Τούντορ: "Θέλω σύντομα μεταγραφές"

Μεταγραφές ζήτησε ο Ιγκόρ Τούντορ στη συνέντευξη Τύπου μετά από τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Σπαρτάκ Τρνάβα με 1-0 στην Τούμπα. Τι είπε για την εμφάνιση του Μυστακίδη και την πιθανή αποχώρηση του Λούκας.

Τούντορ: "Θέλω σύντομα μεταγραφές"
INTIME SPORTS

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

"Είναι πολύ σπάνιο μία ομάδα να παίζει σχεδόν 100 λεπτά με δέκα παίκτες. Ήθελα, όμως, να δω πως θα αντιδράσει η ομάδα μου, είχαμε σωστή νοοτροπία. Όλοι μαζί έκαναν άμυνα και παράλληλα δημιούργησαν μπροστά αρκετές καλές ευκαιρίες".

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ επιτίθεται κυρίως από τα άκρα: "Φέτος δουλεύουμε ένα πολύ ιδιαίτερο σύστημα. Εδώ και ένα μήνα προσπαθούμε να παίξουμε με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και σήμερα από ένα σημείο και μετά αγωνίστηκαμε με σχηματισμό 4-4-1. Ο καθένας πρέπει να ξέρει πως να κινείται ανάλογα με το που είναι η μπάλα Όταν επί ένα μήνα επιμένουμε σε ένα σύστημα και σήμερα, ξαφνικά, έπρεπε να αλλάξουμε, είδαμε ότι αυτό μας επηρέασε. Για ένα 20λεπτο ήμασταν μπερδεμένοι αλλά μετά πήγαν όλα καλά".

Για το σκορ του πρώτου αγώνα ενόψει της ρεβάνς: "Όχι δεν με καθησυχάζει το αποτέλεσμα, αλλά ήταν ένα ματς μου έδειξε ότι η ομάδα μου μπορεί να αντεπεξέλθει με δέκα παίκτες απέναντι σε μία καλή και οργανωμένη ομάδα. Είχαμε την απώλεια του παίκτη νωρίς, δεν θέλω να μιλήσω για τον διαιτητή, αλλά ακόμη και με όλα αυτά απέναντί μας είχαμε κατοχή και περισσότερες ευκαιρίες".

Για την διαφαινόμενη αποχώρηση του Λούκας: "Σας έχω ξαναπεί δεν είμαι εγώ αρμόδιος γι' αυτά τα πράγματα. Αν δεν είναι ο πιο σημαντικός είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές μας".

Για το αν ο Ισπανός έχει αλλάξει τελευταία στάση και θέλει να παραμείνει: "Σήμερα όλοι θυσιάστηκαν για την ομάδα. Ήταν ιδέα μας να βάλουμε τον Λούκας στην κορυφή. Έβαλε τον εαυτό του κάτω από την ομάδα και δίνω συγχαρητήρια σε όλους γι' αυτό".

Για τον αριθμό των παικτών που θέλει να έχει στο ρόστερ: "Εκτός των τερματοφυλάκων θέλω να δουλεύω με 20 παίκτες. 14-15 πρωταθλητές και 4-5 νεαρούς. Δεν μπορείς να κερδίσεις με 11 ποδοσφαιριστές ή μόνο με νέους παίκτες. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να προχωρήσεις μόνο με νεαρούς. Για παράδειγμα είδατε σήμερα τον Πέλκα, που είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς. Δεν μπορείς, όμως, να περιμένεις και να βάλεις την ευθύνη στον Πέλκα για να πάρει την ομάδα στις πλάτες του".

Για την θετική ενέργεια του κόσμου: "Δεν μπορώ να συγκρίνω με πέρσι. Αισθάνθηκα κι εγώ μία θετική ενέργεια σήμερα. Αυτό το κερδίζουν οι παίκτες με την παρουσία τους. Δεν μπορείς να πεις στον κόσμο ψέματα ακόμη και 0-0 να τελείωνε ο αγώνας η αντίδραση θα ήταν η ίδια. Το σκορ εξαρτάται και από άλλους παράγοντες, αλλά όταν οι φίλαθλοι βλέπουν θυσία θα είναι δίπλα μας".

Για την εμφάνιση του Μυστακίδη: "Είχε πολύ καλή παρουσία, αυτές είναι μικρές ευκαιρίες που παίρνουν οι νεαροί και το σημαντικό είναι να δείχνουν κάτι".

Για την αναμονή για τις μεταγραφές: "Η απάντηση είναι όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Αλλά δεν θέλω να χάνω ενέργεια σε αυτά τα θέματα. Πρέπει να είμαι συγκεντρωμένος σε αυτούς που έχω".

Μακ: "Θα μπορούσαμε να πετύχουμε κι άλλα γκολ"

Ικανοποιημένος από την νίκη του ΠΑΟΚ αλλά και από την εμφάνιση του "Δικεφάλου" στο ματς με την Σπάρτακ Τρνάβα ήταν ο Ρόμπερτ Μακ. Tι δήλωσαν Πέλκας και Κόστα.

Συγκεκριμένα o Μακ είπε μετά το τέλος του αγώνα: "Είναι σημαντικό που σκοράραμε. Δίκαια δόθηκε η κόκκινη στον Βίτορ αλλά μετά ο διαιτητής δεν πήρε σωστές αποφάσεις. Θα μπορούσαμε να πετύχουμε δύο και τρία γκολ στο ματς. Στο παιχνίδι στην Σλοβακία θέλω να πιστεύω πως σε ολόκληρο το παιχνίδι θα παίζουμε με 11 παίκτες. Θα πρέπει να κάνουμε μια καλή εμφάνιση, όπως κάναμε και σήμερα άσχετα αν παίξαμε με έναν παίκτη λιγότερο. Αγωνιστήκαμε σε υψηλές θερμοκρασίες και αυτό ήταν πρόβλημα".

Πέλκας: "Ο Τούντορ μας είπε να τα δώσουμε όλα"

Ο Δημήτρης Πέλκας είπε: "Η υψηλή θερμοκρασία ήταν πρόβλημα. Ειδικά εμείς που ήμασταν και λιγότεροι και ήταν ένα σοκ η κόκκινη κάρτα του Βίτορ. Χρειαστήκαμε περίπου 20 λεπτά για να καταλάβουμε πως θα πρέπει να αντιδράσουμε. Δεν ήταν εύκολο να βρούμε τον τρόπο, αλλά καταφέραμε να βάλουμε το γκολ και να έχουμε περισσότερες ελπίδες για τη ρεβάνς. Μπαίνοντας στα αποδυτήρια στο ημίχρονο, ο προπονητής μας μας είπε ότι πρέπει να τα δώσουμε όλα και τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε γιατί η ισοπαλία δεν ήταν το αποτέλεσμα που μας αρκούσε. Κάναμε λοιπόν ότι μας είπε ο προπονητής μας, βγήκαμε στους κενούς χώρους και πετύχαμε το γκολ που μας δίνει τη νίκη".

Συνεχίζοντας τόνισε: "Είχαμε καλή νοοτροπία, βοηθούσαμε ο ένας τον άλλο μέσα στο γήπεδο και αυτό φάνηκε από το τελικό αποτέλεσμα. Σίγουρα θα ήταν διαφορετικό ματς εάν ήμασταν 11, αλλά είναι πολύ σημαντικό το 1-0 για τη ρεβάνς. Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη και το γεγονός ότι συνδυάστηκε με την υπογραφή ενός νέου συμβολαίου. Τώρα ξεκινάω, να είμαι γερός και όλα θα πάνε καλά".

Κόστα: "Ο χρόνος κυλούσε υπέρ μας"

Ο Ρικάρντο Κόστα είπε: "Αλλιώς ξεκίνησε το ματς. Εμείς άλλα θέλαμε να κάνουμε στο παιχνίδι, αλλά η αποβολή του Βίτορ μας ανάγκασε να αλλάξουμε τα σχέδιά μας και δεν μπορέσαμε να κάνουμε αυτό που θα έπρεπε, απέναντι σε μία καλή ομάδα. Ο χρόνος όμως κυλούσε υπέρ μας, όχι για να πάμε στο ένας εναντίον ενός, αλλά για να πάμε σε μεγάλες μπαλιές ώστε να πλήξουμε τον αντίπαλο κάτι που τελικά έγινε. Είναι πολύ σημαντικό για μας που κερδίσαμε με 1-0. Πάμε με περισσότερο αυτοπεποίθηση στο δεύτερο παιχνίδι έχοντας κερδίσει, αλλά δεν έχουμε κάνει και κάτι περισσότερο. Απλά κερδίσαμε και το πετύχαμε γιατί δείξαμε χαρακτήρα.

Είναι σημαντικό για μία ομάδα να παίρνει αποτελέσματα και σίγουρα θα πάμε εκεί για να κερδίσουμε και όχι για να υπερασπιστούμε το 1-0. Η άμυνα που παίξαμε και οι συνεργασίες που είχαμε είναι ίσως το καλύτερο που έχουμε και πρέπει να κρατήσουμε από αυτό το παιχνίδι".

Διαβάστε ακόμη:

ΠΑΟΚ - Σπαρτάκ Τρνάβα 1-0

Τα καλύτερα tweets για το ΠΑΟΚ-Σπαρτάκ Τρνάβα

News 24/7

24MEDIA NETWORK