Ο Χαριστέας δίπλα σε Ντι Στέφανο και Ζιντάν!

Το χρυσό γκολ στον τελικό του Euro 2004 τον ακολουθεί πάντα! Διαβάστε για το αφιέρωμα της UEFA σε πρεμιέρες σπουδαίων άσων της μπάλας όπου φιγουράρει ο Άγγελος Χαριστέας.

Ο Χαριστέας δίπλα σε Ντι Στέφανο και Ζιντάν!

Σαν σήμερα πριν από ακριβώς 60 χρόνια έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της εθνικής Ισπανίας ο Αλφρέδο Ντι Στέφανο (ο οποίος έχει εκπροσωπήσει επίσης την πατρίδα του, την Αργεντινή αλλά και την Κολομβία) σημειώνοντας μάλιστα χατ-τρικ κόντρα στην Ολλανδία στην Μαδρίτη, και με αφορμή αυτό το γεγονός οι άνθρωποι της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας θυμήθηκαν ντεμπούτα ποδοσφαιριστών με εθνικές ομάδες.

Ο Χαριστέας δίπλα σε Ντι Στέφανο και Ζιντάν!

Το εν λόγω αφιέρωμα έχει μάλιστα έντονο ελληνικό άρωμα καθώς δίπλα σε παίκτες-μύθους όπως οι Αλφρέδο Ντι Στέφανο, Ζινεντίν Ζιντάν και Μπόμπι Τσάρλτον παίρνει μέρος και ο Άγγλος Χαριστέας, που στα γήπεδα της Πορτογαλίας το καλοκαίρι του 2004 είχε γράψει ιστορία πετυχαίνοντας τόσο το νικητήριο γκολ του προημιτελικού κόντρα στους Γάλλους όσο και το μοναδικό γκολ του τελικού απέναντι στους διοργανωτές Πορτογάλους.

Ο Χαριστέας δίπλα σε Ντι Στέφανο και Ζιντάν!

"Τρεισήμισι χρόνια πριν από την καλύτερη στιγμή του και της Ελλάδας στο Euro 2004, ο Χαριστέας παρουσιάστηκε στη διεθνή σκηνή με δύο γκολ στα πρώτα 32 λεπτά με φανέλα της Ελλάδας", αναφέρει το σχετικό θέμα, το οποίο μας θυμίζει πως το ντεμπούτο του Χαριστέα με την "γαλανόλευκη" έγινε σε φιλικό απέναντι στην Ρωσία, το Φεβρουάριο του 2001 στο "Θεόδωρος Βαρδινογιάννης".

News 24/7

24MEDIA NETWORK