H κορυφαία ενδεκάδα ελεύθερων ποδοσφαιριστών

Το Contra.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία ενδεκάδα ελεύθερων ποδοσφαιριστών που πρόκειται να μας απασχολήσει το προσεχές καλοκαίρι. Από τους "αλμυρούς" Τζον Τέρι και Γκρεγκορί φαν ντερ Βιλ, μέχρι τους "ανεβασμένους" Σοφιάν Φεγκουλί και Χατέμ Μπεν Αρφά, αλλά και την ξεχωριστή περίπτωση του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς.

H κορυφαία ενδεκάδα ελεύθερων ποδοσφαιριστών

Μπορεί να βρισκόμαστε μόλις στα τέλη Μαρτίου, όμως ήδη οι κορυφαίοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι καταστρώνουν τα πλάνα τους ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Γι' αυτό το λόγο, το Contra.gr έψαξε, βρήκε και παρουσιάζει την καλύτερη ενδεκάδα ελεύθερων ποδοσφαιριστών που πρόκειται να μας απασχολήσει το προσεχές καλοκαίρι.

Στεβ Μανταντά (31 ετών, Γαλλία)

H κορυφαία ενδεκάδα ελεύθερων ποδοσφαιριστών

Ο Γάλλος γκολκίπερ βρίσκεται μία... ζωή στο "Βελοντρόμ", όμως το εφετινό καλοκαίρι είναι πολύ πιθανό να τον βρει μακριά από τη Μασσαλία, αφού ψάχνει μία νέα περιπέτεια στην καριέρα του. Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου και ήδη αρκετοί σύλλογοι, μεταξύ των οποίων η Λίβερπουλ, η Έβερτον και η Μπεσίκτας, έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του.

Γκρεγκορί φαν ντερ Βιλ (28 ετών, Ολλανδία)

Το μέλλον του στο Παρίσι προμηνύεται... δυσοίωνο, αφού δεν έχει καταφέρει να πείσει με την απόδοσή του την τετραετία που αγωνίζεται στην Παρί Σεν Ζερμέν. Παρόλα αυτά, παραμένει μία αξιόπιστη λύση, σε καλή ηλικία και είναι βέβαιο πως αρκετές ομάδες θα σημειώσουν το όνομά του στο μπλοκάκι τους. Το περασμένο καλοκαίρι ο Ολλανδός μπακ βρέθηκε στη μεταγραφική λίστα των Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά και της Ίντερ.

Τζον Τέρι (35 ετών, Αγγλία)

H κορυφαία ενδεκάδα ελεύθερων ποδοσφαιριστών

Η απόφαση των διοικούντων την Τσέλσι να μην ανανεώσουν το συμβόλαιο του αρχηγού, Τζον Τέρι ήχησε άσχημα στα αυτιά των οπαδών της ομάδας, αλλά και του ίδιου του ποδοσφαιριστή. Όμως, η ζωή... συνεχίζεται και είναι σίγουρο πως ο 35χρονος άσος δεν θα μείνει χωρίς ομάδα. Η Τότεναμ, αλλά κι η Βαλένθια δεν θα έλεγαν "όχι" σε μία συνεργασία με τον έμπειρο στόπερ, ο οποίος δεν δείχνει διάθεση να κρεμάσει ακόμα τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του.

Μάρτιν Κάσερες (28 ετών, Ουρουγουάη)

Τα προβλήματα τραυματισμών, αλλά κι η τριάδα των Μπαρτζάλι, Κιελίνι και Μπονούτσι δεν έχουν αφήσει τον Ουρουγουανό αμυντικό να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Μέχρι στιγμής η Γιουβέντους δεν έχει δείξει διάθεση να ανανεώσει το συμβόλαιο μαζί του, καθώς έχει σκοπό να δώσει τόπο στα... νιάτα του συλλόγου. Όμως ο 28χρονος άσος δεν πρόκειται να μείνει στο... ράφι. Τόσο η Λίβερπουλ όσο κι η Μάντσεστερ Σίτι έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η επιστροφή στην Ισπανία.

Γιούτο Ναγκατόμο (29 ετών, Ιαπωνία)

NAPLES, ITALY - NOVEMBER 30:  Yuto Nagatomo of Internazionale Milano in action during the Serie A match between SSC Napoli and FC Internazionale Milano at Stadio San Paolo on November 30, 2015 in Naples, Italy.  (Photo by Francesco Pecoraro/Getty Images)
NAPLES, ITALY - NOVEMBER 30: Yuto Nagatomo of Internazionale Milano in action during the Serie A match between SSC Napoli and FC Internazionale Milano at Stadio San Paolo on November 30, 2015 in Naples, Italy. (Photo by Francesco Pecoraro/Getty Images) GETTY IMAGES

Από το καλοκαίρι του 2011, όταν κι αποκτήθηκε από την Τσεζένα, ο Ιάπωνας μπακ αποτελεί βασικό κι αναντικατάστατο μέλος της Ίντερ στο αριστερό άκρο της άμυνας. Παρόλα αυτά, την εφετινή σεζόν και μετά τον ερχομό του Ρομπέρτο Μαντσίνι έχει... εκτοπιστεί στον πάγκο. Ακόμα κι αν αποχωρήσει από τους "νερατζούρι" δεν πρόκειται να μείνει άνεργος. Έχει καλό όνομα στο ιταλικό ποδόσφαιρο, ενώ η... πέραση που έχει η ασιατική αγορά στην Bundesliga είναι πιθανό να του ανοίξει ακόμη μία πόρτα.

Ρικάρντο Μοντολίβο (31 ετών, Ιταλία)

Ο αρχηγός της Μίλαν επέστρεψε δριμύτερος μετά τον σοβαρό τραυματισμό, που τον έθεσε εκτός δράσης στο μεγαλύτερο της περυσινής σεζόν, αποτελώντας "παίκτη-κλειδί" στα πλάνα του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς. Η περίπτωση ανανέωσης του συμβολαίου παραμένει ανοικτή, αλλά ακόμη κι αν οι "ροσονέρι" αποφασίσουν να ολοκληρώσουν τη συνεργασία τους με τον Ιταλό μέσο, θα βρεθούν αρκετές ομάδες που θα θελήσουν να τον εντάξουν στο ρόστερ τους, με πρώτη-πρώτη τη Φιορεντίνα.

Μιγκέλ Βελόσο (29 ετών, Πορτογαλία)

H κορυφαία ενδεκάδα ελεύθερων ποδοσφαιριστών

Η απόφασή του να μετακομίσει στην Ουκρανία το 2012, ύστερα από μία εκπληκτική σεζόν με τη φανέλα της Τζένοα "ξίνισε" αρκετούς. Όμως, σε βάθος χρόνου, ο Πορτογάλος μέσος μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένος, καθώς την τελευταία διετία η Ντιναμό Κιέβου παρουσιάζει ένα εξαιρετικό σύνολο και πρωταγωνιστεί τόσο σε εγχώριο όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το όνομά του έχει επανέλθει στον... αφρό και αρκετές ομάδες θα ασχοληθούν το προσεχές καλοκαίρι.

Σοφιάν Φεγκουλί (26 ετών, Αλγερία)

Η πενταετία στο "Μεστάγια" τον έχει ωριμάσει ως ποδοσφαιριστή. Πλέον, θεωρείται ένα από τα καλύτερα εξτρέμ όχι μόνο της La Liga, αλλά και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ο ίδιος νιώθει έτοιμος για το "μεγάλο βήμα" στην καριέρα του και ήδη αρκετές ομάδες ερίζουν για χάρη του. Άρσεναλ και Λίβερπουλ κοιτάζουν με ενδιαφέρον την περίπτωσή του, καθώς αγωνίζεται σε μία θέση που "πονάνε" αμφότερες.

Χατέμ Μπεν Αρφά (29 ετών, Γαλλία)

H κορυφαία ενδεκάδα ελεύθερων ποδοσφαιριστών

Πριν από 1,5 χρόνο βρέθηκε μία "ανάσα" από τον Ολυμπιακό, όμως το γεγονός πως είχε αγωνιστεί ήδη σε δύο ομάδες (Νιούκαστλ, Χαλ Σίτι) αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα για τη σύναψη συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές. Η Νις αποφάσισε να τον εμπιστευτεί, παρά τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του και τελικά κατάφερε να βγάλει άσο από το μανίκι του, αφού ο Γάλλος άσος έχει μετατραπεί στον απόλυτο πρωταγωνιστή της ομάδας την εφετινή σεζόν. Σε 30 συμμετοχές σ' όλες τις διοργανώσεις έχει 13 γκολ και 4 ασίστ. Το προσεχές καλοκαίρι αναμένεται "καυτό" για τον Γάλλο διεθνή.

Λεάντρο Νταμιάο (26 ετών, Βραζιλία)

Τον περασμένο Ιανουάριο αποφάσισε να κάνει το Υπερατλαντικό ταξίδι για πρώτη φορά στην καριέρα του, υπογράφοντας εξάμηνο συμβόλαιο με τη Ρεάλ Μπέτις. Προς το παρόν, ο Βραζιλιάνος άσος δεν έχει καταφέρει να θέλξει με την απόδοσή του, αλλά υπάρχει πίστη στις δυνατότητες του. Άλλωστε, πριν από δύο χρόνια θεωρήθηκε ο επόμενος μεγάλος επιθετικός της Βραζιλίας.

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (34 ετών, Σουηδία)

H κορυφαία ενδεκάδα ελεύθερων ποδοσφαιριστών

Last but not least, ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς. Ο Σουηδός επιθετικός πρόκειται να αποτελέσει το πιο "καυτό" όνομα στο μεταγραφικό παζάρι, αφού η ποιότητα του είναι αδιαμφισβήτητη. Ήδη κορυφαίοι σύλλογοι, όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Άρσεναλ "ζαχαρώνουν" τον Ίμπρα, ο οποίος όμως θα πάρει τον... χρόνο του, βάζοντας κάτω όλες τους πιθανούς -ποδοσφαιρικούς- προορισμούς. Μάλιστα, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί μία μεταγραφή στην Κίνα, καθώς στα χέρια του έχει μία πρόταση-μαμούθ ύψους 75.000.000 ευρώ!

Η διάταξη της ενδεκάδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Λίβερπουλ εμπιστευτικό: Τα πλάνα του Κλοπ ενόψει της νέας σεζόν

Τινάζει την μπάνκα για Ιμπραχίμοβιτς η Γιουνάιτεντ!

Οι μεταγραφικοί στόχοι της Σίτι: Αυτούς θέλει ο Γκουαρδιόλα

News 24/7

24MEDIA NETWORK