Το προφίλ των αντιπάλων του Αστέρα

Tη Σάλκε, τον ΑΠΟΕΛ και την Σπάρτα Πράγας θα αντιμετωπίσει ο Αστέρας Τρίπολης στη φάση των ομίλων του Europa League. Το Contra.gr παρουσιάζει το προφίλ των αντιπάλων των Αρκάδων. Η περυσινή πορεία, τα αστέρια, ο προπονητής και οι μεταγραφικές κινήσεις.

Το προφίλ των αντιπάλων του Αστέρα

Η τύχη δεν χαμογέλασε στον Αστέρα Τρίπολης, αφού η κληρωτίδα τον έφερε αντιμέτωπο με τη Σάλκε, τον ΑΠΟΕΛ και την Σπάρτα Πράγας για τους ομίλους του Europa League.

Τo Contra.gr σκιαγραφεί το προφίλ των αντιπάλων των Αρκάδων. Τι έκαναν την περυσινή σεζόν, πώς πήραν το εισιτήριο για τους ομίλους και ποιες κινήσεις έκαναν στο μεταγραφικό παζάρι.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των 6 αγωνιστικών της φάσης των ομίλων:

1η αγωνιστική: 17 Σεπτεμβρίου

2η αγωνιστική: 1 Οκτωβρίου

3η αγωνιστική: 22 Οκτωβρίου

4η αγωνιστική: 5 Νοεμβρίου

5η αγωνιστική: 26 Νοεμβρίου

6η αγωνιστική: 10 Δεκεμβρίου

Σάλκε

Το προφίλ των αντιπάλων του Αστέρα
FOTODESIGN: KARSTEN RABAS - [email protected] - +49 172 5497566

Οι "Βασιλικοί Μπλε" ύστερα από μία μέτρια περυσινή χρονιά, κατά την οποία τερμάτισαν 6οι στο πρωτάθλημα, θέλουν να επιστρέψουν στην τετράδα, η οποία οδηγεί στο Champions League. Το εφετινό καλοκαίρι υπήρξαν αρκετές ανακατατάξεις στο ρόστερ, ενώ στον πάγκο της ομάδας κάθισε ο φέρελπις Γερμανός τεχνικός, Αντρέ Μπραϊτενράιτερ.

Μεταγραφές

Ήρθαν: Ντι Σάντο, Νάστασιτς, Γκέις, Καϊσάρα, Ρίτερ, Γκσμπούρνιγκ, Σανέ

Έφυγαν: Φαρφάν, Παπαδόπουλος, Σομπότκα, Ομπάσι, Φουκς, Μπαρνέτα

Αναλυτικά όλες οι μεταγραφές

Προπονητής: Το εξαιρετικό δείγμα γραφής στην Πάντερμπορν, έδωσε την ευκαιρία στον Αντρέ Μπραϊτενράιτερ να υπογράψει συμβόλαιο διετούς διάρκειας με τη Σάλκε το εφετινό καλοκαίρι. Πρόκειται για ένα νέο και εξελίξιμο προπονητή, ο οποίος στοχεύει να επαναφέρει τη γερμανική ομάδα στον δρόμο των επιτυχιών.

Αστέρι: O Κλάας Γιαν Χούντελαρ αποτελεί την "αιχμή του δόρατος" για τη Σάλκε, η οποία στηρίζει σε μεγάλο βαθμό την επιθετική λειτουργία της στον Ολλανδό επιθετικό.

Τι έκανε πέρυσι: Προκρίθηκε στους "16" του Champions League, όπου κι αποκλείστηκε δύσκολα από τη Ρεάλ Μαδρίτης με συνολικό σκορ 5-4 (3-4, 2-0).

Δείτε ΕΔΩ την περυσινή πορεία της στο γερμανικό πρωτάθλημα.

ΑΠΟΕΛ

Το προφίλ των αντιπάλων του Αστέρα

Η χρονιά δεν ξεκίνησε ιδανικά για τον ΑΠΟΕΛ, αφού γνώρισε τον αποκλεισμό από την Αστάνα στα πλέι οφ του Champions League. Παρόλα αυτά, παραμένει μία ιδιαίτερα επικίνδυνη ομάδα, η οποία "χτυπάει" στις αντεπιθέσεις και μπορεί να "πληγώσει" τον αντίπαλο με την ποιότητα που έχει μεσοεπιθετικά. Η πρόσληψη του Τιμούρ Κετσπάγια θα βοηθήσει στη βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας του πρωταθλητή Κύπρου, καθώς ο Γεωργιανός κόουτς φημίζεται για την ικανότητά του στον τομέα της άμυνας.

Μεταγραφές

Ήρθαν: Πιατκόφσκι, Στίλιτς, Βάτερμαν, Μακρίδης, Αστίθ, Κοδίνα, Καβενάγκι, Βάντερ, Λουίς Λεάλ, Τσόκο, Ντζάμας

Έφυγαν: Ρίισε, Κακά, Τζεμπούρ, Χιώτης, Πεχλιβάνης, Λάνιγκ, Σέρινταν, Τιάγκο Γκόμες

Αναλυτικά όλες οι μεταγραφές

Προπονητής: Ο Ντομίνγκο Πασιέντζα "πλήρωσε" το μάρμαρο του αποκλεισμού από την Αστάνα στα πλέι οφ του Champions League και στη θέση του ήρθε ο Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος γνωρίσει άριστα το κυπριακό πρωτάθλημα, έχοντας μεγάλες επιτυχίες με την Ανόρθωση.

Αστέρι: Ο Τόμας Ντε Βινσέντι είναι ο κινητήριος μοχλός της κυπριακής ομάδας, καθώς μία έμπνευσή του μπορεί να αλλάξει τη ροή και τα δεδομένα ενός αγώνα. Εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, ικανός στις στημένες φάσεις και με έφεση στο σκοράρισμα. Βέβαια, η απόκτηση του Φερνάντο Καβενάγκι αλλάζει τα δεδομένα στην επίθεση.

Τι έκανε πέρυσι: Αποκλείστηκε στους ομίλους του Champions League, τερματίζοντας 4ος με 1 βαθμό πίσω από τον Άγιαξ, τη Παρί Σεν Ζερμέν και την Μπαρτσελόνα

Δείτε ΕΔΩ την περυσινή πορεία του στο κυπριακό πρωτάθλημα.

Σπάρτα Πράγας

Το προφίλ των αντιπάλων του Αστέρα

Οι Τσέχοι βρίσκονται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας στο εγχώριο πρωτάθλημα, ύστερα από 5 αγωνιστικές, όντας αήττητοι. Στόχος είναι η κατάκτηση του τροπαίου, μετά από ένα χρόνο. Στην Ευρώπη, ξεκίνησαν από τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, όπου γνώρισαν τον αποκλεισμό, έστω και δύσκολα, από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με συνολικό σκορ 5-4 (3-2, 2-2). Στη συνέχεια υποβιβάστηκαν στα πλέι οφ του Europa League, αντιμετωπίζοντας την Τουν, το εμπόδιο της οποίας ξεπέρασαν με συνολικό σκορ 6-4 (3-1, 3-3).

Μεταγραφές

Ήρθαν: Φατάι, Κούμπεκ, Στάινχοφερ, Παισάο, Λιτσίνγκι, Γίρατσεκ, Φρίντεκ, Σάλα, Γίρασεκ

Έφυγαν: Καντεμπάρεκ, Ζέμαν, Ποντάνι, Χόλι, Πάουτσεκ, Σβέιντικ, Τσέρμακ

Αναλυτικά όλες οι μεταγραφές

Προπονητής: Ο παλιός μας γνώριμος, Ζντένεκ Σκάζνι, κάθεται στον πάγκο της Σπάρτα Πράγας από τον περασμένο Απρίλιο και έχει θέσει ως στόχο την επιστροφή της ομάδας στην κορυφή του τσέχικου ποδοσφαίρου.

Αστέρι: Ο 23χρονος Λάντισλαβ Κρέιτσι αποτελεί το "next big thing" του τσέχικου ποδοσφαίρου. Μετράει ήδη 14 συμμετοχές με τη φανέλα της εθνικής Τσεχίας, ενώ αποτελεί βασικό κι αναντικατάστατο μέλος της Σπάρτα Πράγας τα τελευταία χρόνια, μετρώντας 21 γκολ σε 100 συμμετοχές, παρότι αγωνίζεται ως εξτρέμ.

Τι έκανε πέρυσι: Αποκλείστηκε στους ομίλους του Europa League, τερματίζοντας 3η με 10 βαθμούς, πίσω από την Γιουνγκ Μπόις και τη Νάπολι.

Δείτε ΕΔΩ την περυσινή πορεία στο πρωτάθλημα Τσεχίας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK