ΣΕΝΑΡΙΑ: Τι χρειάζεται η ΑΕΚ για να προκριθεί στους "32" του Europa League

Η ΑΕΚ αναδείχθηκε ισόπαλη (2-2) με τη Ριέκα στο ΟΑΚΑ και πλέον η υπόθεση πρόκριση θα ξεκαθαρίσει την τελευταία αγωνιστική. Τι θέλει η Ένωση και πώς μπορεί να βρεθεί στα νοκ άουτ του Europa League.

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΡΙΕΚΑ / EUROPA LEAGUE / AEK - RIJEKA / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΡΙΕΚΑ / EUROPA LEAGUE / AEK - RIJEKA / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Αν και βρέθηκε να χάνει 2-0 από τη Ριέκα στο πρώτο ημίχρονο του μεταξύ τους αγώνα στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ κατάφερε να επιστρέψει και να πάρει τον "πολύτιμο", όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, βαθμό της ισοπαλίας (2-2).

Πλέον η Ένωση ορίζει τη μοίρα της, κρατάει την τύχη στα χέρια της, αφού στο τελευταίο παιχνίδι του 4ου ομίλου παίζει για δύο αποτελέσματα.

Αναλυτικά η βαθμολογία του τέταρτου ομίλου:

Μίλαν - 11 βαθμοί (12-4)

ΑΕΚ - 7 βαθμοί (6-5)

Ριέκα - 4 βαθμοί (9-12)

Αούστρια Βιέννης - 4 βαθμοί (9-15)

Πιο συγκεκριμένα, με την ΑΕΚ να απέχει τρεις βαθμούς από την τρίτη Ριέκα, στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου της κόντρα στην Αούστρια στη Βιέννη, αν ΔΕΝ χάσει και πάρει ισοπαλία ή νικήσει τότε θα προκριθεί.

Από την άλλη αν χάσει, τότε σε περίπτωση ισοβαθμίας με την Αούστρια, τότε θα βρίσκεται από κάτω, αφού θα έχει φέρει ισοπαλία εντός και θα έχει χάσει εκτός. Αυτό, βέβαια, σε περίπτωση που η Ριέκα δεν νικήσει την τελευταία αγωνιστική εντός έδρας τη Μίλαν και ισοβαθμίσουν ΜΟΝΟ ΑΕΚ και Αούστρια.

Αν η ΑΕΚ χάσει και παράλληλα η Ριέκα επικρατήσει της Μίλαν εντός, τότε θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία στους 7 βαθμούς. Εκεί στα μεταξύ τους οι τρεις έχουν:

Αούστρια 7

ΑΕΚ5

Ριέκα 3

Επομένως και σε αυτή την περίπτωση η ΑΕΚ μένει εκτός. Θέλει λοιπόν την ισοπαλία ή τη νίκη προκειμένου να προκριθεί γιατί αλλιώς... χάνεται.

News 24/7

24MEDIA NETWORK