Τσάνας: "Είπαν respect οι Τούρκοι"

Ο Κώστας Τσάνας μίλησε για τη μεγάλη νίκη της Εθνικής ομάδας των Ελπίδων επί της Τουρκίας και ανέφερε ότι οι Τούρκοι εξέφρασαν τον σεβασμό τους μετά το τέλος του αγώνα.

Τσάνας: "Είπαν respect οι Τούρκοι"
INTIME SPORTS

Αναλυτικά η συνέντευξη του Τσάνα στον Sentra 103,3:

Για το μέγεθος της νίκης:«Ετσι όπως ακούει κανείς τη μικρή ιστορία αυτού του αγώνα να είναι από το 25' η ομάδα πίσω στο σκορ, συνειδητοποιούμε κι εμείς τι καταφέραμε και είμαστε πολύ χαρούμενοι».

Για το αν πίστεψε στο 26' και με 9 παίκτες ότι μπορεί να έρθει η νίκη:«Δεν το περιμέναμε, απλά λέγαμε ότι αν καταφέρουμε να ισοφαρίσουμε θα είναι πολύ σημαντικό. Το θέμα είναι να δεις πως θα διαχειριστείς το ματς. Όταν προσπαθείς να προβληματίσεις τον αντίπαλο κάνοντας κι επιθέσεις του αλλάζεις το παιχνίδι γιατί αν περιμένεις πίσω με παίκτες λιγότερους, νομοτελειακά θα δεχτείς γκολ».

Για το στήσιμο της ομάδας μετά τις αποβολές:«Ο Παναγιώτης ο Μπάλλας με τον Τάσο τον Λαγό ήταν χαφ. Όταν βγήκε ο Τριανταφυλλόπουλος πέρασα τον Λαγό στόπερ και μετά πήγε ο Μπάλλας δεξί μπακ, ενώ οι άλλοι αμυντικοί ήταν οι Κουρμπέλης, Κούρος. Και μείνανε τέσσερα χαφ μπροστά. Κολοβός, Γιαννιώτας, Καρέλης, Μαυρίας. Αν χάνεις ένα παιχνίδι και θες να διεκδικήσεις την πρόκριση πρέπει να προβληματίσεις τον αντίπαλο.

Όταν έχεις παίκτες όπως Καρέλης, που μπορεί να βρει χώρο, καθώς κι ο Μαυρίας, μπορείς να το κυνηγήσεις. Μπήκε κι ο Λυκογιάννης που μπορεί να βοηθήσει. Βγήκε ο Γιαννιώτας γιατί θέλαμε έναν λίγο πιο ψηλό. Προσπαθείς να κρατήσεις μπάλα, να κατεβάσεις ρυθμό και τα παιδιά έχουν ταλέντο να το κάνουν».

Για το τι τους είπε στο ημίχρονο στα αποδυτήρια:«Η κεντρική ιδέα ήταν ότι ο αρχικός σχεδιασμός πάει περίπατο. Ένιωθαν θυμό για το πέναλτι που σαφώς δεν ήταν, αλλά έπρεπε να βγουν να παλέψουν. Δεν θέλαμε να δεχτούμε δεύτερο γκολ, αλλά όχι και να βγούμε άτακτα μπροστά. Ανταποκρίθηκαν στο 100% τακτικά κι έδωσαν ακόμα παραπάνω γιατί με 9 παίκτες θέλεις ψυχή. Το έχουν αποδείξει οι ελληνικές ομάδες περίτρανα σε πολλά ματς».

Για την παρουσία του κόσμου και πόσο βοήθησε:«Δεν το συζητάμε ότι με καταρρακτώδη βροχή δεν έφυγε κανείς, όλοι βοηθούσαν τα παιδιά. Ήταν φοβερά συναισθήματα, όταν σου λείπουν δυο παίκτες ψάχνεις ψυχικά αποθέματα κι ο κόσμος βοήθησε πολύ.

Δεν κοίταζα τα μάτια των Τούρκων, αλλά των δικών μας παιδιών… Και η αλλαγή η τρίτη ήταν επιθετικός για να διεκδικήσουμε κάτι. Συμμετέχουν στο γκολ οι Μπουχαλάκης, Λυκογιάννης, Βέλλιος. Κλέψανε μπάλα, βγήκαν στην κόντρα τρεις με δύο και μπήκε το γκολ».

Για το δέσιμό του με την ομάδα:«Καταλαβαινόμαστε, ξέρουμε τι ζητάμε, ποια είναι τα όριά μας και τα αποτελέσματα είναι ορατά. Θες προσπάθεια, θέληση, ψυχή, τύχη για να πάρεις αυτό που ζητάς».

Για τις στιγμές μετά το ματς:«Τελειώνει το ματς και η ομάδα τρέχει από τη μία κερκίδα στην άλλη δεν φεύγει κανείς, αγκαλιάζονται, χορεύουν, αλλά δεν προκαλούμε αντιπάλους. Ηταν παραδειγματική συμπεριφορά των φιλάθλων και στο ματς και στους πανηγυρισμούς και στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Όταν πήγαμε στα αποδυτήρια, ο καθένας πήρε μια γωνία να ξεκουραστεί στα αποδυτήρια. Είχαν εξαντληθεί. Υπήρχε ηρεμία με απόλυτη ευχαρίστηση. Η χαρά όμως, ήταν διάχυτη.

Ο Τούρκος προπονητής μας έδωσε συγχαρητήρια και είπε ότι δίκαια νικήσαμε. Ηταν πολύ ευγενής. Ο Τούρκος αρχηγός αποστολής μας είπε respect. Το μετέφερα και στους παίκτες. Έτσι γίνονται καλύτεροι, όταν έχουν την αναγνώριση των αντιπάλων. Αν γινόταν και το αντίθετο, το ίδιο θα έπραττα».

Για το αν αυτή η γενιά μπορεί να επανδρώσει την Ανδρών:«Σε βάθος χρόνου σίγουρα. Είμαι σίγουρος γι αυτό, απλά δεν γνωρίζω τον τρόπο που θα γίνει. Το θέμα είναι ότι στον σύλλογο που παίζουν πρέπει να παίζουν καλά. Σκεφτείτε έναν που πάει έξω και δεν κάνει ματς κι έναν εδώ που παίζει 25 ματς».

Για τους Γιαννιώτα, Μαυρία που δεν παίζουν στους συλλόγους τους:«Μας απασχολεί, μας νοιάζει και τους λέμε ότι βρίσκονται σε ηλικία που πρέπει να αγωνίζονται. Αν δεν παίζεις, όσο προηγμένο πρωτάθλημα κι αν είναι, το παιχνίδι σου δίνει εμπειρίες».

Για το αν μεταφέρθηκε το ντέρμπι «αιωνίων» στην Εθνική:«Θέλω να υπεραμυνθώ των ποδοσφαιριστών. Είδατε στο Καραϊσκάκη τίποτα; Όχι, άρα λοιπόν όταν απομονώνουμε τη βία βλέπουμε αποτελέσματα. Δεν είναι βία μόνο το να πετάξεις ένα αντικείμενο, αλλά και το πώς συμπεριφέρεσαι. Είναι πως κινείσαι και τι κάνεις. Στις Εθνικές δεν υπάρχει αντιπαλότητα. Δεν ξυπνάει ένας παίκτης να πει ότι δεν πάω στην Εθνική ή πάω να τσακωθώ. Από την πίεση ξεκινάνε όλα. Στην Ελλάδα μακάρι να ήταν το ποδόσφαιρο έτσι. Μηδενίζουμε τα πάντα».

Για το αν η καριέρα του ως προπονητής μπορεί να ξεπεράσει αυτή του ποδοσφαιριστή:«Θέλω να ζήσω όσο όμορφα έζησα ποδοσφαιρικά, έτσι και προπονητικά. Δεν σημαίνει ότι δεν χάρηκα το ποδόσφαιρο επειδή δεν έπαιξα σε μεγάλη ομάδα (σ.σ.: αγωνίστηκε στον Λεβαδειακό).

Την προπονητική δεν την ξεκίνησα από Εθνική ομάδα. Ήμουν στον Αθηναϊκό 4-5 χρόνια, ήμουν υποδομές, στην 4Εθνική, στην Β' με τον Ηλυσιακό».

Για την φιλοσοφία του:«Με βάση τους παίκτες που έχεις προσπαθείς να βρεις πως θα ανταποκριθούν. Θέλω παίκτες που ξέρουν τι κάνουν, να θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο. Θέλω ολοκληρωμένη ομάδα. Οι Εθνικές σου δίνουν αυτή τη δυνατότητα που δεν σου δίνει ο σύλλογος. Και δεν έχεις την πίεση της καθημερινής κρίσης του συλλόγου».

Για το αν υπάρχει συνεργασία με τον Σάντος:«Είναι πολύ μεγάλο κεφάλαιο. Εδώ και 2 χρόνια έχει ξεκινήσει ένα πλάνο ανάπτυξης. Υπάρχουν κατευθυντήριες γραμμές, υπάρχει φιλοσοφία, από τις μικρές ομάδες μέχρι την Ανδρών, έτσι ώστε οι παίκτες να ξέρουν τι ακριβώς ζητάει η ομάδα. Σαφώς ο Σάντος δίνει κατευθύνσεις».

Για το αν με τη χθεσινή νίκη έχει κατακτηθεί σε μεγάλο βαθμό η πρόκριση:«Γι αυτό χρειάζεται οι προπονητές να έρχονται μετά από τέτοιες νίκες να λένε ότι έχουμε άλλα δυο ματς με δύσκολους αντιπάλους».

News 24/7

24MEDIA NETWORK