Ευρωπαϊκό K21: Σουηδία - Ελλάδα 3-0 (VIDEO)

Η Εθνική Ελπίδων ηττήθηκε 3-0 από την αντίστοιχη της Σουηδίας σε αναμέτρηση που διεξήχθη στο Χάλμσταντ για την 7η αγωνιστική της προκριματικής φάσης και, πλέον, το όνειρο της πρώτης θέσης στον 7ο όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2015 απομακρύνθηκε αρκετά.

Ευρωπαϊκό K21: Σουηδία - Ελλάδα 3-0 (VIDEO)

Οι παίκτες του Κώστα Τσάνα είχαν την υπεροχή στο πρώτο τέταρτο, αλλά σταδιακά έχασαν μπάλα και μέτρα, με συνέπεια να το πληρώσουν έξι λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

Το μεγάλο αστέρι της Σουηδίας, ο Τζον Γκουιντέτι, εκτέλεσε ιδανικά ένα φάουλ από πλεονεκτική θέση, έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Σωκράτη Διούδη κι άνοιξε το σκορ.

Σε πρώτη φάση η Εθνική Ελπίδων πίεσε για την ισοφάριση, το τραγικό λάθος του Τάσου Λαγού όμως, στο 73ο λεπτό, έδωσε την ευκαιρία στον νεοεισελθόντα Ισαάκ Τέλιν να διπλασιάσει το προβάδισμα των γηπεδούχων.

Ο επιθετικός της Μάλμε, μάλιστα, ήταν ο παίκτης που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα με κοντινή προσπάθεια, κόντρα σε μία Εθνική η οποία ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες λόγω τραυματισμού του Δημήτρη Κουρμπέλη στο 88' (ο Τσάνας είχε κάνει και τις τρεις αλλαγές).

Παρά την ήττα, πάντως, η Εθνική Ελπίδων δεν έχει χάσει όλες τις ελπίδες της, καθώς αν την Τρίτη (9/9, 19:30) νικήσει εντός έδρας την Πολωνία και η αναμέτρηση Σουηδία-Τουρκία λήξει ισόπαλη, θα πάρει την πρόκριση.

Οι συνθέσεις

Σουηδία: Κάρλγκρεν, Κραφτ, Χόλμεν, Χελάντερ, Αουγκούστινσον, Λεβίκι, Γκούσταφσον (87' Σεβανκάμπο), Χίζεμαρκ, Όλσον, Καλίλι (67' Τέλιν), Γκουιντέτι (78' Τίμπλινγκ).

Ελλάδα: Διούδης, Μαρινάκης, Σταφυλίδης, Μπουγαΐδης, Κουρμπέλης, Λαγός (81' Μπούζας), Μπουχαλάκης, Κολοβός (71' Μπακασέτας), Μαυρίας (77' Λυκογιάννης), Καρέλης, Βέλιος.

Το live του αγώνα

18:32
Καλησπέρα σας. Μαζί θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη της αναμέτρησης ανάμεσα στην Εθνική Ελπίδων της Σουηδίας και την αντίστοιχη της Ελλάδας που διεξάγεται στο Χάλμσταντ. 
18:33
Οι δυο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες στην προτελευταία αγωνιστική του 7ου ομίλου σε ένα ματς με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. 
18:34
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κρατάει τις τύχες στα χέρια του σε ότι έχει να κάνει με την πρόκριση στην τελική φάση καθώς με δυο νίκες κόντρα σε Σουηδία (εκτός) και Πολωνία (εντός) θα πάρει την πρώτη θέση χωρίς να την νοιάζει κανένα άλλο αποτέλεσμα. 
18:35
Υπό προϋποθέσεις η Εθνική μπορεί να βγει πρώτη και με τέσσερις πόντους αρκεί να κερδίσει την Πολωνία και να φέρει ισοπαλία με την Σουηδία. 
18:36
Το ματς θα ξεκινήσει στις 7.00μ.μ. στο Χάλμσταντ και ήδη έχουν γίνει γνωστές οι ενδεκάδες των δυο ομάδων. 
18:38
Σουηδία: Καρλγκρεν, Κραφτ, Χόλμεν, Χελάντερ, Αουγκούστινσον, Λεβίκι, Γκούσταφσον, Χίζεμαρκ, Όλσον, Καλίλι, Γκουιντέτι. 

Ελλάδα: Διούδης, Μαρινάκης, Σταφυλίδης, Μπουγαίδης, Κουρμπέλης, Λαγός, Μπουχαλάκης, Κολόβος, Μαυρίας, Καρέλης, Βέλιος. 
18:42
Σε ότι έχει να κάνει με την παράταξη η Ελλάδα παίζει φουλ επίθεση καθώς στην ίδια ενδεκάδα βρίσκονται τέσσερις καθαρόαιμοι επιθετικοί και συγκεκριμένα οι Μαυρίας, Κολοβός, Βέλιος και Καρέλης. 

Σε ότι έχει να κάνει με το σχήμα το οποίο αναμένεται να παραταχθεί το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα το πιθανότερο είναι πως η Ελλάδα θα παίξει με τον Διούδη κάτω από τα γκολπόστ. Στην τετράδα της άμυνας θα βρεθούν οι Μαρινάκης, Μπουγαίδης, Κουρμπέλης, Σταφυλίδης και μπροστά τους θα είναι οι Μπουχαλάκης, Λαγός. Στα δυο φτερά θα παίξουν οι Μαυρίας, Κολοβός και στην επίθεση οι Καρέλης, Βέλιος. 
18:45
Στο πρώτο ματς των δυο ομάδων που είχε γίνει στην Ελλάδα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν είχε δυσκολευτεί να κερδίσει με 5-1 την αντίστοιχη ομάδα της Σουηδίας. 
18:48
Θα πρέπει να τονίσουμε επίσης ότι ο όμιλος που βρίσκεται η Ελλάδα, ο 7ος, είναι ο πιο αμφίρροπος με τέσσερις ομάδες να διεκδικούν υπό προϋποθέσεις την πρόκριση. 

1) Πολωνία 15 (16-7) σε επτά αγώνες
2) Ελλάδα 12 (17-6) σε έξι αγώνες
3) Σουηδία 10 (13-11) σε έξι αγώνες
4) Τουρκία 10 (10-7) σε έξι αγώνες
5) Μάλτα 0 (2-27) σε έξι αγώνες 
18:54
Η Εθνική Ελλάδος πλην του αποψινού αγώνα έχει έναν ακόμα την Τρίτη (9/9) 9:30 στο Α΄ ΔΑΚ Κατερίνη κόντρα στην Πολωνία με το οποίο θα ολοκληρώσει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις. 
18:56
Αυτή τη στιγμή έχουμε τους εθνικούς ύμνους για τις δυο ομάδες. 
18:58
Το παιχνίδι σε αντίθεση με αυτό του πρώτου γύρου που εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο από την Εθνική μας ομάδας αναμένεται αρκετά δύσκολο ενώ το παρών στις εξέδρες του γηπέδου στο Χάλμσταντ δίνει αρκετός κόσμος. 
18:58
Την αναμέτρηση διευθύνει ο Νταβίντ Μάσα. 
18:59
Όλα έτοιμα για την σέντρα με την Εθνική Ελλάδος και τους Βέλιο, Κολλοβό στην σέντρα και πρώτη επίθεση για την εθνική Ελλάδος. 
19:00
Και ελληνικές σημαίες στο γήπεδο της Χάλμσταντ. 
19:02
Αναγνωριστικά αυτά τα πρώτα δυο λεπτά ενώ τελικά η Εθνική Ελλάδος έχει παραταχθεί με ένα 4-2-3-1 με τον Βέλιο να είναι ο καθαρός φορ και τους Μαυρία, Κολοβό, και Καρέλη από τα δεξιά προς τα αριστερά στην τριάδα πίσω του. 
19:03
Έχουμε φτάσει στο τέταρτο λεπτό της αναμέτρησης χωρίς κάποια αξιόλογη φάση έως τώρα. 
19:05
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει την υπεροχή σε αυτά τα πρώτα λεπτά αλλά ακόμα δεν έχει απειλήσει ουσιαστικά την αντίπαλη εστία. 
19:09
Πρώτο σουτ για την Σουηδία στο 10' με το σουτ του Όλσον να περνάει πολύ πάνω από τα δοκάρια του Διούδη. 
19:13
Η Εθνική Ελλάδος πιέζει για ένα γκολ και έχει την υπεροχή στην αναμέτρηση. Έχουμε φτάσει στο 14ο λεπτό και οι παίκτες του Κώστα Τσάνα δείχνουν να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. 
19:15
"Υπομονή, υπομονή, γυρίστε καλά την μπάλα", φωνάζει ο Κώστας Τσάνας από τον πάγκο. 
19:16
Φάουλ σε καλή θέση για την Σουηδία στο 18' της αναμέτρησης. 
19:18
Κακή εκτέλεση και κακό σουτ με την μπάλα να περνάει αρκετά πάνω από την εστία του Διούδη μετά το σουτ του Χίζεμαρκ. 
19:20
21' Πολύ καλό σουτ του Μαρινάκη έπεσε στην δεξιά του γωνία και έδιωξε ο γκολκίπερ τον Σουηδών. 
19:21
22' Εκτέλεση του κόρνερ από τα δεξιά με την μπάλα να περνάει να φτάνει στον Καρέλη αλλά αυτός δεν πλάσαρε σωστά. 
19:21
Ο Κώστας Τσάνας έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του και ζητάει να κλείσουν ακόμα περισσότερο τους χώρους και να έχουν κοντά τις γραμμές. 
19:23
24' Φάουλ σε πολύ καλό σημείο που κερδίζει ο Κολοβός. 
19:24
Ο Μπουχαλάκης με το αριστερό ανέλαβε την εκτέλεση αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του γκολκίπερ της Σουηδίας. 
19:28
Οι Σουηδοί ζήτησαν πέναλτι στο 30' αλλά ο διαιτητής που ήταν σε καλή θέση έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. 
19:30
32' Καλή στιγμή για τους Σουηδούς με σέντρα από τα αριστερά και κεφαλιά του Γκουιντέντι, μπλόκαρε όμως ο Διούδης. 
19:34
Η Σουηδία στα τελευταία λεπτά έχει πάρει την μπάλα στην κατοχή της και προσπαθεί και αυτή με την σειρά της να απειλήσει την εστία του Διούδη χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής. 
19:37
