Φιορεντίνα - Σεβίλλη 0-2 (VIDEO)

Η Σεβίλλη πήρε πανηγυρική πρόκριση στον τελικό της Βαρσοβίας, επικρατώντας με 0-2 της Φιορεντίνα στο "Αρτέμιο Φράνκι" χάρη στα γκολ των Κάρλος Μπάκα και Ντάνιελ Καρίσο.

Φιορεντίνα - Σεβίλλη 0-2 (VIDEO)

Η εικόνα του αγώνα

Το 3-0 του πρώτου αγώνα δεν έδινε πολλά περιθώρια αισιοδοξίας στη Φιορεντίνα. Παρόλα αυτά, οι παίκτες του Βιντσέντζο Μοντέλα μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση, κυνηγώντας το πολυπόθητο γκολ που θα αναπτέρωνε τις ελπίδες τους.

Για κακή τύχη των "Βιόλα", ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης, Σέρχιο Ρίκο βρέθηκε σε τρομερή βραδιά, πραγματοποιώντας εξαιρετικές αποκρούσεις, με αποκορύφωμα την ενστικτώδη επέμβασή σε κεφαλιά του Γκονσάλο Ροντρίγκες στο 17ο λεπτό.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Κάρλος Μπάκα "πάγωσε" το "Αρτέμιο Φράνκι". O Έβερ Μπανέγκα εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλους, στρώθηκε στον Κολομβιανό επιθετικό, ο οποίος με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ για τους Σεβιγιάνους.

Η ιστορία επαναλήφθηκε στο 27'. Ο Μπαγέγκα εκτέλεσε πάλι το φάουλ, αυτή τη φορά από τα αριστερά, ο Κόκε έκανε την παράλληλα σέντρα και ο Καρίσο από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας την χαριστική βολή στην ιταλική ομάδα. Με όσα ψυχικά αποθέματα τους είχαν απομείνει, οι παίκτες του Μοντέλα πίεσαν για το γκολ, αλλά όποτε χρειάστηκε ο Ρίκο δήλωσε "παρών" και έσωσε την ομάδα του.

Στο δεύτερο 45λεπτο η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε. Η Φιορεντίνα είχε ανεβάσει την πίεση της στα 3/4 του γηπέδου, ενώ η Σεβίλλη προσπαθούσε κυρίως μέσω αντεπιθέσεων να απειλήσει την εστία του Νέτο.

Ο Σαλάχ και ο Πιζάρο επιχείρησαν σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, τα οποία όμως δεν ανησύχησαν τον Ρίκο. Στο 65' οι "Βιόλα" κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Νταβίντ Πιζάρο από τον Κριχόβιακ. Ο Ίλισιτς ανέλαβε την εκτέλεση, όμως έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Ισπανού γκολκίπερ.

Οι πολλές αλλαγές έριξαν το ρυθμό του αγώνα, με αποτέλεσμα τα τελευταία λεπτά να είναι διαδικαστικού χαρακτήρα. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους παίκτες του Ουνάι Έμερι να πανηγυρίζουν την πρόκριση στον τελικό της Βαρσοβίας για δεύτερη σερί χρονιά, όπου θα αντιμετωπίσουν την Ντνίπρο με στόχο τη διατήρηση των... σκήπτρων.

MVP

Ο νεαρός τερματοφύλακας της Σεβίλλης, Σέρχιο Ρίκο είχε πολύ καλή παρουσία καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Με τις επεμβάσεις του "κράτησε" τη Σεβίλλη στην αρχή του αγώνα, όταν η Φιορεντίνα πίεζε για το γκολ, ενώ στη συνέχεια όποτε χρειάστηκε αποσόβησε τα σουτ των παικτών του Μοντέλα. Ώριμη εμφάνιση από τον 21χρονο γκολκίπερ, ο οποίος δείχνει ιδιαίτερα φέρελπις.

Αδύναμος κρίκος

Για ακόμα μία αναμέτρηση η Φιορεντίνα αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα στον αμυντικό τομέα. Κακές μεταβιβάσεις, πολλά βεβιασμένα λάθη και αργές αντιδράσεις κόντρα στους ταχύτατους επιθετικούς της Σεβίλλης.

Σχόλιο

Το παιχνίδι δεν χρήζει ιδιαίτερης κριτικής από τη στιγμή που η Σεβίλλη "γκρέμισε" όσες ελπίδες είχε η Φιορεντίνα για πρόκριση στα πρώτα 30 λεπτά του αγώνα. Οι παίκτες του Βιντσέντζο Μοντέλα έδειξαν διάθεση, όμως τα δύο γρήγορα γκολ των Σεβιγιάνων δεν άφησαν περιθώρια αισιοδοξίας στους γηπεδούχους. Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, Σέρχιο Ρίκο.

Οι συνθέσεις

Φιορεντίνα (Βιτσέντσο Μοντέλα): Νέτο, Μπασάντα (46' Πασκουάλ), Γκονσάλο, Μάρκος Αλόνσο, Σάβιτς, Πισάρο, Ματίας Φερνάντες, Μπόρχα Βαλέρο (86' Λατσάρι), Χοακίν, Σαλάχ, Ιλισιτς

Σεβίλλη (Ουνάι Εμερι): Ρίκο, Κολοτζέτζακ, Καρίτσο, Κόκε, Τρεμουλινάς, Μ'Μπιά, Κριτσόβιακ, Μπανέγκα (55' Ιμπόρα), Βιτόλο, Αλέιξ Βιδάλ, Μπάκα (70' Γκαμεϊρό).

News 24/7

24MEDIA NETWORK