Ο Σπύρος Φουρλάνος και ο Παναγιώτης Μπάλλας στο Contra.gr

Μία ημέρα πριν από την κρίσιμη αναμέτρηση της Εθνικής Νέων με την Πορτογαλία, στην οποία η νίκη είναι μονόδρομος για την πρόκριση στα ημιτελικά του Euro, δύο βασικά στελέχη της ομάδας, οι Παναγιώτης Μπάλλας και Σπύρος Φουρλάνος, μιλούν στο Contra.gr για την πρόκληση της μεγάλης διάκρισης και τον πόθο της καθιέρωσης. Διαβάστε τις συνεντεύξεις τους.

Ο Σπύρος Φουρλάνος και ο Παναγιώτης Μπάλλας στο Contra.gr

Οι ερωτήσεις του Contra.gr

1. Η νίκη επί της Πορτογαλίας είναι εφικτός στόχος και αν ναι πως μπορούμε να τον πετύχουμε;

2 Πιστεύεις ότι αυτή η φουρνιά μπορεί να μεταφερθεί σχεδόν αυτούσια στην Ανδρών κάποια στιγμή;

3. Ποιο είναι το μεγαλύτερο αυτού αυτής της ομάδας;

4. Βλέπετε, εσύ και οι συμπαίκτες σου, ότι λόγω των οικονομικών προβλημάτων έχετε μία ευκαιρία να καθιερωθείτε στις ομάδες σας πολύ νωρίτερα;

Φουρλάνος: "Να δείξουμε ότι αξίζουμε"

1.Εννοείται πως oι Πορτογάλοι παραδοσιακά έχουν πολύ δυνατή ομάδα αλλά θεωρώ ότι ο στόχος είναι απόλυτα εφικτός γιατί διαθέτουμε από τις καλύτερες ομάδες Νέων τα τελευταία χρόνια. Πιστεύω πως αν ελέγξουμε το ρυθμό του παιχνιδιού και έχουμε εμείς την κατοχή της μπάλας δεν θα αντιμετωπίσουμε ιδιαίτερα προβλήματα και θα καταφέρουμε να προκριθούμε στη τετράδα! Σίγουρα όμως είναι ένα ματς που θέλει μεγάλη σοβαρότητα και προσοχή.

2. Είναι δύσκολο να διατηρηθεί αυτούσιο το σύνολο όσο καλό και αν είναι και να μεταφερθεί στη Εθνική Ανδρών έτσι όπως ειναι αλλά αυτό εξαρτάται αποκλειστικά απο εμάς τους ποδοσφαιριστές. Αν συνεχίσουμε την ανοδική μας πορεία γιατί όχι στα επόμενα χρόνια η Εθνική Ανδρών να απαρτίζεται κυρίως από παίκτες αυτής της φουρνιάς η οποία έχει δείξει ότι μπορεί να καταφέρει πολλά!!

3. Το σημαντικότερο στοιχείο που μας διακρίνει εκτός απο την ποιότητα που έχουμε σαν ομάδα, είναι το καλό κλίμα η ομοιογένεια αφού είμαστε πάνω απο 2 χρόνια μαζί και η σχέση που έχουμε μεταξύ μας τα παιδιά Πέρα από συμπαίκτες είμαστε όλοι πολύ καλοί φίλοι και πιστεύω ότι αυτό αντανακλά και στις προσπάθειες και τη συμπεριφορά μας μέσα στο γήπεδο.

4. Πλέον, οι ομάδες δυσκολεύονται να κάνουν μεταγραφές λόγω της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί. Ετσι αναγκαστικά στρέφονται όλο και περισσότερο στις ακαδημίες. Αν και δεν είναι η ιδανική περίοδος για να ξεκινήσουμε την καριέρα μας, σίγουρα εφόσον ανταποκριθούμε στις προσδοκίες θα καταφέρουμε να καθιερωθούμε αρκετά νωρίτερα στις ομάδες και να δείξουμε τι αξίζουμε όχι μόνο εμείς αλλά και γενικά οι Ελληνες ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τις ακαδημίες.

Ο Σπύρος Φουρλάνος και ο Παναγιώτης Μπάλλας στο Contra.gr

Μπάλας: "Μπορούμε τα πάντα"

1. Η ομάδα αυτή είναι, αν είναι ενωμένη, μπορεί να καταφέρει τα πάντα. Και βέβαια είναι εφικτός στόχος, αρκεί εμείς να μπούμε στον αγωνιστικό χώρο σοβαροί και πειθαρχημένοι. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά.

2. Δεν ξέρω πόσα από τα παιδιά θα βρεθούν κάποια στιγμή στην Ανδρών, ελπίζω να είναι οι περισσότεροι. Ο καθένας από μας έχει τα στοιχεία να πετύχει πολλά σε υψηλό επίπεδο, αλλά πάνω από όλα είναι η δουλειά.

3. Το μεγαλύτερο αυτού αυτής της ομάδας δεν είναι ένα, είναι πιστεύω πολλά πράγματα μαζί που βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο. Πρώτο και κύριο είναι το καλό κλίμα που επικρατεί, το δείχνουμε άλλωστε στο γήπεδο. Δεύτερο είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν αποκομίσει σημαντικές εμπειρίες από τις ομάδες τους και αυτό βοηθάει πολύ.

4. Πιστεύω πως δεν έπρεπε να φτάσουμε σ' αυτό το σημείο ώστε οι Ελληνικές ομάδες να εμπιστευτούν τα παιδιά από τις ακαδημίες τους, παρόλα αυτά είναι μία σημαντική ευκαιρία μέσα σ' αυτές τις δυσκολίες να δείξουμε πως μπορούμε να σταθούμε σε υψηλό επίπεδο και να αρπάξουμε τις ευκαιρίες ο καθένας ξεχωριστά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK