Έχασαν πέναλτι και το ματς οι Ελπίδες

Ο Γιάννης Ποτουρίδης έχασε πέναλτι στο 90ό λεπτό και μαζί την ευκαιρία να ισοφαρίσει σε 2-2 την αναμέτρηση με την Πολωνία που μέχρι το 85' φαινόταν χαμένη. Το τελικό 3-1 (χατ-τρικ και ένα δοκάρι ο Αρκάντιους Μίλικ) διευρύνει στους 6 βαθμούς τη διαφορά των νικητών με την Εθνική Ελπίδων, η οποία πάντως έχει δύο αγώνες λιγότερους.

Έχασαν πέναλτι και το ματς οι Ελπίδες

Οι γηπεδούχοι μπήκαν φορτσάτοι στον αγωνιστικό χώρο του "Μαρσάλεκ Πιλσούντσκι", ωστόσο μετά το πρώτο δεκάλεπτο οι Έλληνες διεθνείς ισορρόπησαν το παιχνίδι και βγήκαν με αξιώσεις στην επίθεση. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρώτο ημίχρονο η Πολωνία έκανε οκτώ τελικές προσπάθειες χωρίς να βρει στόχο, ενώ η Εθνική κατέγραψε τέσσερις, όλες με κατεύθυνση προς την εστία.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με μία μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Μάρτσιν Ντόρνα (πλασέ του Μπαρτλόμιεχ Παβλόβσκι που εξουδετερώθηκε από τον Σωκράτη Διούδη στο 50ό λεπτό), η οποία αποτέλεσε προάγγελο του τι θα επακολουθούσε.

Η Πολωνία κυριάρχησε και μέσα σε λιγότερο από 20 λεπτά, ο Αρκάντιους Μίλικ έβαλε δύο γκολ και είχε ένα δοκάρι. Στο 61ο λεπτό ο 19χρονος επιθετικός άνοιξε το σκορ και στο 79ο "ξαναχτύπησε" με κοντινό σουτ, ενώ στο ενδιάμεσο έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με καρφωτή κεφαλιά.

Όλα έδειχναν ότι η τύχη του αγώνα έχει κριθεί, αλλά η Εθνική μείωσε στο 85ο λεπτό με υπέροχο διαγώνιο σουτ του νεοεισελθόντα Νίκου Καρέλη, ο οποίος κέρδισε και πέναλτι στο 89'. Εν τέλει η ομάδα που σκόραρε στην εκπνοή δεν ήταν η Ελλάδα, καθώς ο Γιάννης Ποτουρίδης αστόχησε από την άσπρη βούλα, αλλά η Πολωνία (και πάλι με τον Μίλικ στις καθυστερήσεις).

Οι συνθέσεις

Πολωνία: Σούμσκι, Γιανίτσκι, Τζίβνιελ, Καμίνσκι, Γκόλα, Χράπεκ (94' Νταμπρόβσκι), Ζιελίνσκι (86' Βόλσκι), Φούρμαν, Μίλικ, Βζόλεκ, Παβλόβσκι (77' Λεβαντόβσκι).

Ελλάδα: Διούδης, Μπουγαΐδης, Ποτουρίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κίτσιου, Λαγός, Κολοβός (78' Καρέλης), Μπουχαλάκης (84' Σιώπης), Μαυρίας, Διαμαντάκος (76' Βέλλιος), Γιαννιώτας.

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

18:09
Καλησπέρα σας. Σε περίπου 20 λεπτά ξεκινάει στο "Marszałek Piłsudski" της Κρακοβίας η αναμέτρηση της Πολωνίας με την Ελλάδα, που είναι για την 5η αγωνιστική του 7ου ομίλου της προκριματικής φάσης του Euro 2015.
18:20
Πάμε να δούμε τις συνθέσεις των δύο ομάδων...
18:22
Πολωνία: Σούμσκι, Γιανίτσκι, Τζίβνιελ, Καμίνσκι, Γκόλα, Σράπεκ, Ζιελίνσκι, Φούρμαν, Μίλικ, Βζόλεκ, Παβλόβσκι

Ελλάδα: Διούδης, Μπουγαΐδης, Ποτουρίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κίτσιου, Λαγός, Κολοβός, Μπουχαλάκης, Μαυρίας, Διαμαντάκος, Γιαννιώτας
18:24
Η Εθνική Ελλάδας προέρχεται από την εντυπωσιακή νίκη με 5-1 επί της Σουηδίας και ψάχνει απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο όπως η Πολωνία την τέταρτη νίκη της στην προκριματική φάση.
18:25
Η Πολωνία καταλαμβάνει αυτή τη στιγμή την πρώτη θέση στον όμιλο έχοντας 12 βαθμούς μετά από 6 αγώνες, με την Τουρκία να ακολουθεί με 10 βαθμούς ύστερα από 5 ματς και την Ελλάδα να έχει 9 βαθμούς μετά από 4 αγώνες της.
18:27
Αυτή τη στιγμή ακούγονται οι εθνικοί ύμνοι Πολωνίας και Ελλάδας.
18:28
Αρχηγός της Εθνικής είναι ο Γιάννης Ποτουρίδης, με τον Διαμαντάκο να παίρνει θέση στην κορυφή της επίθεσης.
18:29
Στον πάγκο για την Εθνική βρίσκονται οι: Γιαννακόπουλος, Κούρος, Ρισβάνης, Γούτας, Σιώπης, Βέλλιος, Καρέλης.
18:29
Ξεκίνησε η αναμέτρηση.
18:31
Το παιχνίδι δεν έχει απευθείας τηλεοπτική κάλυψη από κάποιο ελληνικό κανάλι.
18:33
3': Πρώτο σουτ στο ματς για την Εθνική Ελλάδας. Ο Μαυρίας δοκίμασε το σουτ με το δεξί λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να καταλήγει στα χέρια του Σούμσκι.
18:36
6': Απειλούν για πρώτη φορά στο ματς οι Πολωνοί. Κόρνερ από τα δεξιά, ο Διούδης έδιωξε με γροθιές χωρίς όμως να καταφέρνει να απομακρύνει τη μπάλα από την περιοχή, ο Μίλικ έπιασε ανάποδο ψαλίδι και η μπάλα έφυγε έξω από το αριστερό δοκάρι.
18:39
9': Επικίνδυνη επίθεση για τους Πολωνούς, σωτήρια προβολή του Μπουγαΐδη σε κόρνερ.
18:41
Με τη συμπληρώση του πρώτου 10λέπτου, η Πολωνία έχει δύο σουτ που έφυγαν εκτός της εστίας του Διούδη και η Ελλάδα ένα σουτ εντός εστίας, αυτό του Μαυρία στο 3ο λεπτό που μπλόκαρε ο γκολκίπερ των γηπεδούχων.
18:43
13': Η μεγαλύτερη ευκαιρία μέχρι στιγμής στο ματς. Ο επιθετικός των γηπεδούχων, Μίλικ, βγήκε τετ α τετ με τον Διούδη, όμως το πλασέ του με το αριστερό έστειλε τη μπάλα να καταλήξει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
18:43
14': Ο Διαμαντάκος πέφτει δυνατά πάνω στον Σούμσκι προκαλώντας τον τραυματισμό του και αντικρύζει την κίτρινη κάρτα.
18:44
Η Πολωνία μετράει πλέον 4 τελικές προσπάθειες για γκολ έναντι 1 της Εθνικής.
18:46
17': Εκτέλεση φάουλ του Ποτουρίδη από μακριά, η μπάλα εύκολα στην αγκαλιά του Σούμσκι.
18:48
18': Εξαιρετική στιγμή για την Εθνική, με το σουτ του Γιαννιώτα μέσα από την περιοχή να υποχρεώνει σε δύσκολη απόκρουση με τις γροθιές από τον Σούμσκι.
18:50
20': Σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής από τον Γιαννιώτα, μπλοκάρει σταθερά ο Πολωνός γκολκίπερ.
18:52
22': Νέα καλή στιγμή για την Εθνική. Ο Κολοβός επιχείρησε δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, μπλόκαρε ο Σούμσκι.
18:56
26': Επικίνδυνη στιγμή για την άμυνα της Εθνικής. Κάθετη πάσα στην πλάτη της ελληνικής άμυνας, ο Διούδης όμως έπεσε μπροστά στα πόδια του Ζιελίνσκι που έβγαινε μόνος του και κατάφερε να τον κόψει.
18:58
28': Εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά, ο Μίλικ έπιασε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας της Εθνικής και η μπάλα έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι.
18:59
Μετά το πρώτο δεκάλεπτο που η Πολωνία ήταν πιο επιθετική και η Ελλάδα δεν είχε βρει ρυθμό, στη συνέχεια οι Έλληνες διεθνείς ανέβασαν ρυθμό και ισορρόπησαν απόλυτα, κερδίζοντας μέτρα στο γήπεδο και πατώντας αρκετές φορές τα αντίπαλα καρέ.
19:00
Εδώ και μερικά λεπτά πάντως οι Πολωνοί πιέζουν και η ελληνική άμυνα δείχνει να πανικοβάλλεται.
19:06
Μετά από ένα αρκετά γρήγορο και ανοιχτό σε φάσεις πρώτο ημίωρο, έχει πέσει κάπως ο ρυθμός στα τελευταία λεπτά.
19:09
Η Πολωνία βρίσκει δίχτυα όμως έχει σταματήσει η φάση καθώς ο Ζιελίνσκι έσπρωξε εμφανώς τον Κίτσιου στην προσπάθειά του να πιάσει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι μετά από σέντρα από δεξιά.
19:09
39': Κίτρινη κάρτα στον Ζιελίνσκι.
19:12
43': Σέντρα από δεξιά, βγήκε και μπλόκαρε σταθερά ο Διούδης.
19:13
44': Φάουλ σε πολύ καλή θέση για την Πολωνία, που τον κέρδισε ο Παβλόβσκι από τον Λαγό.
19:14
Πιθανότατα η τελευταία φάση του πρώτου μέρους, χρειάζεται προσοχή από την ελληνική άμυνα.
19:15
45': Η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι από την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φούρμαν από το ημικύκλιο.
19:15
Δύο θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων στο πρώτο μέρος. Μόλις ξεκίνησε ο έξτρα χρόνος.
19:16
Οι τελικές προσπάθειες είναι 8 για την Πολωνία και 4 για την Ελλάδα, με όλες τις τελικές προσπάθειες να έχουν πάντως κατάληξη εντός της πολωνικής εστίας.
19:17
Τέλος πρώτου ημιχρόνου: Πολωνία-Ελλάδα 0-0.
19:19
Καλή η παρουσία της Εθνικής Ελπίδων στο πρώτο μέρος. Απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο (πρωτοπόρο στον όμιλό της) παίζει το παιχνίδι στα ίσα και δείχνει πως μπορεί να πάρει τους τρεις βαθμούς στο δεύτερο ημίχρονο αν συνεχίσει σε αυτό το ρυθμό.
19:34
46': Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Χωρίς αλλαγή οι δύο ομάδες.
19:38
50': Πρώτη μεγάλη φάση της Πολωνίας στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Διούδη να αποκρούει σε κόρνερ το πλασέ του Παβλόβσκι μέσα από τη μικρή περιοχή!
19:40
Η Πολωνία έχει μπει με πολύ επιθετικές διαθέσεις στο δεύτερο μέρος και πιέζει τα ελληνικά καρέ.
19:42
Η διάταξη της Εθνικής Ελπίδων έχει ως εξής: Διούδης κάτω από την εστία, Κίτσιου δεξιά και Ποτουρίδης αριστερά τα δύο μπακ, Μπουγαΐδης και Τριανταφυλλόπουλος τα δύο σέντερ μπακ.
19:43
Στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ο Λαγός είναι το καθαρόαιμο αμυντικό χαφ, έχοντας δεξιά του τον Κολοβό και αριστερά τον Μπουχαλάκη.
19:43
Ο Διαμαντάκος είναι στην κορυφή της επίθεσης, έχοντας δίπλα του στηρίγματα τους Μαυρία (δεξιά) και Γιαννιώτα (αριστερά).
19:44
56': Σουτ μακρινό ευθύβολο από τον Φούρμαν, ο Διούδης μπλοκάρει σε διπλό χρόνο.
19:46
Μετά από αρκετή πίεση, οι παίκτες της Εθνικής αρχίζουν να κυκλοφορούν λίγο τη μπάλα και να παίρνουν ανάσες.
19:46
59': Κερδισμένο κόρνερ για την Εθνική.
19:49
61': Ανοίγει το σκορ η Πολωνία με σκόρερ τον Μίλικ!
19:50
Ο Γιανίτσκι έκανε τη σέντρα-σουτ και ο Μίλικ πετάχτηκε πίσω από την πλάτη της ελληνικής άμυνας (καλυπτόταν) για να ανοίξει το σκορ για τους Πολωνούς.
19:50
63': Προσπάθεια της Εθνικής να απαντήσει με τον Κίτσιου, ο οποιός προωθήθηκε και έκανε το σουτ με το αριστερό λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα πήρε ύψος και έφυγε πάνω από το δοκάρι.
19:51
65': Αντεπίθεση της Πολωνίας, ο Διούδης βγήκε πολλά μέτρα έξω από την εστία του και έκοψε με τα πόδια.
19:52
65': Κίτρινη κάρτα στον Φούρμαν.
19:53
Οι τελικές προσπάθειες είναι πλέον 11-5 για την Πολωνία, με τους γηπεδούχους να έχουν ήδη τρεις εντός της ελληνικής εστίας στα πρώτα 20 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου.
19:57
69': Ο Γιαννιώτας ελίχτηκε ωραία μέσα στην περιοχή και έκανε συρτό αριστερό σουτ, ο Σούμσκι έπεσε στην αριστερή γωνία του και μπλόκαρε.
20:02
75': Πρώτη αλλαγή για την Εθνική: ο Διαμαντάκος αποχωρεί και τη θέση του παίρνει ο Βέλλιος.
20:02
76': Δοκάρι η Πολωνία!
20:03
Ο Μίλικ κέρδισε φάουλ και μετά την εκτέλεσή του, έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με καρφωτή κεφαλιά!
20:04
76': Νέα καλή στιγμή για την Πολωνία, ο Μίλικ βρίσκει χώρο για το σουτ από το ύψος της περιοχής, με ελληνικά σώματα να κόβουν την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα.
20:04
77': Πρώτη αλλαγή για την Πολωνία: ο Λεβαντόβσκι παίρνει τη θέση του Παβλόβσκι.
20:05
78': Δεύτερη αλλαγή για την Εθνική. Ο Καρέλης αντικαθιστά τον Κολοβό.
20:07
2-0 για την Πολωνία με σκόρερ και πάλι τον Μίλικ!
20:07
Ο Λεβαντόβσκι που είχε μπει αλλαγή πριν δύο λεπτά έκανε το διαγώνιο σουτ με το αριστερό, ο Διούδης απέκρουσε ασθενώς και ο Μίλικ που ερχόταν ως τρέιλερ έστειλε τη μπάλα στον ουρανό των διχτύων με κοντινό σουτ.
20:08
Για όσους αναρωτιούνται για που αγωνίζεται ο Μίλικ που έχει κάνει τρομερή ζημιά στην Εθνική Ελπίδων, παίζει στην Άουγκσμπουργκ ως δανεικός από τη Μπάγερ Λεβερκούζεν.
20:10
Οι τελικές προσπάθειες είναι 16-6 υπέρ της Πολωνίας, ενώ υπάρχει ισορροπία στις προσπάθειες εντός εστίας (5-5). Ανώτεροι οι γηπεδούχοι στο δεύτερο μέρος, έχουν επιβάλλει πλήρως το ρυθμό τους.
20:11
84': Τελευταία αλλαγή για την Εθνική. Ο Σιώπης πήρε τη θέση του Μπουχαλάκη.
20:12
85': Μειώνει σε 2-1 η Εθνική με εκπληκτικό γκολ του Καρέλη!
20:13
Επτά λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς ο Καρέλης βρίσκει δίχτυα. Μετά από εξαιρετική ασίστ του Μαυρία, ο Καρέλης γύρισε ωραία το σώμα του και με υπέροχο διαγώνιο σουτ με το αριστερό έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Σούμσκι.
20:14
86': Αλλαγή για την Πολωνία. Ο Ζιελίνκσκι έδωσε τη θέση του στον Βόλσκι.
20:16
Κερδίζει πέναλτι η Εθνική!
20:16
Το πέναλτι στο 89ο λεπτό!
20:18
Άστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Ποτουρίδη, με τον αρχηγό της Εθνικής Ελπίδων να στέλνει τη μπάλα έξω από το δεξί δοκάρι!
20:18
Κακή εκτέλεση πέναλτι.
20:19
91': Μέσα στο ίδιο λεπτό ο διαιτητής έχει δείξει τρεις κίτρινες: μία για τον Γιανίτσκι από πλευράς Πολωνίας και από μία σε Μαυρία και Μπουγαΐδη από πλευρά Εθνικής.
20:19
Τρία θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων. Μπαίνουμε στο τελευταίο λεπτό του έξτρα χρόνου.
20:21
94': Τελευταία αλλαγή για την Πολωνία. Ο Νταμπρόβσκι πήρε τη θέση του Σράπεκ.
20:22
Η Πολωνία κάνει το 3-1 στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων με γκολάρα του Μίλικ έξω από την περιοχή!
20:23
Τέλος αγώνα. Η Πολωνία παίρνει τη νίκη με 3-1 με χατ-τρικ του απίστευτου Μίλικ που έκανε ό,τι ήθελε την ελληνική ομάδα καθόλη τη διάρκεια του αγώνα.
20:24
Η Εθνική είχε τη δυνατότητα να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας, όμως με το σκορ στο 2-1 και αφού είχε μειώσει προηγουμένως με τον Καρέλη στο 85', ο Ποτουρίδης αστόχησε σε πέναλτι στο 89'.
20:24
Ευχαριστούμε που μείνατε μαζί μας. Καλό σας βράδυ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK