Για αυτό έπιασε τη μύτη του Τζαβέλλα ο Μέρτενς

Αναμφίβολα η πιο ασυνήθιστη "φάση" από τους τελευταίους αγώνες των προκριματικών του Μουντιάλ ήταν η δις προσπάθεια του Μέρτενς να πιάσει από τη μύτη τον Γιώργο Τζαβέλλα. Γιατί όμως είχε τόσα νεύρα ο Βέλγος διεθνής άσος; Ίσως η απάντηση να βρίσκεται εντός της οικείας του άσου της Νάπολι...

Για αυτό έπιασε τη μύτη του Τζαβέλλα ο Μέρτενς

Η λαϊκή ρήση αναφέρει πως "το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται" όμως ο Ντρις Μέρτενς φαίνεται πως δεν γνωρίζει και τόσο καλά τις ελληνικές παροιμίες καθώς κατά τη διάρκεια του αγώνα του Βελγίου με την Ελλάδα στις Βρυξέλλες το περασμένο Σάββατο, για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, επιχείρησε δύο φορές (ανεπιτυχώς) να γραπώσει από τη μύτη τον Γιώργο Τζαβέλλα.

Αυτό έγινε μετά από μία αψιμαχία των δύο ανδρών στο δεύτερο ημίχρονο και με το σκορ στο 1-0 υπέρ της Εθνικής μας ομάδας από το γκολ του Μήτρογλου (τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα ο βραχύσωμος άσος της ομάδας του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ) και πολλοί ήταν εκείνοι που απόρησαν με την κίνηση του Μέρτενς καθώς ο τηλεοπτικός φακός δεν είχε "συλλάβει" τον Τζαβέλλα να έχει κάνει κάτι που να δικαιολογεί τέτοια "αντίποινα".

Υπήρχαν μάλιστα και αρκετοί που ένιωσαν τεράστια έκπληξη καθώς αυτό το σκηνικό έλαβε χώρα σε μία περίοδο που ο Μέρτενς όχι μόνο είναι βασικός στην Νάπολι αλλά είναι και ο κορυφαίος σκόρερ των "παρτενοπέι" τη φετινή σεζόν. Τι λοιπόν μπορεί να προκάλεσε αυτή την παιδιάστικη "έκρηξή" του;

Για όσους γνωρίζουν καλά πρόσωπα και καταστάσεις στο ιταλικό ποδόσφαιρο, μία πιθανή αιτία για τα νεύρα του Μέρτενς και το ξέσπασπα πάνω στον Τζαβέλλα είναι η ανισορροπία που παρατηρείται εδώ και ένα μήνα μεταξύ της επαγγελματικής και της προσωπικής του κατάστασης.

Belgium's Dries Mertens, center, is chased down by Greece's Kostas Fortounis, left, during the Euro 2018 Group H qualifying match between Belgium and Greece at the King Baudouin stadium in Brussels on Saturday, March 25, 2017. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)
Belgium's Dries Mertens, center, is chased down by Greece's Kostas Fortounis, left, during the Euro 2018 Group H qualifying match between Belgium and Greece at the King Baudouin stadium in Brussels on Saturday, March 25, 2017. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert) AP

Από τη μία πλευρά πραγματοποιεί εκπληκτική σεζόν στον τέταρτο χρόνο του στο "San Paolo" έχοντας να επιδείξει 20 γκολ σε 26 εμφανίσεις του με τη φανέλα της Νάπολι, την ίδια ώρα όμως βλέπει την οικογενειακή του ευτυχία να έχει καταρρεύσει τον τελευταίο μήνα.

Μετά από 9 χρόνια έρωτα και 2 χρόνια γάμου με την συμπατριώτισσά του Κατ Κέρκοφς (μπλόγκερ στο επάγγελμα) ο Μέρτενς είδε την αγαπημένη του πριν από σχεδόν έναν μήνα να μαζεύει τα πράγματά της και να επιστρέφει στην πατρίδα της, ίσως κουρασμένη από την καθημερινή πίεση στην οποία υποβάλλεται ο Μέρτενς και τους αγχώδεις ρυθμούς ζωής, με τον παίκτη να βρίσκεται συνέχεια στο επίκεντρο της δημοσιότητας.

Napoli's Dries Mertens celebrates after scoring the opening goal during the Champions League round of 16, second leg, soccer match between Napoli and Real Madrid at the San Paolo stadium in Naples, Italy, Tuesday March 7, 2017. (AP Photo/Andrew Medichini)
Napoli's Dries Mertens celebrates after scoring the opening goal during the Champions League round of 16, second leg, soccer match between Napoli and Real Madrid at the San Paolo stadium in Naples, Italy, Tuesday March 7, 2017. (AP Photo/Andrew Medichini) AP

Tα ρεπορτάζ των ιταλικών ΜΜΕ αρχίζουν σιγά σιγά να κάνουν όλο και πιο συχνές αναφορές για αυτό τον "σιωπηρό" προσωρινό (;) χωρισμό μεταξύ του Μέρτενς και της πανέμορφης Κατ Κέρκοφς και το θέμα έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις που στα ποσταρίσματά της στο Instagram δεν είναι λίγοι οι τιφόζι των "παρτενοπέι" που της λένε πως την αγαπάνε και της ζητούν να επιστρέψει στον άνδρα της και στο σπίτι της στην Νάπολη!

Λέτε λοιπόν τα νεύρα και η τσαντίλα του Μέρτενς που "βγήκε πάνω" στον Γιώργο Τζαβέλλα να έχει ως "πηγή" τα όσα έχει περάσει τον τελευταίο μήνα εκτός ποδοσφαίρου;

Photo Credits: AP Photo/Geert Vanden Wijngaert, Andrew Medichini

Η ΚΑΤ ΚΕΡΚΟΦΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ INSTAGRAM:

When people ask me, how is married life? Happy one year baby #persempre #270615

A post shared by Dries Mertens (@driesmertens) on

My kind of photoshoot#nina #hetlaatstenieuws #guiltypleasure

A post shared by katkerkhofs (@katkerkhofs) on

A post shared by Dries Mertens (@driesmertens) on

She wants the D(ries) #tb #thattimewegotmatchingtattoos #newyork #honeymoon

A post shared by katkerkhofs (@katkerkhofs) on

A post shared by katkerkhofs (@katkerkhofs) on

My Main BoatBitches

A post shared by katkerkhofs (@katkerkhofs) on

London calling!

A post shared by katkerkhofs (@katkerkhofs) on

Family portrait #aquapetra

A post shared by katkerkhofs (@katkerkhofs) on

T to the motherfucking L#hichemphotography @eazytounsi #jupilerskybox #redbull

A post shared by katkerkhofs (@katkerkhofs) on

Hij heeft ze als zweedse balletjes opgegeten! #gotmycoolshoeson #belzwe #yaaaaaaaaz

A post shared by katkerkhofs (@katkerkhofs) on

News 24/7

24MEDIA NETWORK