπόρτινγκ Λισαβόνας 3-1

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φερνάντο Γιορέντε, ο οποίος έβαλε ένα γκολ και μοίρασε δύο ασίστ, η Αθλέτικ Μπιλμπάο επικράτησε 3-1 της αξιόμαχης Σπόρτινγκ Λισαβόνας και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό της 9ης Μαΐου.

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Σπόρτινγκ Λισαβόνας 3-1

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Μαρσέλο Μπιέλσα δεν είχε στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Όσκαρ ντε Μάρκος, είχε όμως τον πολυτιμότατο φέτος Χάβι Μαρτίνεθ, ο οποίος εθεάθη είτε στο κέντρο της άμυνας είτε στη δεξιά πτέρυγα. Από την πλευρά του ο Ρικάρντο Σα Πίντο χρησιμοποίησε τόσο τον Ματίας Φερνάντες που εξέτισε την ποινή του όσο και τον Αντρέ Μάρτινς που είχε πάρει τη θέση του Χιλιανού στο ματς του "Ζοζέ Αλβαλάδε".

Στο πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης, η Αθλέτικ ήταν ιδιαίτερα επιθετική και αυτό αποδεικνύεται έμπρακτα από το γεγονός ότι κάθε φορά που είχε την μπάλα, έμεναν πίσω μόνο τρεις ή ακόμα και δύο παίκτες της. Εντούτοις, ούτε η Σπόρτινγκ κάθισε με σταυρωμένα τα χέρια παρά το γεγονός ότι το σκορ του πρώτου αγώνα τη βόλευε.

Η φουλ επιθετική διάταξη των γηπεδούχων απέφερε καρπούς στο 17ο λεπτό, όταν μετά από σέντρα του Μουνιαΐν στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής, ο Γιορέντε έστρωσε με το στήθος στον Σουσαέτα, ο οποίος επιχείρησε ένα σκαστό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και άνοιξε το σκορ.

Η εξέλιξη του παιχνιδιού, πάντως, δεν πτόησε τους παίκτες της Σπόρτινγκ, η οποία πλησίασε στην ισοφάριση με την κεφαλιά του Περεϊρίνια στο 19' κι εκείνη του Πόλγκα στο 33'. Ό,τι δεν έκαναν οι δύο προαναφερθέντες, το έκανε ο συνήθης Ρίκι φαν Βολφσβίνκελ .

Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ στο 44ο λεπτό, ο Ιραϊθόθ δεν έδιωξε σωστά, η μπάλα κατέληξε στον Ολλανδό γκολτζή, ο οποίος την έστειλε με δυνατό σουτ στην αριστερή γωνία της Αθλέτικ, συνεχίζοντας την παράδοση που θέλει την πορτογαλική ομάδα να σκοράρει πάντα επί ισπανικού εδάφους.

Ο Σα Πίντο έτριβε τα χέρια του από ικανοποίηση πιστεύοντας ότι η Σπόρτινγκ θα πήγαινε με σκορ πρόκρισης στα αποδυτήρια, ωστόσο λογάριαζε χωρίς τον Φερνάντο Γιορέντε, ο οποίος βρήκε με μία περίτεχνη ενέργεια τον Ιμπάι Γκόμεθ κι εκείνος ξανάδωσε το προβάδισμα στην Αθλέτικ, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Αμείωτος ήταν ο ρυθμός του αγώνα και στο δεύτερο ημίχρονο, μόνο που αυτή τη φορά οι προσπάθειες των παικτών δεν κατέληγαν στα δίχτυα, αλλά στα δοκάρια των δύο εστιών.

Η Αθλέτικ έκανε την αρχή στο 53ο λεπτό, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Χάβι Μαρτίνεθ με κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Ρούι Πατρίσιο, ενώ δύο λεπτά αργότερα, η Σπόρτινγκ απάντησε με σουτ του Ινσούα στο αριστερό δοκάρι του Ιραϊθόθ, αφού προηγουμένως η μπάλα είχε κοντράρει σε αμυντικό.

Το ματς όδευε προς την παράταση, αφού με το πέρασμα της ώρας η κούραση είχε αρχίσει να κάνει εμφανή την παρουσία της, ωστόσο αυτός ο σπουδαίος παίκτης που λέγεται Φερνάντο Γιορέντε σκόραρε στα τελευταία λεπτά και χάρισε στην ομάδα του την πρόκριση στον τελικό του Europa League.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ

Το γκολ του Ιμπάι Γκόμεθ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των παικτών της Σπόρτινγκ για την ισοφάριση, ο επιθετικός της Αθλέτικ έκανε το 2-1 και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς.

MVP

Ο Φερνάντο Γιορέντε. Έβαλε το γκολ της πρόκρισης στο 89ο λεπτό και μοίρασε δύο υπέροχες ασίστ στους Σουσαέτα και Ιμπάι Γκόμεθ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ

Η άμυνα της Σπόρτινγκ. Δεν δικαιολογείται σε έναν τόσο κρίσιμο αγώνα το γεγονός ότι απειλήθηκε τόσες πολλές φορές.

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Σπόρτινγκ Λισαβόνας 3-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK