Ατλέτικο Μαδρίτης-Βαλένθια 4-2

Το γκολ του Ρικάρντο Κόστα στην εκπνοή μετρίασε τον θρίαμβο της Ατλέτικο επί της Βαλένθια, αλλά παρ'όλα αυτά οι "ροχιμπλάνκος" πηγαίνουν με τον αέρα του φαβορί στη ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης στο Μεστάγια (4-2). Εφτασε τα 10 γκολ ο Φαλκάο.

Ατλέτικο Μαδρίτης-Βαλένθια 4-2

Η εικόνα του αγώνα:

Πραγματικό φρούριο έχει μετατρέψει το "Βιθέντε Καλντερόν" στην Ευρώπη η Ατλέτικο, καθώς μετράει εκεί 9 νίκες στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια της. Το τελευταίο άσχημο αποτέλεσμα για τους Μαδριλένους ήταν το 2-3 από τον Άρη (2010-2011 στο Europa League). Η τελευταία φορά που δεν σκόραρε ήταν κόντρα στη... Βαλένθια πριν από 12 ματς.

Επίσης, η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν είχε πετύχει νίκη απέναντι στη Βαλένθια στα έξι τελευταία παιχνίδια ανεξαρτήτως διοργάνωσης (οι "νυχτερίδες" μετρούσαν πριν το ματς 2 νίκες ενώ 4 ματς έχουν λήξει ισόπαλα).

Αυτά, όμως, ανήκουν στο παρελθόν. Οι Μαδριλένοι άρχισαν με τον καλύτερο τρόπο το ματς με τον Φαλκάο να σκοράρει με κεφαλιά στο 18ο λεπτό και να δίνει το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Το γκολ του Ζόνας στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ανέβασε ψυχολογικά τη Βαλένθια, αλλά η Ατλέτικο ήταν αυτή που κυριάρχησε στο δεύτερο μέρος.

Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε άρχισε με γκολ (κεφαλιά του Μιράντα στο 49') και έφτασε στο 3-1 λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 55ο λεπτό με τον Αντριάν.

Το σκορ αυτό ανάγκασε τη Βαλένθια να βγει μπροστά και να διεκδικήσει κάτι καλύτερο ενόψει της ρεβάνς στο "Μεστάγια". Ελα, όμως, που οι παίκτες του Εμερι δεν απείλησαν, αλλά απειλήθηκαν από την εξαιρετική Ατλέτικο που είχε ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ και τελικά έφτασαν στο τέταρτο γκολ με τον (ποιον άλλον;) Φαλκάο που πέτυχε το 10 εφετινό του γκολ.

Στις καθυστερήσεις (ξανά) η Βαλένθια σκόραρε με τον Ρικάρντο Κόστα να διαμορφώνει το τελικό 4-2 και να μετριάζει τον θρίαμβο των γηπεδούχων. Η Βαλένθια έμεινε με μόλις 2 νίκες σε 11 εκτός έδρας παιχνίδια και πηγαίνει την επόμενη Πέμπτη για το 2-0... του τελικού.

Το κλειδί του αγώνα:

Η Ατλέτικο δεν πτοήθηκε από το γκολ της ισοφάρισης και με δύο τέρματα σε 10 λεπτά στο β' μέρος, πήρε αέρα δύο τερμάτων.

Ο αδύναμος κρίκος:

Αδύναμη εκτός έδρας η Βαλένθια, όπως είθισται άλλωστε την εφετινή σεζόν. Τυχερή με τα 2 γκολ που της δίνουν ελπίδες.

MVP:

Φαλκάο. Εχετε κάποιον καλύτερο; Οδεύει για πρώτος σκόρερ στο Europa για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Ατλέτικο Μαδρίτης-Βαλένθια 4-2

News 24/7

24MEDIA NETWORK