Σεβίλλη - Βαλένθια 2-0

Η Σεβίλλη πήρε τον ισπανικό "εμφύλιο" και πάει φουλ για τελικό. Οι Ανδαλουσιάνοι νίκησαν 2-0 τη Βαλένθια, η οποία διαμαρτύρεται δικαίως για το οφσάιντ στο πρώτο γκολ και χρειάζεται πλέον ακόμα μία μεγάλη ανατροπή σαν κι αυτή με τη Βασιλεία στον προηγούμενο γύρο για να περάσει στον τελικό.

Σεβίλλη - Βαλένθια 2-0

Η εικόνα του αγώνα

Με δύο γκολ μέσα σε τρία λεπτά (33', 36'), το πρώτο από τον Μ'Μπιά που ήταν σε πεντακάθαρη θέση οφσάιντ και το δεύτερο με υπέροχο σουτ του Μπάκα μετά από ωραίο συνδυασμό, διαμόρφωσαν για τη Σεβίλλη ένα σαφές και σοβαρότατο προβάδισμα στα πρώτα 45 λεπτά του ισπανικού "εμφυλίου".

Κατά τ' άλλα, σε ένα γενικά μέτριο ματς, η Βαλένθια έδειξε από το ξεκίνημα ότι η άμυνά της δεν ήταν σε καλή μέρα και επιδιδόταν σε εύκολα λάθη. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι πίεζαν ψηλά και προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ρήγματα, όπως και κατάφεραν και μάλιστα δύο φορές.

Πέρα από τα δύο γκολ, η Σεβίλλη είχε μια διπλή καλή στιγμή στο 28' με Φάσιο και Μπάκα που κατέληξε άουτ, ενώ ο πρώτος είχε και μια κεφαλιά από καλή θέση στο 45' που απέκρουσε ο Γκουαϊτα. Οι "νυχτερίδες" είχαν μια καλή προσπάθεια του Αλκάθερ στο 17' που βρήκε εμπόδιο στον Μπέτο και μια ελάχιστα άστοχη κεφαλιά του Καρτάμπια στο 43'.

Στην επανάληψη η Βαλένθια ήταν καλύτερη, προσπάθησε να περιορίσει τα αμυντικά λάθη και δημιούργησε περισσότερες φάσεις για το γκολ, το οποίο αν έμπαινε θα άλλαζε τα δεδομένα ενόψει της ρεβάνς. Όμως αυτό δεν ήρθε ποτέ: ούτε με το ωραίο φάουλ του Ματιέ στο 52', ούτε με το ελάχιστα άστοχο σουτ του Αλκάρεθ στο 62', ούτε με το σουτ του Ζόνας στο 87' που έβγαλε ο Μπέτο, ούτε και με τις δύο κλασσικές ευκαιρίες του κορυφαίου της Βαλένθια, Βάργας, ο οποίος στο 66' σούταρε ανενόχλητος αλλά άστοχα και στο 88' είχε σουτ στο κάθετο δοκάρι!

Απέναντι στον γενικά ανορθόδοξο τρόπο της Βαλένθια, η Σεβίλλη είχε να αντιπαρατάξει σιγουριά, αυτοπεποίθηση, σταθερή άμυνα και επικίνδυνες αντεπιθέσεις. Δημιούργησε δύο καλές φάσεις με τον Φάσιο στο 54' και στο 93', ενώ στο 56' ο Γκουαϊτα έσωσε τετ α τετ του Μπάκα.

Το 2-0 παρέμεινε ως το τέλος και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η ρεβάνς του Μεστάγια μετατρέπεται σε βουνό για τη Βαλένθια που θα χρειαστεί να κάνει υπέρβαση.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΣΕΒΙΛΛΗ: Μπέτο, Φιγκέιρας, Παρέχα, Φάσιο, Φ. Ναβάρο, Μ'Μπιά, Καρίσο, Ρέγες (59' Μαρίν), Ράκιτιτς, Βιτόλο (90' Ιμπόρα), Μπάκα (73' Γκαμεϊρό).

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Γκουαΐτα, Περέιρα, Φουέγο, Ματιέ, Μπερνάτ (48' Γκαγιά), Παρέχο, Κεϊτά, Φεγκουλί (74' Ζόνας), Καρτάμπια, Βάργκας, Αλκάθερ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK