Ευρωπαϊκό K21: Ελλάδα - Πολωνία 3-1

Με δύο γκολ του Γιάννη Γιαννιώτα στα τελευταία λεπτά, η Εθνική Ελπίδων έφτασε στο νικητήριο σκορ που χρειαζόταν για να προκριθεί (3-1 την Πολωνία στο Α' ΔΑΚ Κατερίνης) στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2015, αλλά η επικράτηση της Σουηδίας επί της Τουρκίας έδωσε στη σκανδιναβική ομάδα την πρωτιά.

Ευρωπαϊκό K21: Ελλάδα - Πολωνία 3-1

Άδικο και κρίμα! Η υπερπροσπάθεια της Εθνικής Ελπίδων για μία απίστευτη ανατροπή δεν ολοκληρώθηκε, αφού λίγα δευτερόλεπτα μετά το δεύτερο γκολ του Γιάννη Γιαννιώτα επί της Πολωνίας, η Σουηδία διαμόρφωνε το τελικό 4-3 επί της Τουρκίας κι έπαιρνε εκείνη το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Κώστα Τσάνα προηγήθηκε στο 12ο λεπτό με πλασέ του συνήθη Νίκο Καρέλη, αλλά το γκολ του Κάσπερ Πρζιμπίλκο στο 24ο λεπτό (σ.σ. η φάση άρχισε από θέση οφσάιντ) της έκοψε τα φτερά. Αμφότεροι οι αντίπαλοι έχασαν από μία κλασική ευκαιρία για δεύτερο γκολ μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Ευρωπαϊκό K21: Ελλάδα - Πολωνία 3-1

Όταν η Σουηδία έπαιρνε προβάδισμα δύο γκολ επί της Τουρκίας (3-1 στο 71'), όλοι πίστεψαν ότι και οι τελευταίες ελπίδες της Εθνικής για πρόκριση είχαν εξανεμιστεί. Εντούτοις, ήρθαν τα πάνω-κάτω μέσα σε λίγα λεπτά, αφού ο νεοεισελθών Γιάννης Γιαννιώτας σκόραρε δύο φορές (με ανύπαρκτο πέναλτι στο 88' και κοντινό σουτ στο 93'), τη στιγμή που η Τουρκία ισοφάριζε σε 3-3 στο Χάλμσταντ!

Το ματς έληξε και οι διεθνείς ξέσπασαν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς, ενώ οι Πολωνοί έπεσαν απαρηγόρητοι στον αγωνιστικό χώρο. Λίγες στιγμές αργότερα, όμως, οι Έλληνες βρέθηκαν με τη σειρά τους στο χορτάρι, μόλις άκουσαν ότι η Σουηδία έβαλε και τέταρτο γκολ στην Τουρκία, διαμορφώνοντας το τελικό 4-3 και καταλαμβάνοντας την πρωτιά του ομίλου.

Ελλάδα: Καπίνο, Μαρινάκης, Μπουγαΐδης, Τριανταφυλλόπουλος, Σταφυλίδης, Μπάλας (85' Γιαννιώτας), Λάγος, Μπουχαλάκης (62' Μπούζας), Μαυρίας (71' Μπακασέτας), Βέλλιος, Καρέλης.

Πολωνία: Σμούσκι, Γιανίτσκι, Τζβίνιελ (81' Λεβαντόβσκι), Καμίνσκι, Μπερεσζίνσκι, Χράπεκ (88' Βόλσκι), Ζίρο, Νταβίντοβιτς, Τσβόλεκ, Παβλόβσκι (76' Γκόλα), Πρζιμπίλκο.

Διαβάστε ακόμη:

"Είδε" την Ελπίδων ο Ρανιέρι (PHOTOS)

Ευρωπαϊκό K21: Ελλάδα - Πολωνία 3-1

Το live του αγώνα

19:11

19:12
Καλησπέρα σας... Μαζί θα παρακολουθήσουμε την προσπάθεια της Εθνικής Ελπίδων κόντρα στην Πολωνία για νίκη πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος των Ελπίδων. 
19:14
Το αντιπροσωπευτικός μας συγκρότημα θέλει μόνο τη νίκη και μάλιστα με δυο γκολ διαφορά ενώ παράλληλα θέλει και ισοπαλία στην αναμέτρηση της Σουηδίας με την Τουρκία για να μπορέσει να πάρει την πρώτη θέση. 
19:14
Αλλιώς με νίκη και ανάλογα με το τι θα γίνει στο έτερο ματς θα βρεθεί στην δεύτερη θέση και στα μπαράζ. 
19:17
Ας δούμε τις ενδεκάδες των δυο ομάδων δέκα λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα. 

Εθνική Ελλάδος: Καπίνο, Μαρινάκης, Μπουγαίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Σταφυλίδης, Μπάλας, Λάγος, Μπουχαλάκης, Μαυρίας, Βέλλιος, Καρέλης.

Εθνική Πολωνίας: Σζμούσκι, Γιανίκι, Τζβίνιελ, Καμίνσκι, Μπερεσύνσκι, Τσράπεκ, Ζίρο, Νταβιντόβιτς, Τζβόλεκ, Παβλόφσκι, Πριβιλκο. 
19:23
Σε σχέση με την ήττα κόντρα στην Σουηδία η ενδεκάδα της Εθνικής έχει τρεις αλλαγές καθώς παίζουν οι Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος και Μπάλας αντί των Διούδη, Κουρμπέλη και Κολοβού με τους δυο τελευταίους να μην μπορούν να αγωνιστούν.

Ο μεν πρώτος είναι τραυματίας και ο έτερος τιμωρημένος με δυο κίτρινες κάρτες. 
19:26
Την ίδια ώρα θα γίνει και το άλλο παιχνίδι της Σουηδίας με την Τουρκία που ενδιαφέρει άμεσα την Ελλάδα ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως και οι δυο ομάδες θέλουν τη νίκη για να πάρουν την πρόκριση. 
19:27
Σέντρα στην αναμέτρηση... 
19:28
Πρώτη καλή στιγμή για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με τον Λαγό να σουτάρει και την μπάλα να φεύγει έξω. 
19:33
Οι Πολωνοί έχουν πάρει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και προσπαθούν να απειλήσουν αλλά οι παίκτες της Εθνικής Ελλάδος απομακρύνουν την μπάλα. 
19:35
Να τονίσουμε ότι στο γήπεδο της Κατερίνης βρίσκονται αρκετοί φίλαθλοι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στην προσπάθεια τους να στηρίξουν την Εθνική Ελπίδων. 
19:35
8' Η σέντρα του Καρέλη από τα δεξιά θα περάσει ανεκμετάλλευτη καθώς ο Μαυρίας δεν θα μπορέσει να πάρει την κεφαλιά. 
19:37
Συμπληρώσαμε το πρώτο 10' χωρίς κάποια μεγάλη φάση εκατέρωθεν και για τις δυο ομάδες. 
19:39
12' ΓΚΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛΛ: Η Εθνική Ελλάδος ανοίγει το σκορ με τον Νίκο Καρέλη και μπαίνει σε θέση οδηγού. Ο Λαγός έκανε την σέντρα ο Μαυρίας την γύρισε προς τον επιθετικό του Παναθηναϊκού που από κοντά με πλασέ άνοιξε το σκορ. 
19:40
Στο Σουηδία-Τουρκία βρισκόμαστε στο 11' και παραμένει το 0-0. 
19:46
Αυτό ήταν το ένατο γκολ του Καρέλη με την Εθνική Ελπίδων με τον φορ του Παναθηναϊκού να είναι ο πρώτος σκόρερ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. 
19:49
Να θυμίσουμε ότι η Εθνική Ελλάδος για να προκριθεί ως πρώτη θέλει νίκη επί της Πολωνίας με δυο γκολ διαφορά και την ίδια ώρα το Σουηδία-Τουρκία να έρθει ισόπαλο. 

19:50
22' Καλή στιγμή για την Εθνική Ελλάδος να κάνει το 2-0 με τον Καρέλη να γίνεται κάτοχος της μπάλας από τα αριστερά να μπαίνει στην περιοχή αλλά η πάσα του προς τον Βέλλιο κόπηκε την τελευταία στιγμή. 
19:52
24' ΓΚΟΛ για την Πολωνία. Οι φιλοξενούμενοι θα φτάσουν στην ισοφάριση με τον Πριβίλκο στην πρώτη καλή στιγμή τους. Ο φορ των Πολωνών θα πάρει την πάσα από τα δεξιά και αφύλακτος στο δεύτερο δοκάρι θα ισοφαρίσει. 
19:53
Το γκολ των Πολωνών ξεκινάει από καθαρή θέση οφσάιντ του Ζίρο. 
19:53
27' Έξυπνη εκτέλεση φάουλ από τον Σταφυλίδη με την μπάλα να περνάει από όλους και τον γκολκίπερ των Πολωνών να διώχνει την τελευταία στιγμή. 
19:56
Στο άλλο παιχνίδι Σουηδία-Τουρκία παραμένουν στο 0-0. 
19:58
Οι Τούρκοι θα ανοίξουν το σκορ στην αναμέτρηση με την Σουηδία και τώρα έχουν τον πρώτο λόγο με βάση το σκορ των δυο αγώνων. 
20:00
34' Κίτρινη κάρτα στον Μαρινάκη. 
20:03
36' Νέα σπουδαία ευκαιρία για την Εθνική Ελλάδος με τον Καρέλη. Πολύ κοντά στο 2-1 με τον νεαρό φορ να είναι σε προφανή θέση για γκολ αλλά το απευθείας βολέ του έφυγε έξω. 
20:04
37' Άμεση απάντηση από τους Πολωνούς με τον Ζίρο μέσα στην περιοχή να σουτάρει και την μπάλα να φεύγεις μόλις δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Καπίνο. 
20:04
Η Σουηδία ισοφαρίζει το ματς με την Τουρκία σε 1-1. 
20:06
Στην Κατερίνη βρίσκεται και ο Κλαούντιο Ρανιέρι μαζί με τον πρόεδρο της ΕΠΟ και παρακολουθούν την αναμέτρηση. 
20:12
45' Κόρνερ από τα αριστερά με τον Μαυρία, ο Τριανταφυλλόπουλος πήρε την κεφαλιά και η μπάλα έφυγε έξω. 
20:14
Ημίχρονο στην αναμέτρηση με το 1-1 να παραμένει και την Εθνική Ελλάδος να δείχνει ότι μπορεί να πάρει την νίκη και μάλιστα με τα δυο γκολ διαφορά που θέλει. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα άνοιξε το σκορ στο 12' και στο 24' ο Πριβίλκο έφερε το ματς στα ίσια. 
20:15
Την ίδια ώρα το παιχνίδι ανάμεσα στην Σουηδία και την Τουρκία είναι και αυτό ισόπαλο με 1-1. 
20:19
Αν η Εθνική Ελλάδος νικήσει με δυο γκολ διαφορά και τερματίσει στην πρώτη θέση θα πάρει την απευθείας πρόκριση για τα πλέι οφ. Εκεί όπου θα βρεθούν οι δέκα πρώτοι των δέκα ομίλων και οι τέσσερις καλύτεροι δεύτεροι. 

Η Εθνική θέλει την νίκη με δυο γκολ διαφορά ανεξαρτήτως του άλλου αποτελέσματος προκειμένου να τερματίσει δεύτερη και να έχει ελπίδες για πρόκριση στα πλέι οφ. 
20:28
Οι δυο ομάδες κάνουν την εμφάνιση τους στον αγωνιστικό χώρο. 
20:28
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ
1) Πολωνία 15 (16-7)
2) Σουηδία 13 (16-11)
3) Τουρκία 13 (13-7)
4) Ελλάδα 12 (17-9)
5) Μάλτα 0 (2-30)

*Πριν την έναρξη των δυο ματς 
20:29
Χωρίς αλλαγές οι δυο ομάδες 
20:29
Ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με τους Πολωνούς στην σέντρα. 
20:33
48' Φάουλ του Ζβόλεκ πάνω στον Μπουχαλάκη και κίτρινη κάρτα στον Πολωνό. 
20:36
51' O Μαυρίας θα δεχτεί την κίτρινη για θέατρο καθώς αλλά το ριπλέι δείχνει ότι ο Μπερεζίνσκι σπρώχνει τον επιθετικό της Εθνικής Ελλάδος με το χέρι. 
20:40
56' Δυνατό σουτ του Καρέλη από τα αριστερά αλλά η μπάλα θα φύγει στην εξωτερική πλευρά. 
20:43
59' Κίτρινη κάρτα στον Τριανταφυλλόπουλο για φάουλ στον χώρο του κέντρου. 
20:44
Η Σουηδία θα κάνει το 2-1 και θα πάρει προβάδισμα στο σκορ και φυσικά στην υπόθεση πρόκριση στα πλέι οφ. 
20:46
62' Αλλαγή για την Εθνική με τον Μπούζα αντί του Μπουχαλάκη που και σήμερα δεν μπόρεσε να βοηθήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. 
20:51
67' Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαυρία από τα αριστερά η μπάλα θα περάσει το τοίχος θα πάρει τροχιά προς το τέρμα και τελευταία στιγμή ο γκολκίπερ των Πολωνών θα διώξει. 
20:55
70' Δεύτερη αλλαγή για την Εθνική Ελπίδων με τον Μπακασέτα να παίρνει την θέση του Μαυρία ο οποίος όμως ήταν αρκετά δραστήριος. 
20:57
73' Ξαφνικό σουτ του Βέλλιου μπλοκάρει ο γκολκίπερ των Πολωνών. 
20:58
Η Σουηδία θα βάλει και τρίτο γκολ και θα κάνει το 3-1 και πλέον μόνο με νίκη με 3-1 η Εθνική Ελλάδος θα μπορέσει διεκδικήσει την πρόκριση ως η καλύτερη δεύτερη. 
20:59
73' Τεράστια ευκαιρία χαμένη για την Εθνική Ελλάδος με τον Βέλλιο μέσα στην περιοχή να περνάει τρεις αντιπάλους του σε μικρό χώρο αλλά να σουτάρει άστοχα. 
21:05
Αλλαγή για την Πολωνία στο 81' με τον Λεβαντόφσκι να παίρνει την θέση του Τζβινιέλ. 
21:09
84' Πολύ καλό σουτ από τον Μπακασέτα από τα αριστερά αλλά ο γκολκίπερ της Πολωνίας θα διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ. 
21:10
85' Αλλαγή για την Εθνική Ελλάδος με τον Γιαννιώτα αντί του Μπάλα. 
21:11
86' Σπουδαία φάση για τους Πολωνούς που έφυγαν στην κόντρα, ο Τσβόλε από πλάγια πέρασε και τον Καπίνο εκτός περιοχής και σούταρε έξω. 
21:11
87' Ο Γιαννιώτας κέρδισε το πέναλτι με την ανατροπή, που δεν είναι, να γίνεται έξω από την περιοχή. 
21:12
87' ΓΚΟΟΟΛΛΛΛΛ: Ο Γιαννιώτας εκτέλεσε το πέναλτι και έκανε το 2-1 και η Εθνική Ελλάδος ψάχνει ένα ακόμα γκολ. 
21:13
Το Σουηδία-Τουρκία έγινε 3-3 μέσα σε δυο λεπτά και με ένα γκολ η Εθνική Ελλάδος περνάει ως πρώτη. Η Εθνική Ελλάδος το έχει κάνει ξανά να σκοράρει στις καθυστερήσεις και έχει και τώρα την ευκαιρία της. 
21:13
89' Κίτρινη κάρτα για τον Κόλλα. 
21:15
90' Ο Καρέλης θα περάσει από τα αριστερά τον αντίπαλο του έκανε την σέντρα και ο Βέλλιος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα μόλις έξω. 
21:15
Τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων. 
21:16
92' Δοκάρι ο Καρέλης. Τεράστια χαμένη ευκαιρία για την Ελλάδα. Ο Σταφυλίδης είδε όμορφα τον Καρέλη μέσα στην περιοχή αυτός κατέβασε την μπάλα προσπάθησε να πλασάρει από πάνω και είδε την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι. 
21:18
93' ΓΚΟΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ: Ο Γιαννιώτας στο 93' θα σκοράρει για την Ελπίδων και θα δώσει την νίκη και το σκορ που φέρνει την Ελλάδα μόνη πρώτη. 
21:19
Το παιχνίδι λήγει στην Κατερίνη με την Εθνική Ελλάδος να παίρνει την νίκη με 3-1 αλλά την ίδια ώρα η Σουηδία βάζει και τέταρτο γκολ και νικάει με 4-3. Κάτι το οποίο σημαίνει πως η Σουηδία θα πάρει την πρώτη θέση και η Εθνική Ελλάδος την δεύτερη. 
21:20
Η Εθνική Ελλάδος θα πρέπει να περιμένει τώρα για να δει αν θα είναι μέσα στους τέσσερις καλύτερους δεύτερους και να περάσει στα πλέι οφ. 
21:22
Τελείωσε και το ματς στην Σουηδία. Οι "Βίκινγκς" πήραν τη νίκη με 4-3 σκοράροντας και αυτοί στις καθυστερήσεις και πήραν την πρώτοι θέση του ομίλου. 

Στην δεύτερη θέση η Ελλάδα που πρέπει να περιμένει για να δει αν θα είναι μέσα στους τέσσερις καλύτερους δεύτερους. 

News 24/7

24MEDIA NETWORK