Euro U19: Ήττα από την Ισπανία στην πρεμιέρα

Τα δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο κόστισαν στην Εθνική Νέων, η οποία στην πρεμιέρα της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U19 της Εσθονίας ηττήθηκε 2-1 από την κάτοχο του τίτλου Ισπανία.

Euro U19: Ήττα από την Ισπανία στην πρεμιέρα

Οι "ρόχας" ήταν εμφανώς καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο. Κυκλοφορούσαν άνετα την μπάλα στη μεσαία γραμμή και έφταναν τακτικά μέχρι την περιοχή του Καπίνο.

Αρχικά απείλησαν χωρίς να σκοράρουν, στο 30' όμως άνοιξαν το σκορ με την ατομική προσπάθεια του Χεσέ Ροντρίγκεθ, ο οποίος πέρασε ανάμεσα από τέσσερις Έλληνες διεθνείς προτού πλασάρει εύστοχα. Δέκα λεπτά αργότερα, στο 40', άλλη μία αδράνεια της ελληνικής άμυνας έδωσε την ευκαιρία στον προωθημένο στόπερ Οσέδε να στείλει την μπάλα στην κενή εστία, μια και ο Καπίνο είχε κάνει άστοχη έξοδο σε κόρνερ.

Το παρήγορο ήταν πως η Εθνική αντέδρασε. Αρχικά ήταν ο Κατίδης που στο 42' έχασε το τετ α τετ, κλέβοντας την μπάλα, και μετά την ανάπαυλα ο Διαμαντάκος που δεν σκόραρε με τακουνάκι στο 65' ύστερα από ωραία προσπάθεια του Μαυρία.

Ο φορ του Ολυμπιακού πάντως πήρε την προσωπική ρεβάνς του στο 66' τελειώνοντας μια ωραία συνεργασία των παικτών του Τσάνα από τα δεξιά. Παρά το 2-1 όμως η πίεση της Ελλάδας κόπασε και πλην της ευκαιρίας του Μπακασέτα στο 89' δεν απείλησε την Ισπανία, η οποία στο τελευταίο 20λεπτο ήλεγξε την κατάσταση και προστάτευσε -χωρίς πολύ κόπο- το προβάδισμά της.

Ελλάδα: Καπίνο, Μαρινάκης, Μπουγαΐδης, Μπάλλας (73' Μπούζας), Μαυρίας (78' Μπακασέτας), Φουρλάνος (82' Μπουχαλάκης), Διαμαντάκος, Κατίδης, Γιαννιώτας, Ρουγκάλας, Λυκογιάννης

Ισπανία: Αριθαμπαλάγα, Μανκίγιο, Γκριμάλδο, Οσέδε, Χουάνμι, Σούσο, Ροντρίγκεθ (52' Αλκάθερ), Χόνι, Νίγκεθ, Τόρες (64' Καμπάνια), Ντεουλοφέου (84' Μπερνάτ)

Κίτρινες κάρτες: Λυκογιάννης, Ρουγκάλας, Φουρλάνος - Ροντρίγκεθ

Το επόμενο παιχνίδι της Εθνικής είναι την Παρασκευή στις 17:00 με την Εσθονία.

Για τον άλλο όμιλο Αγγλία-Κροατία 1-1 και Σερβία-Γαλλία 0-3.

News 24/7

24MEDIA NETWORK