Top-10: Ήταν πολλά τα λεφτά...

Μια από τις πιο φρενήρεις μεταγραφικές περιόδους στην Ευρώπη ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα αφήνοντας τον κόσμο ελαφρώς ζαλισμένο, να μην προλαβαίνει να παρακολουθήσει τις εξελίξεις. Εκείνο, εντούτοις που είχε φανεί από σχετικά νωρίς ήταν ότι η πρώτη θέση στον πίνακα των ομάδων που ξόδεψαν τα περισσότερα λεφτά, θα πήγαινε σε ένα ασυνήθη ύποπτο.

Top-10: Ήταν πολλά τα λεφτά...

Μια από τις πιο φρενήρεις μεταγραφικές περιόδους στην Ευρώπη ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα (1/9) αφήνοντας τον κόσμο ελαφρώς ζαλισμένο, να μην προλαβαίνει να παρακολουθήσει τις εξελίξεις.

Εκείνο, εντούτοις που είχε φανεί από σχετικά νωρίς ήταν ότι η πρώτη θέση στον πίνακα των ομάδων που ξόδεψαν τα περισσότερα λεφτά, θα πήγαινε σε ένα ασυνήθη ύποπτο. Με την απόκτηση του Ρανταμέλ Φαλκάο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφτασε το κόστος των καλοκαιρινών της εξόδων στα 207 εκατομμύρια ευρώ! Ένα ποσό ρεκόρ για την ιστορία της, όπως ρεκόρ για την ιστορία της (αλλά και για την Πρέμιερ Λιγκ) ήταν τα περίπου 75 εκατομμύρια που ξοδεύτηκαν για τον Άνχελ ντι Μαρία.

Top-10: Ήταν πολλά τα λεφτά...

Το ακόμα πιο ενδιαφέρον για την Μάντσεστερ ήταν ότι αγόρασε δίχως να πουλήσει. Συνολικά δηλαδή το ισοζύγιο αγορών – πωλήσεων των "κόκκινων διαβόλων" είναι αρνητικό κατά 161,9 εκατομμύρια ευρώ.

Top-10: Ήταν πολλά τα λεφτά...
© MAN UTD VIA GETTY IMAGES

Η Μπάρτσα και οι άλλοι

Στη δεύτερη θέση των συλλόγων που τα έσκασαν χοντρά το περασμένο – πλέον – καλοκαίρι βρέθηκε η Μπαρτσελόνα. Η οποία, ειδικά για φέτος ντύθηκε ...Ρεάλ Μαδρίτης και προχώρησε σε πολλές και ακριβές μεταγραφές, με ακριβότερη όλων εκείνη του Λουίς Σουάρες. Συνολικά η Μπάρτσα (με την απειλή της απαγόρευσης μεταγραφών για τα επόμενα χρόνια πάνω από το κεφάλι της) έδωσε 174,8 εκατομμύρια ευρώ. Σε σχέση με την Γιουνάιτεντ βέβαια, οι Μπλαουγκράνα πούλησαν πολύ καλύτερα και χάρη στα λεφτά που εισέπραξαν από τον Αλέξις Σάντσες και τον Σεσκ Φάμπρεγας, το ισοζύγιο τους ήταν αρνητικό κατά... μόλις 85,9 εκατομμύρια ευρώ.

Top-10: Ήταν πολλά τα λεφτά...

Στην τρίτη θέση θα συναντήσουμε την Λίβερπουλ. Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς αποχωρίστηκε το αστέρι της, τον Λουίς Σουάρες αλλά προτίμησε να μην τον αντικαταστήσει με έναν σούπερ σταρ αλλά με πολλούς, καλούς παίκτες και να γεμίσει βάθος το ρόστερ της. Πράγμα που της κόστισε 168,6 εκατομμύρια ευρώ (ακριβότερη μεταγραφή αυτή του Άνταμ Λαλάνα από την Σαουθάμπτον). Με το χρήμα από τη Βαρκελώνη στα ταμεία της, εντούτοις, η Λίβερπουλ έδωσε 65 εκατομμύρια περισσότερα από όσα εισέπραξε.

Τέταρτη στον σχετικό πίνακα η Ρεάλ Μαδρίτης. Σε ένα ένα καλοκαίρι αρκετά αμφιλεγόμενο, οι πρωταθλητές Ευρώπης έκαναν –φυσικά – την ακριβότερη μεταγραφή από όλους (Χάμες Ροντρίγκεζ), έκαναν όμως και την ακριβότερη πώληση (Άνχελ ντι Μαρία). Έτσι, ενώ έδωσαν 136,4 εκατομμύρια, το ισοζύγιο τους ήταν σχεδόν ισορροπημένο (αρνητικό κατά 9,5 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή τίποτα για τα δεδομένα της Ρεάλ). Το πρόβλημα εν προκειμένω είναι ότι ουδείς γνωρίζει αν τελικά η Ρεάλ βγήκε αγωνιστικά ωφελημένη ή αποδυναμωμένη σε σχέση με πέρυσι.

Στην πέμπτη θέση η έτερη φιναλίστ του περυσινού Τσάμπιονς Λιγκ, η Ατλέτικο Μαδρίτης με έξοδα 123,7 εκατομμύρια ευρώ και αρνητικό ισοζύγιο 26,3 εκατομμυρίων.

Στην πρώτη δεκάδα θα συναντήσουμε άλλες τέσσερις αγγλικές ομάδες (Τσέλσι, Άρσεναλ – έχει παραδόξως το δεύτερο μεγαλύτερο αρνητικό ισοζύγιο με περισσότερα από 90 εκατομμύρια-, Σαουθάμπτον, Μάντσεστερ Σίτι) και μία ιταλική, τη Ρόμα. Θα συναντήσουμε επίσης και την αληθινή πρωταθλήτρια των μεταγραφών. Η Σαουθάμπτον, με θετικό ισοζύγιο 51,6 εκατομμυρίων ευρώ, στο ξεκίνημα της χρονιάς, όχι απλώς δεν δείχνει χειρότερη από πέρυσι παρά τους παίκτες που πούλησε αλλά ίσως είναι και καλύτερη!

Top-10: Ήταν πολλά τα λεφτά...

Η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται χαμηλά και η Παρί Σεν Ζερμέν δεν βρίσκεται πουθενά, καθώς αμφότερες είχαν μεγάλους περιορισμούς από το Financial Fair Play της UEFA.

Το τοπ 10 των ομάδων που ξόδεψαν τα περισσότερα φέτος το καλοκαίρι:

Ομάδα - Έξοδα (εκ. .ευρώ) - Ισοζύγιο

1. Μαν. Γιουνάιτεντ 207 -161,9

2. Μπαρτσελόνα 174,8 -85,9

3. Λίβερπουλ 168,6 -65

4. Ρεαλ Μαδρίτης 136,4 -9,5

5. Ατλέτικο Μαδρίτης 123,7 -26,3

6. Τσέλσι 118,8 -10,8

7. Άρσεναλ 108 -90,5

8. Σαουθάμπτον 81,5 +51,6

9. Μαν. Σίτι 72,9 -40

10. Ρόμα 63,2 -27,5

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τα 10 μεγαλύτερα deals που δεν ολοκληρώθηκαν

Το πάρε-δώσε της Super League

Σχόλιο: Ούτε οι θυρωροί στου Ρέντη

Σχόλιο: Καλά, τώρα το πήρατε χαμπάρι;

Σχόλιο: Αν κάπου έγινε λάθος ήταν με τον Μανωλά!

News 24/7

24MEDIA NETWORK