Χιμένεθ: "Συγχαρητήρια, έχετε γκατς!"

Ικανοποιημένος από τη γενική εικόνα της ομάδας του δήλωσε ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός μοίρασε συγχαρητήρια στα αποδυτήρια, ενώ στη συνέντευξη Τύπου ανέλυσε το ματς και εστίασε ξανά με στον τρόπο που προσέγγισαν οι παίκτες του το παιχνίδι.

Χιμένεθ: "Συγχαρητήρια, έχετε γκατς!"

Ο Μανόλο Χιμένεθ μπήκε φουριόζος στα αποδυτήρια της ΑΕΚ στο "Γιάν Μπρεϊντέλ", μετά το τέλος του αγώνα με την Μπριζ, μοιράζοντας συγχαρητήρια στους παίκτες του. Το έκανε όμως, με τον δικό του...τρόπο. Κι αυτό αφού τους αποθέωσε γιατί όπως τους φώναζε απέδειξαν πως έχουν... γκάτς, ειδικά όταν έμειναν με δέκα!!

Εξίσου απολαυστικός όμως, ήταν ο Ισπανός τεχνικός κι ενώπιον των δημοσιογράφων, τόσο στο φλάς ιντερβιου όσο και στην συνέντευξη Τύπου, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τον αγώνα.

Για παράδειγμα ερωτηθείς για το πλάνο του στο δεύτερο ημίχρονο, ο Χιμένεθ είπε πως σκόπευε ν' αλλάξει τον Λιβάγια με τον... Αραούγκο, όμως ο πρώτος «πρόλαβε» και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα! Βέβαια ο διερμηνέας του φρόντισε ν' «αντικαταστήσει» τον Αραούχο με τον (Ούγκο)Αλμέιδα, ... σώζοντας κατά κάποιο τρόπο την κατάσταση. Μια ακόμη απόδειξη πάντως πόσο του λείπει και δεν...ξεκολάει απο το μυαλό του ο Σέρχιο Αραούχο

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή της ΑΕΚ:

Αισθάνεστε πικραμένος για τις χαμένες ευκαιρίες και την αποβολή του Λιβάγια;

"Είχαμε ένα πρώτο ημίχρονο πολύ καλό, παρόμοια δουλειά σαν και αυτή που κάναμε στη Μόσχα. Στο δεύτερο ημίχρονο ξεκινήσαμε σε καλό επίπεδο, όμως το ματς πήγε ανάποδα με την αποβολή του Λιβάγια.

Είχαμε πει ότι θα αγωνιζόντουσαν ο Αλμέιδα και ο Λάζαρος, αλλά δεν προλάβαμε την αλλαγή του πρώτου λόγω του συμβάντος της αποβολής."

Το 3-5-2 είναι ένα σύστημα το οποίο μπορεί να εξελιχθεί στο βασικό της ομάδας;

"Περισσότερο ήταν 4-3-3 αλλά έμοιαζε και με 3-5-2. Είναι ξεκάθαρο ότι δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες, αλλά μας λείπει το να τις τελειώνουμε.

Μπορεί να μας λείπουν πολλά πράγματα αλλά δεν μας λείπει η μεγάλη καρδιά που και σήμερα την βγάλαμε στον αγωνιστικό χώρο.

Ανεξαρτήτως από το σύστημα είμαι πολύ υπερήφανος από τους παίκτες μου γιατί σε κάθε παιχνίδι βγάζουν ψυχή και καρδιά. Είμαι πολύ υπερήφανος για το αποτέλεσμα, είναι παίκτες με μεγάλη καρδιά αυτοί που έχω."

Λείπει από την ΑΕΚ ο επιθετικός με το εύκολο γκολ;

"Ο Λιβάγια είναι επιθετικός, ο Κλωναρίδης και ο Μάνταλος μπορούν να παίξουν ως επιθετικοί. Έχουμε επιθετικούς, αυτό που θέλουμε είναι και να σκοράρουμε. Πέρυσι κάναμε ευκαιρίες αλλά σκοράραμε, φέτος όχι. Γι' αυτό λέω ότι μας λείπουν πολλά πράγματα αλλά όχι η καρδιά."

Είπατε ότι η ΑΕΚ είναι το φαβορί για την πρόκριση. Το πιστεύετε ακόμα;

"Κάποια πράγματα, κάποιες φορές παρερμηνεύονται λόγω της μετάφρασης. Για μένα πάντα η ομάδα μου είναι το φαβορί, έτσι όπως και τα παιδιά μου είναι τα πιο όμορφα."

Τι περιμένετε στη ρεβάνς;

"Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Αν η Μπριζ έχει χώρους, θα είναι επικίνδυνη. Θα πρέπει να την προσέξουμε και να πάρουμε την πρόκριση, να κάνουμε το παιχνίδι μας, να μην κάνει το δικό της."

Γιατί έμεινε εκτός 18αδας ο Τρίστασον;

"Είναι πολύ καλό παιδί και δουλεύει πολύ καλά, αλλά πιστεύω ότι ο Πατίτο είναι καλύτερος από αυτόν. Στο ποδόσφαιρο κάποιοι θυμούνται αυτούς που δεν παίζουν."

News 24/7

24MEDIA NETWORK