Βαλένθια-Σεβίλλη 3-1

Σκοράροντας στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, η Σεβίλλη πέτυχε χρυσό γκολ και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Europa League μέσα από τα χέρια της Βαλένθια που είχε προηγηθεί με 3-0. Χρυσός σκόρερ ο Μπιά.

Βαλένθια-Σεβίλλη 3-1

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Το κατ'εξοχήν άδικο άθλημα είναι το ποδόσφαιρο, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Για 90 και πλέον λεπτά η Βαλένθια έκανε ένα σχεδόν τέλειο ματς τακτικά και είχε εξασφαλίσει το σκορ που ήθελε (3-0) αλλά η Σεβίλλη με τη μοναδική της ευκαιρία σ' όλο το δεύτερο ημίχρονο σκόραρε (στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων) να πάρει την πρόκριση.

Οι γηπεδούχοι εκκίνησαν εκρηκτικά το ματς και πήραν το ρίσκο να καταναλώσουν μεγάλες ποσότητες δυνάμεων πιέζοντας ασφυκτικά και ψηλά. Η επιλογή του απέδωσε πολύ γρήγορα καρπούς αφού μόλις στο 14 ο Φεγκουλί έκανε το 1-0 και η Σεβίλλη έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της.

Η Βαλένθια συνέχιζε να πιέζει και στο 26' ισοφάρισε το γκολ του πρώτου αγώνα μ' ένα γκολ χαρακτηριστικό του τρόπου με τον οποίο αγωνιζόταν. Η μπάλα κυκλοφόρησε άψογα,ο Μπερνάντ σέντραρε και ο Ζόνας με κεφαλιά έστειλε τον κόσμο των Λεβαντίνων στα ουράνια.

Αν εξαιρέσει κανείς την όντως κλασική ευκαιρία του Ρέγες στο 36' η Σεβίλλη δεν δικαιολόγησε την παρουσία της στο παιχνίδι. Οι μέσοι της δεν δημιουργούσαν, οι Ρέγες και Ράκιτιτς ήταν καλά κλεισμένοι με συνέπεια η άμυνα της Βαλένθια να ελέγχει απόλυτα την κατάσταση.

Οι Λεβαντίνοι μάλιστα, χαμηλώνοντας το τέμπο στην επανάληψη, έφτασαν και στο 3-0 με τον Ματιέ στο 69' και στη συνέχεια επιδόθηκαν σ' ένα παιχνίδι με το χρόνο το οποίο έπαιξαν πολύ καλά μέχρι το 94'. Ακριβώς τότε ο Μπια εμφανίστηκε από το πουθενά, σκόραρε με κεφαλιά και χάρισε στην εξαφανισμένη από το ματς Σεβίλλη μία επική πρόκριση.

Βαλένθια-Σεβίλλη 3-1

MVP

Δεν θέλει πολλή σκέψη. Ο άνθρωπος του ματς ήταν ο Μπια ο οποίος στο 94' έβαλε το πιο κρίσιμο γκολ του εφετινού Europa League σκορπώντας παγωμάρα στο "Μεστάγια". Κυριολεκτικά ο παίκτης της τελευταίας στιγμής.

Aδύναμος Κρίκος

Tι να πει κανείς τώρα; Στα πρώτα 93 λεπτά όλη η Σεβίλλη πήρε κάκιστο βαθμό. Στο τελευταίο λεπτό όμως οι στόπερ της Βαλένθια κόλλησαν και οι Ανδαλουσιάνοι τους τιμώρησαν παραδειγματικά.

Σχόλιο

Στο ποδόσφαιρο, όπως είπαμε και παραπάνω, δικαιοσύνη δεν υπάρχει. Τουλάχιστον όχι σ' ένα παιχνίδι. Ακόμα και μία ομάδα όπως η Σεβίλλη του "Μεστάγια", εντελώς ακίνδυνη και ασύνδετη, έχει δικαίωμα στο όνειρο. Και το όνειρο έγινα πραγματικότητα για την ομάδα του Εμερι η οποία επιστρέφει σε ευρωπαϊκό τελικό για πρώτη φορά μετά το 2007.

Βαλένθια: Ντιέγκο Άλβες, Ζοάο Περέιρα, Ρικάρντο Κόστα, Ματιέ, Μπερνάτ, Κεϊτά, Παρέχο (78' Φουέχο), Φεγκουλί, Πιάτι (61' Καρτάμπια), Ζόνας (85' Μπαραγκάν), Βάργκας.

Σεβίλλη: Μπέτο, Φερνάντο Ναβάρο (72' Μορένο), Φάτσιο, Παρέχα, Κόκε, Καρίσο, Εμπιά, Ράκιτιτς, Βιτόλο, Ρέγιες (79' Μαρίν), Μπάκα (66' Γκαμέιρο).

News 24/7

24MEDIA NETWORK