38' Ο Λαγός με διπλή προσπάθεια μέσα στην άμυνα και με σωτήριο τάκλιν θα διώξει την τελευταία στιγμή ένα σουτ από πλευράς Σουηδών και το 0-0 θα διατηρηθεί. 
19:41
Έχουμε φτάσει στο 42' της αναμέτρησης και το 0-0 ανάμεσα στις δυο ομάδες παραμένει. 
19:43
43' Ο Κολοβός θα πέσει μέσα στην περιοχή για να πάρει το πέναλτι και θα δει σωστά την κίτρινη κάρτα του διαιτητή της αναμέτρησης αφού δεν υπήρχε καμία παράβαση. 
19:46
Ημίχρονο στην αναμέτρηση με τις δυο ομάδες να είναι ισόπαλες χωρίς σκορ. 
20:00
Όλα έτοιμα για να ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο. Οι Σουηδοί στην σέντρα και στην πρώτη επίθεση στο δεύτερο 45λεπτο. 
20:02
48' Σουτ του Μπουχαλάκη αλλά η μπάλα πέρασε έξω από την εστία του Σουηδού γκολκίπερ. 
20:05
Δεύτερη κίτρινη κάρτα στο παιχνίδι για τον Μπουχαλάκη για φάουλ σε καλή θέση στο 52' 
20:08
Ο Γκουιντέτι στο 52' εκτέλεσε απευθείας το φάουλ και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Διούδη για το 1-0 υπέρ των γηπεδούχων. 
20:14
Η Εθνική Ελλάδος προσπαθεί να βγει στην αντεπίθεση και να φτάσει αρχικά στην ισοφάριση πιέζοντας την Σουηδία χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής και ενώ έχουμε φτάσει στο 60'. 
20:21
66' Καλή σέντρα του Σταφυλίδη προς τον Βέλιο ο οποίος όμως είναι εκτεθειμένος και θα υποδειχθεί σε θέση οφ σάιντ. 
20:24
Συμπληρώσαμε 70' και η Σουηδία εξακολουθεί να προηγείται με 1-0. 
20:25
Αλλαγή για την Εθνική Ελλάδος με τον αρνητικό Κολοβό να δίνει την θέση του στον Μπακασέτα σε μια προσπάθεια του Κώστα Τσάνα να αλλάξει κάτι στο παιχνίδι. 
20:25
71' Κίτρινη κάρτα στον Λαγό για μαρκάρισμα στον χώρο του κέντρου. 
20:28
Τραγικό λάθος του Λαγού που θα δεχθεί την πίεση θα γυρίσει την μπάλα προς τα πίσω αλλά αυτή θα φτάσει στον Τελίν ο οποίος δεν θα δυσκολευτεί να πλασάρει τον Διούδη για το 2-0. 
20:31
Χωρίς αποτέλεσμα οι επιθετικές ενέργειες της Ελλάδος. 
20:32
77' Δεύτερη αλλαγή με τον Μαυρία που δεν φάνηκε πολύ στην αναμέτρηση να αφήνει την θέση του στον Λυκογιάννη.
Εκτός και ο Γκουιντέτι για τους Σουηδούς με τον Τέμπλιν να παίρνει την θέση του. 
20:35
80' Ο Λαγός θα αφήσει το παιχνίδι και στην θέση του θα περάσει ο Μπούζας. 
20:40
Η Εθνική Ελλάδος παρά την διαφαινόμενη ήττα της δεν χάνει τις ελπίδες της για πρόκριση καθώς αν κερδίσει την Πολωνία και η αναμέτρηση ανάμεσα στην Σουηδία και την Τουρκία λήξει ισοπαλία και πάλι θα πάρει την πρόκριση. 
20:43
88' Ο Κουρμπέλης δείχνει να μην μπορεί να συνεχίσει το ματς και αποχωρεί από τον αγωνιστικό χώρο με την Εθνική Ελλάδος να μένει με 10 παίκτες καθώς έχει ολοκληρώσει τις αλλαγές της. 
20:45
90' Η Εθνική Ελλάδος που έχει μείνει με 10 στον αγωνιστικό χώρο θα δεχτεί και τρίτο τέρμα από τον Τελίν που θα κάνει την κίνηση στο κέντρο της άμυνας και δεν θα δυσκολευτεί να νικήσει τον Διούδη. 
20:48
Λήξη στην αναμέτρηση ανάμεσα σε Σουηδία και Ελλάδα με τους Σουηδούς να παίρνουν την νίκη με 3-0. 

Ανοιχτή παραμένει η πρόκριση με την Ελλάδα να θέλει νίκη στο τελευταίο ματς με την Πολωνία και ισοπαλία στην αναμέτρηση της Σουηδίας με την Τουρκία. 
20:48
Σας ευχαριστούμε που μείνατε μαζί μας... 

News 24/7

24MEDIA NETWORK