Ντνίπρο - Νάπολι 1-0 (VIDEO)

Το γκολ του Γεβγέν Σελέζνιοβ στο 58ο λεπτό χάρισε στην Ντνίπρο τη νίκη με 1-0 επί της Νάπολι στο κατάμεστο "Ολιμπίσκι" και συνάμα την ιστορική πρόκριση στον τελικό του Europa League (Τετάρτη 27 Μαΐου), όπου θα τεθεί αντιμέτωπη με την Σεβίλλη.

Ντνίπρο - Νάπολι 1-0 (VIDEO)

Η εικόνα του αγώνα

Ο Μίρον Μάρκεβιτς προτίμησε τον Γεβγέν Σελέζνιοβ, "χρυσό" σκόρερ του πρώτου αγώνα, αντί του Νίκολα Κάλινιτς για τη γραμμή κρούσης της Ντνίπρο, ενώ ο Ράφα Μπενίτεθ έδωσε φανέλα βασικού σε Γκοκχάν Ινλέρ και Μανόλο Γκαμπιαντίνι, αφήνοντας στον πάγκο τους Ζορζίνιο και Μάρεκ Χάμσικ.

Η ουκρανική ομάδα μπήκε φορτσάτη στο ματς για να πιάσει στα πράσα τους αντιπάλους, όμως οι "παρτενοπέι" ήταν εκείνοι που απείλησαν πρώτοι, όταν ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Ντένις Μπόικο στο 8ο λεπτό.

Η συνεχής και έντονη βροχόπτωση δεν επηρέασε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι έδωσαν καλό ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο και ικανοποίησαν τους περίπου 60.000 θεατές.

Η Ντνίπρο έβρισκε συνεχώς τον τρόπο να κρατά πίσω την Νάπολι, υποχρεώνοντας τους παίκτες της να δίνουν βάση και στα μετόπισθεν, ενώ ο Μπόικο απειλήθηκε μόλις μία φορά (στο 28ο λεπτό απέκρουσε την κεφαλιά του Ιγκουαΐν).

Δεδομένου ότι το πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου ανήκε στην ουκρανική ομάδα, η οποία είχε και μία καλή στιγμή με τον Βαλέρι Λουτσκέβιτς στο 49', ο Μπενίτεθ έριξε στη μάχη τον Χάμσικ, αλλά είχε ήδη χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Η κατάσταση έγινε ακόμα χειρότερη για την Νάπολι στο 58ο λεπτό, όταν μετά από σέντρα του Γεβγέν Κονοπλιάνκα, ο Σελέζνιοβ νίκησε στον αέρα τον Ραούλ Αλμπιόλ (σ.σ. αλληλοτραβήχτηκαν) και με κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στην Ντνίπρο.

Εν συνεχεία, οι "παρτενοπέι" κέρδισαν κάποια μέτρα, απείλησαν στο 74' με τον Νταβίντ Λόπεθ και στο 77' με τον Ιγκουαΐν (απέκρουσε ο Ντούγκλας πάνω στη γραμμή), αλλά το πολυπόθητο γκολ δεν μπήκε, με συνέπεια ο Μπενίτεθ να βάλει τον Ενρίκε στο 79' για να προωθήσει τους Φαουζί Γκουλάμ-Κρίστιαν Μάτζο (διάταξη 3-6-1 ή ενίοτε 3-4-3).

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν συναρπαστικό, αφού η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και αμφότερες οι ομάδες δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις για τα αντίπαλα καρέ, με σημαντικότερη ευκαιρία το δοκάρι του Ματέους στο 93ο λεπτό, ωστόσο το 1-0 παρέμεινε μέχρι τέλους.

MVP

Ο Γέβγεν Σελέζνιοβ. Η ιστορία έγραψε ότι χάρη στα δύο γκολ του (ένα στο "Σαν Πάολο" κι ένα στο "Ολιμπίσκι") η Ντνίπρο προκρίθηκε για πρώτη φορά σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Αδύναμος κρίκος

Ο Ράφα Μπενίτεθ. Άφησε στον πάγκο δύο έμπειρους παίκτες όπως ο Μάρεκ Χάμσικ και ο Ντρις Μέρτενς, με συνέπεια να χάσει την ευκαιρία για την πέμπτη του πρόκριση σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Σχόλιο

Οι ακούραστοι και σκληροτράχηλοι άσοι της Ντνίπρο, ο φαντεζί Γεβγέν Κονοπλιάνκα, ο διαβασμένος Μίρον Μάρκεβιτς και το εκρηκτικό κοινό που στήριξε μία ουκρανική ομάδα ανεξαρτήτως συλλογικής προτίμησης λύγισαν την Νάπολι, η οποία επιζητούσε την επιστροφή της σε ευρωπαϊκό τελικό από το 1989. Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα αδικεί κατάφωρα τους "παρτενοπέι" ελέω διαιτησίας, αλλά στο "Ολιμπίσκι" δεν ήταν απειλητικοί, με εξαίρεση το τελευταίο τέταρτο και δύο μεμονωμένες φάσεις στο πρώτο μέρος.

Οι συνθέσεις

Ντνίπρο (4-2-3-1): Μπόικο, Φεντέτσκι, Ντούγκλας, Τσεμπεριάτσκο, Μάτος, Κανκάβα, Φέντορτσουκ, Λουτσκέβιτς (67' Ματέους), Ροτάν, Κονοπλιάνκα (86' Μπρούνο Γκάμα), Σελέζνιοβ (75' Κάλινιτς).

Νάπολι (4-2-3-1): Αντούχαρ, Μάτζο, Αλμπιόλ, Μπρίτος, Γκουλάμ, Λόπες (79' Ενρίκε), Ινλέρ, Καγεχόν, Γκαμπιαντίνι (55' Χάμσικ), Ινσίνιε (61' Μέρτενς), Ιγκουαΐν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK