Σεβίλλη - Φιορεντίνα 3-0 (VIDEO)

Η Βαρσοβία περιμένει τη Σεβίλλη! Η κάτοχος του τίτλου επιβλήθηκε 3-0 της Φιορεντίνα στο "Σάντσεθ Πιθχουάν" και κατά πολύ μεγάλη πιθανότητα έχει κλείσει ήδη θέση στον τελικό του Europa League.

Σεβίλλη - Φιορεντίνα 3-0 (VIDEO)

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Η Σεβίλλη στην έδρα της είναι ανίκητη. Κάθε άλλο παρά ανεπαρκής ήταν η εμφάνιση της Φιορεντίνα, τουλάχιστον κατά το πρώτο μισό, η αύρα όμως του "Σάντσεθ Πιθχουάν" και η αποτελεσματικότητα των Σεβιγιάνων έκανε τη διαφορά. Στο διάστημα που ο Φερνάντες και ο Σαλάχ δεν μπορούσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα από ευνοϊκές θέσεις, σπαταλώντας κάθε ευκαιρία απέναντι στο Ρίκο, ο Αλέις Βιδάλ άνοιγε, στο 16', το σκορ για την ομάδα του Έμερι και της χάριζε το προβάδισμα.

Η Σεβίλλη είχε ένα καλό γι' αυτήν αποτέλεσμα και πρωτίστως κοίταξε να το διαχειριστεί για να μην κινδυνεύσει. Οι "βιόλα" είχαν καλή κυκλοφορία, αναπτύσσονταν ορθόδοξα, αλλά τους έλειπε το φονικό ένστικτο. Φονικό ένστικτο που διέθετε ο -κατά συνθήκη- δεξιός μπακ των Σεβιγιάνων, σκοράροντας στο 52' για δεύτερη φορά στο ματς.

Η κατάσταση δεν βελτιώθηκε για την ιταλική ομάδα ούτε όταν ο Μοντέλα άλλαξε τον αμυντικογενή Μπάντελ με τον λίγο πιο δημιουργικό Πισάρο. Όσο μάλιστα κυλούσε ο χρόνος τόσο οι "βιόλα" έχαναν την πίστη τους στην ανατροπή. Τη ίδια στιγμή οι κάτοχοι του τροπαίου εκμεταλλεύονταν τις περιστάσεις (κενούς χώρους, αντίπαλη απογοήτευση) και με ανάπτυξη από τα άκρα έφτασαν στο 3-0 του 75' με τον νεοεισελθόντα Γκαμερό.

Η Φιορεντίνα δεν είχε χρόνο, ούτε τον τρόπο να επιστρέψει. Οι επιθέσεις της σταματούσαν πριν φτάσουν στο Ρίκο, τα πολλά στημένα που κέρδισε πέρασαν ανεκμετάλλευτα. Οι Σεβιγιάνοι ήξεραν να αμυνθούν και αυτό τους βοήθησε πολύ να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους και να έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να θεωρούνται το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στον τελικό.

MVP

Το 2009 ο Αλέις Βιδάλ έπαιζε στον Πανθρακικό. Έξι χρόνια μετά ανήκει στη Σεβίλλη, συμμετέχει σ' έναν ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης και ως δεξιός μπακ γίνεται πρωταγωνιστής με δύο προσωπικά γκολ. Η ζωή κρύβει μεγάλες εκπλήξεις.

Αδύναμος κρίκος

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ κολύμπησε στα ρηχά. Οι μη αντιδράσεις όμως του Νέτο στα πρώτα δύο γκολ που δέχθηκε ήταν τερματοφύλακα ερασιτεχνικού επιπέδου. Στο πρώτο δεν κάνει καν προσπάθεια να πέσει, στο δεύτερο οριζοντιώνεται αναίτια προς την απέναντι γωνία αφήνοντας ακάλυπτη όλη την πλευρά του αντιπάλου.

Σχόλιο

Η Σεβίλλη είναι ομάδα φτιαγμένη για τον back to back τίτλο. Συμπαγής και αποτελεσματική, με παίκτες που ξέρουν και εκτελούν ιδανικά το ρόλο τους, θα έχει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, την ευκαιρία να διατηρήσει τα σκήπτρα της στη διοργάνωση. Το 3-0 είναι ένα "καθαρό" σκορ πριν από τη ρεβάνς στη Φλωρεντία, τη στιγμή που οι "βιόλα" θα ψάχνουν για μια ανατροπή από τη χώρα των θαυμάτων. Τα ήθελαν, με τις ευκαιρίες που έχασαν, και τα 'παθαν.

Οι συνθέσεις:

Σεβίλλη: Ρίκο, Βιδάλ, Καρίσο, Κολοντζιετσάκ, Τρεμουλινάς, Κριχόβιακ, Εμπιά, Μπανέγα, Βιτόλο, Ρέγες (58' Κόκε), Μπάκα (74' Γκαμερό)

Φιορεντίνα: Νέτο, Τόμοβιτς (46' Ρίτσαρντς), Σάβιτς, Ροντρίγκες, Αλόνσο, Μπάντελ (68' Πισάρο), Φερνάντες, Βαλέρο, Χοακίν, Σαλάχ, Γκόμεθ (80' Ίλιτσιτς)

News 24/7

24MEDIA NETWORK