"Κλείδωσε" το χρυσό παπούτσι ο Κριστιάνο Ρονάλντο

Με το χατ-τρικ που πέτυχε κόντρα στην Χετάφε την τελευταία αγωνιστική της Primera Division, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασε τα 48 γκολ και "κλείδωσε" το χρυσό παπούτσι της σεζόν 2014-15. Πέντε γκολ λιγότερα "έγραψε" ο Λιονέλ Μέσι.

"Κλείδωσε" το χρυσό παπούτσι ο Κριστιάνο Ρονάλντο

Μια εκπληκτική σεζόν σε ατομικό επίπεδο ολοκλήρωσε ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Μπορεί η Ρεάλ να μην κατέκτησε κάποιο από τους μεγάλους τίτλους (πήρε μόνο το σούπερ καπ και το παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων), όμως ο Πορτογάλος σούπερ σταρ πέτυχε 48 γκολ στο πρωτάθλημα και "κλείδωσε" το χρυσό παπούτσι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Και λέμε "κλείδωσε" γιατί τυπικά δεν έχουν ολοκληρωθεί όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ωστόσο είναι αδύνατο να προσπεράσει κάποιος τον Ρονάλντο. Το αντίπαλο δέος, Λιονέλ Μέσι, σκόραρε 43 φορές και έμεινε στη δεύτερη θέση. Τρίτος τερμάτισε ο Σέρχιο Αγουέρο με 26 γκολ, ενώ ο Τζόναθαν Σοριάνο με 30 γκολ (η Αυστρία έχει μικρότερο συντελεστή δυσκολίας) τερμάτισε τέταρτος. Την πεντάδα έκλεισε ο Νεϊμάρ με 22 τέρματα.

Ο Πορτογάλος λοιπόν θα γίνει ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία που καταφέρνει να κατακτήσει το χρυσό παπούτσι τέσσερις φορές (2007–08, 2010–11, 2013–14, 2014–15), ενώ ο Μέσι το έχει κατακτήσει τρεις. Παράλληλα, ο Ρονάλντο κατέγραψε φέτος την δεύτερη καλύτερη επίδοση στην ιστορία με 48 τέρματα στο πρωτάθλημα, μόλις δύο λιγότερα από τον Μέσι τη σεζόν 2011-12 που είχε πετύχει 50.

Μην ξεχνάμε τέλος, ότι στη λίστα με τους παίκτες που έχουν κατακτήσει χρυσό παπούτσι βρίσκεται και το όνομα του Νίκου Μαχλά, ο οποίος τη σεζόν 1997-98 είχε πετύχει 34 γκολ με τη φανέλα της Φίτεσε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK