Μυστική συνάντηση για την ευρωπαϊκή Super League

Συνάντηση που ενδέχεται να κρίνει πολλά για το ευρωπαϊκό (και κατ' επέκταση για το παγκόσμιο) ποδόσφαιρο πραγματοποιήθηκε υπό άκρα μυστικότητα στο Λονδίνο. Διαβάστε λεπτομέρειες.

Μυστική συνάντηση για την ευρωπαϊκή Super League

Συνάντηση μεταξύ των διοικούντων τις κορυφαίες ομάδες της Αγγλίας και Αμερικανού επιχειρηματία με θέμα τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής Super League πραγματοποιήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα την Τρίτη.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Εντ Γούντγουορντ, ο πρόεδρος της Τσέλσι, Μπρους Μπακ, ο εκτελεστικός διευθυντής της Άρσεναλ, Ιβάν Γκαζίδης, ο εκτελεστικός διευθυντής της Μάντσεστερ Σίτι, Φεράν Σοριάνο, και ο εκτελεστικός διευθυντής της Λίβερπουλ, Ίαν Έιρ, μαζί με τον ιδιοκτήτη των Μαϊάμι Ντόλφινς, ομάδας αμερικανικού ποδοσφαίρου, βρέθηκαν στο ξενοδοχείο "Dorchester Hotel" του Λονδίνου.

Αιτία η βολιδοσκόπηση των προθέσεων των συλλόγων για τον σχηματισμό της ευρωπαϊκής λίγκας που θα αντικαταστήσει το Champions League και θα λειτουργεί κατά τα αμερικανικά πρότυπα, δίχως υποβιβασμούς και με συμμετοχή κατόπιν συμβολαίου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα " Sun", η οποία απαθανάτισε την αποχώρηση των στελεχών από το ξενοδοχείο, "όλοι εμφανίστηκαν χαμογελαστοί και δίνοντας τα χέρια".

Η " Daily Mail" επικοινώνησε με τους ανθρώπους της UEFA, ζητώντας κάποιο σχόλιο για το ζήτημα. "Η UEFA διαρκώς αναθεωρεί το σύστημα των διοργανώσεών της, με τις συμβουλές των μετόχων, μεταξύ των οποίων και η Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων (σ.σ. μέλη της οποίας είναι και οι αγγλικές ομάδες που παρευρέθηκαν στη μυστική συνάντηση)".

"Δεν υπάρχουν απτές προτάσεις στο τραπέζι σε αυτό το επίπεδο, αφού έχουμε ήδη μπει στον τριετή κύκλο 2015-2018 των διασυλλογικών διοργανώσεων. Γι' αυτόν τον λόγο, δεν υπάρχει κάποιο περαιτέρω σχόλιο αυτήν τη στιγμή", ήταν η απόκριση των ανθρώπων της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK