Νάπολι - Ντνίπρο 1-1 (VIDEOS)

H Νάπολι ήταν καταιγιστική στο δεύτερο ημίχρονο, προηγήθηκε με κεφαλιά του Νταβίντ Λόπεθ στο 50ό λεπτό, αλλά λίγο πριν από το φινάλε, ο νεοεισελθών Γεβγέν Σελέζνιοβ ισοφάρισε από θέση οφσάιντ σε 1-1 και η Ντνίπρο απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Europa League.

Νάπολι - Ντνίπρο 1-1 (VIDEOS)

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Ο Ράφα Μπενίτεθ έκανε την έκπληξη, αφού προτίμησε τον Ζορζίνιο από τον Γιοκχάν Ινλέρ στα χαφ, ενώ στον αντίποδα, ο Μίρον Μάρκεβιτς παρέταξε την αναμενόμενη ενδεκάδα σε διάταξη 4-2-3-1.

Οι προωθήσεις του Κρίστιαν Μάτζο και η κινητικότητα του Ινσίνιε στα πρώτα λεπτά δημιούργησαν μερικές επικίνδυνες καταστάσεις για τα καρέ του Ντένις Μπόικο, ωστόσο με εξαίρεση ένα "γεμάτο" ψηλοκρεμαστό σουτ του Ιταλού μεσοεπιθετικού στην εξωτερική πλευρά του δεξιού δοκαριού (10ο λεπτό), οι "παρτενοπέι" δεν απείλησαν.

Η Ντνίπρο ευτύχησε να έχει σε εξαιρετική μέρα τον Ντόουγκλας, ο Γεβγέν Κονοπλιάνκα είχε διάθεση, αλλά όχι ουσία, ενώ ο Νίκολα Κάλινιτς αρκέστηκε σε έναν άχαρο ρόλο, όντας αποκομμένος ανάμεσα σε δύο και τρεις αντιπάλους.

Η ουσία είναι ότι το πρώτο ημίχρονο κύλησε όπως ήθελε η ουκρανική ομάδα, καθώς η Νάπολι επισκέφθηκε ελάχιστες φορές με αξιώσεις τα καρέ της, πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων το 68% κατοχής εξαιτίας της αδυναμίας στην τελική πάσα και, βέβαια, την ηγετική παρουσία του Ντόουγκλας.

Η εικόνα του δευτέρου μέρους ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη, αφού οι παίκτες του Μπενίτεθ μπήκαν με το μαχαίρι στα δόντια και "πάτησαν" τους άπειρους αντιπάλους τους, αρχής γενομένης από το 50ό λεπτό, όταν ο Νταβίντ Λόπεθ άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ινσίνιε.

Εν συνεχεία ανέλαβε δράση ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν, ο οποίος έχασε δύο καλές ευκαιρίες για το δεύτερο γκολ (ο Μπόικο τον νίκησε από το ίδιο περίπου σημείο στο 55ο και το 60ό λεπτό), τη στιγμή που ο Μάρκεβιτς φρέσκαρε τη μεσαία γραμμή του με δύο αλλαγές μέχρι το 70'.

Τελικά, η καλύτερη κίνηση του τεχνικού της Ντνίπρο ήταν η τελευταία, καθώς ο Γεβγέν Σελέζνιοβ μπήκε στο 80' και ένα λεπτό αργότερα εκμεταλλεύθηκε ένα γύρισμα του Άρτεμ Φεντέτσκι, ισοφαρίζοντας από θέση οφσάιντ.

Η Νάπολι κέρδισε αρκετά κόρνερ και δημιούργησε μερικές τελικές στα τελευταία λεπτά, ωστόσο καμία εξ αυτών δεν ήταν ικανή για να απειλήσει ιδιαίτερα τον Μπόικο, με συνέπεια το 1-1 να παραμείνει και η ουκρανική ομάδα να αποκτήσει ένα μικρό προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Europa League.

MVP

Ο Ντένις Μπόικο. Έκανε μερικές σημαντικές αποκρούσεις στο δεύτερο ημίχρονο και δεν επέτρεψε στην Νάπολι να βάλει πολλά γκολ.

Αδύναμος κρίκος

Ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν. Νικήθηκε σε τέσσερις περιπτώσεις από τον Ντένις Μπόικο στο δεύτερο ημίχρονο.

Σχόλιο

Η Ντνίπρο έφερε το πρώτο ημίχρονο στα μέτρα της, εν αντιθέσει με το δεύτερο που ανήκε στην Νάπολι. Ένα γκολ και τουλάχιστον τρεις κλασικές ευκαιρίες κατέγραψαν οι "παρτενοπέι", ωστόσο η μία από τις τρεις τελικές της ουκρανικής ομάδας έμελλε να αποδειχθεί φαρμακερή. Αδικία για τον Ράφα Μπενίτεθ και τους παίκτες του, αφού το γκολ της ισοφάρισης σημειώθηκε από θέση οφσάιντ. Ακόμα κι έτσι, πάντως, πόσο μάλλον αν ο Γεβγέν Κονοπλιάνκα είναι εξαφανισμένος και στη ρεβάνς της 15ης Μαΐου, η Νάπολι έχει αρκετές πιθανότητες πρόκρισης γιατί είναι εμφανώς καλύτερο σύνολο.

Οι συνθέσεις

Νάπολι (4-2-3-1): Αντούχαρ, Μάτζο, Αλμπιόλ, Μπρίτος, Γκουλάμ, Ζορζίνιο, Νταβίντ Λόπεθ (71' Γκάργκανο), Καγεχόν (77' Γκαμπιαντίνι), Χάμσικ, Ινσίνιε (82' Μέρτενς), Ιγκουαΐν.

Ντνίπρο (4-2-3-1): Μπόικο, Φεντέτσκι, Ντόουγκλας, Τσεμπεριάτσκο, Λέο Μάτος, Κάνκαβα (69' Μπέζους), Φέντορτσουκ, Λουτσκέβιτς (57' Μπρούνο Γκάμα), Ροτάν, Κονοπλιάνκα, Κάλινιτς (80' Σελέζνιοβ).

Το γκολ της Νάπολι

Το γκολ της Ντνίπρο

News 24/7

24MEDIA NETWORK