Εθνική Παίδων: Ήττα στην πρεμιέρα της elite round

Με το αριστερό άρχισε τις υποχρεώσεις της στο 2ο όμιλο της elite round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2014 η Εθνική Παίδων, καθώς ηττήθηκε 2-1 από την Πολωνία στο "Κ. Δαβουρλής".

Εθνική Παίδων: Ήττα στην πρεμιέρα της elite round

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε εντυπωσιακά τον αγώνα και είχε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό, όταν ο Δημητριάδης σούταρε από πλεονεκτική θέση και ο Ντραγκόβσκι απέκρουσε με εκπληκτική ενέργεια τη μπάλα σε κόρνερ. Η Εθνική είχε άλλη μια σπουδαία στιγμή τέσσερα λεπτά αργότερα με τη μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι, ύστερα από ψηλοκρεμαστό σουτ του Αγγελόπουλου. Οι ευκαιρίες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος συνεχίστηκαν στο 15' με το νέο υπέροχο σουτ του Αγγελόπουλου και την απόκρουση του Ντραγκόβσκι, ενώ στο 16' με την άστοχη κεφαλιά του αφύλακτου Σβαρνά από το ύψος της μικρής περιοχής.

Οι Πολωνοί ισορρόπησαν το παιχνίδι μετά το 20ό λεπτό και στην πρώτη τους αξιόλογη επιθετική προσπάθεια, η οποία προήλθε από αβίαστο λάθος της ελληνικής ομάδας στο χώρο του κέντρου, κατάφεραν να σκοράρουν με πλασέ του Κοβνάτσκι στο 26'. Η Εθνική προσπάθησε να απαντήσει αμέσως, όμως ο Ντραγκόβσκι ήταν σε εξαιρετική μέρα, πραγματοποιώντας άλλη μια δύσκολη επέμβαση στο 30' στην κοντινή κεφαλιά του Λάμπρου. Η ατυχία για την ελληνική ομάδα συνεχίστηκε και στο 38' με το νέο οριζόντιο δοκάρι, αυτή τη φορά από το σουτ του Λάμπρου.

Η ελληνική ομάδα μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με στόχο τη γρήγορη ισοφάριση, χωρίς όμως, να απειλεί την εστία των Πολωνών. Αντιθέτως, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν στο 49', σε μια φάση που δεν "μύριζε" γκολ, να πανηγυρίσουν το δεύτερό γκολ τους με την κοντινή κεφαλιά του Κοβνάτσκι, ύστερα από σέντρα του Σκρετσκ.

Το γκολ αυτό "πάγωσε" τους Έλληνες διεθνείς, οι οποίοι έχασαν την έως τότε επιθετική ορμή τους, ενώ οι Πολωνοί με ανεβασμένη ψυχολογία είχαν περισσότερη σιγουριά στις μεταβιβάσεις τους και ήταν εξαιρετικά επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις. Η Ελλάδα, πάντως, μείωσε στο 63ο λεπτό με όμορφο μακρινό πλασέ του Ανδρέα Ξηρού και έφτασε κοντά στην ισοφάριση εννέα λεπτά αργότερα, όταν ο Λάμπρου σούταρε άουτ από πλεονεκτική θέση.

Η Πολωνία, πλέον, αύξησε σημαντικά τις πιθανότητες πρόκρισης στα τελικά της διοργάνωσης, ενώ η Εθνική χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη στον επόμενο αγώνα με την Τουρκία (27/3, 16:00, γήπεδο "Κ. Δαβουρλής").

Ελλάδα: Κατσιμήτρος, Ξηρός, Παντελίδης (47' Καρβουνίδης), Μακροστέργιος, Σβαρνάς, Πατράλης, Μανθάτης, Αγγελόπουλος, Λάμπρου, Δημητριάδης, Γκρόσιος (59' Αμαραντίδης).

Πολωνία: Ντραγκόβσκι, Μάρτσουκ, Ντουντάλα, Βιετέσκα, Βάλσκι (68' Μπίσκουπ), Κόζακ (74' Γκαλκόβσκι), Γιαγκέλο, Κοβνάτσκι, Μπορέτσκι, Σκρετσκ (79' Σουμπερτόβσκι), Όλτσικ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK