Οι 13 επικότερες ατάκες του Χόντσον!

Όλα όσα έχει πει ο πρώην τεχνικός της Αγγλίας και δεν θα τα ξεχάσουμε ποτέ.

Οι 13 επικότερες ατάκες του Χόντσον!
Χόγκτσον

Ο Ρόι Χόντσον αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της εθνικής Αγγλίας, αλλά τα προπονητικά του κατορθώματα και οι ατάκες του θα μνημονεύονται στους αιώνες των αιώνων.

Τα κατορθώματά του στο κοουτσάρισμα τα απολαύσαμε όλοι στο Μουντιάλ της Βραζιλίας και στο ευρωπαϊκό της Γαλλίας, εδώ θα ασχοληθούμε με τις ατάκες του:

-"Είναι λογικό να επικρατεί εκνευρισμός όταν παίζεις τόσο κυριαρχικό ποδόσφαιρο, αλλά καταφέρνεις να κερδίσεις μόνο ένα παιχνίδι. Δεν πιστεύω ότι υπήρχαν πολλά περισσότερα που μπορούσαμε να κάνουμε και δεν τα κάναμε". Μετά τα τρία παιχνίδια της Αγγλίας στον όμιλο.

Ρόι, κανείς δεν θα θυμάται αύριο το κυριαρχικό ποδόσφαιρο. Ρώτα και τον Σάντος.

Οι 13 επικότερες ατάκες του Χόντσον!
Χόγκτσον

- "Και στα τρία ματς παίζαμε πολύ επιθετικά απέναντι σε πολύ αμυντικές ομάδες. Ποτέ δεν πίστευα ότι η εθνική Αγγλίας θα μπορούσε να παίξει τόσο κυρίαρχο παιχνίδι, όπως κάναμε εμείς εδώ".

Μην λέμε τα ίδια.

- "Αν συνεχίσουμε να δημιουργούμε ευκαιρίες και να κυριαρχούμε μέσα στο γήπεδο, κάποια μέρα θα βάλουμε πολλά γκολ".

Κανείς δεν ενημέρωσε τον Χόντσον πως όσο τα δήλωνε αυτά, το τουρνουά βρισκόταν σε εξέλιξη.

-"Αν δεν κερδίσεις το παιχνίδι, ο κόσμος μπορεί να πει πως δεν έγιναν οι σωστές επιλογές παικτών. Έχω συνηθίσει να ακούω τέτοια σχόλια".

Ναι, αλλά επειδή οδηγείς την Αγγλία από θρίαμβο σε θρίαμβο, κρατάς τα αυτιά σου κλειστά.

Οι 13 επικότερες ατάκες του Χόντσον!
Χόγκτσον

- "Έτσι όπως παίζουμε αυτή τη στιγμή, δεν φοβάμαι κανένα αντίπαλο".

Μάλλον η Ισλανδία δεν ανήκε σε αυτό το "δεν φοβάμαι κανένα αντίπαλο".

-Και αφού η Αγγλία αποκλείστηκε και ο ίδιος παραιτήθηκε, ξεκίνησε τη συνέντευξη τύπου της επόμενης ημέρας λέγοντας: "Δεν ξέρω γιατί με φώναξαν εδώ".

Μας τρολάρει. Δεν εξηγείται αλλιώς.

ΤΟ ΕΝΟΧΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Προφανώς, ο Χόντσον δεν εμπνεύστηκε αυτές τις ατάκες από τη Σανζ Ελιζέ και την Μονμάρτη, ανάλογα πράγματα είχε ξεστομίσει και στο παρελθόν.

Οι 13 επικότερες ατάκες του Χόντσον!
Σουάρες

-Λίγο πριν η Αγγλία αντιμετωπίσει την Ουρουγουάη στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, ένας δημοσιογράφος ρωτάει τον Χόντσον για το αν ο Λουίς Σουάρες είναι παίκτης παγκοσμίου κλάσης σαν τον Μέσι και τον Ρονάλντο και ο Χόντσον απαντά: "Για να θεωρείται world-class παίκτης θα πρέπει να το αποδείξει σε αυτό το επίπεδο (βλ. Μουντιάλ)".

Για την ιστορία, η Ουρουγουάη κέρδισε 2-1 την Αγγλία με 2 γκολ του πρώην επιθετικού της Λίβερπουλ. Το απέδειξε τελικά Ρόι;

-" Μα γιατί ασχολείστε με αυτά; Ότι είχαμε μόνο δύο σουτ που πήγαν προς το τέρμα; Γιατί δεν ασχολείστε με όλες τις επιθέσεις που κάναμε; Μην μου λέτε για στατιστικά! Είχαμε τόση κατοχή και εσείς ασχολείστε με το ότι είχαμε μόνο δύο σουτ που βρήκαν στόχο"; Ο Ρόι, μετά το φιλικό της Αγγλίας με την Νορβηγία, λίγο πριν τα προκριματικά του Euro.

Τι σημασία έχουν, άλλωστε, τα σουτ που βρίσκουν στόχο; Πφφφ.

- "Βρίζω όλη την ώρα. Βρίζω μπροστά στη γυναίκα μου. Δεν έβριζα μικρός, αλλά τώρα το κάνω. Είναι 2014. Όλοι βρίζουν, έτσι βρίζω κι εγώ".

Ε, αφού είναι 2014.

Οι 13 επικότερες ατάκες του Χόντσον!
Χόγκτσον

-Λίγο πριν το ματς με την Ελβετία, το πρώτο ματς για τα προκριματικά του Euro 2016: "Ας χαλαρώσουμε. Αυτό είναι το πρώτο ματς των προκριματικών. Δεν προετοιμαζόμαστε και για τον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου".

Κανείς, μα κανείς δεν είχε πιστέψει κάτι τέτοιο.

-Όσον αφορά το παιχνίδι με την Ελβετία, ο Άγγλος ρωτήθηκε για το ποιο θα θεωρούνταν θετικό αποτέλεσμα για την ομάδα του: "Ανάλογα με το τι θα συμβεί στο ματς. Αν χάνουμε και βάλουμε ένα γκολ στο τέλος, τότε θα νιώσουμε όμορφα. Είναι χαζό να πούμε ότι αυτό ή εκείνο είναι ένα καλό αποτέλεσμα. Θέλω να δω πρώτα πώς θα παίξουν οι παίκτες μου".

Αυτό το λες και ντρίμπλα.

-"Σε ένα ιδανικό κόσμο δεν θα παίζαμε από την αρχή με την Ελβετία, το νούμερο ένα αντίπαλό μας για την πρώτη θέση, θα είχαμε χρόνο να φτιάξουμε πρώτα ομάδα".

Δηλαδή, τα δύο χρόνια που πέρασαν (προκριματικά Μουντιάλ και Μουντιάλ), μπρίκια κολλούσατε;

Οι 13 επικότερες ατάκες του Χόντσον!
Χόγκτσον

-Σχετικά με τον λίγο κόσμο στο γήπεδο: "Πιστεύω πως καταλαβαίνετε ότι είναι δύσκολο να έχουμε κόσμο στα παιχνίδια μας, εξαιτίας της χαμηλής ποιότητας των αντιπάλων. Αυτές οι ομάδες δεν φέρνουν κόσμο στο γήπεδο".

Τι άλλο θα μπορούσε να φταίει Ρόι; Το κυριαρχικό σας παιχνίδι;

BONUS ΑΤΑΚΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Τη σεζόν 2010-11, ο μεγάλος Ρόι (ας μας επιτραπεί η αβρότητα) πέρασε για λίγους μήνες από την Λίβερπουλ. Μικρό διάστημα για να δώσει στη Λίβερπουλ την αίγλη του παρελθόντος, αλλά μεγάλο για να πει ατάκες που έχουν αφήσει εποχή:

-Μετά από ήττα με 2-0 σε ντέρμπι με την Έβερτον: "Ήμασταν κυρίαρχοι στο δεύτερο ημίχρονο. Παίξαμε καλά. Πασάραμε σωστά και είχαμε καλή κίνηση. Δεν βάλαμε γκολ και έβαλε η Έβερτον, αλλά δεν δέχομαι σε καμία περίπτωση ήμασταν κατώτεροι. Το δεύτερο μας ημίχρονο ήταν τόσο καλό όσο είναι πάντα η Λίβερπουλ όταν την προπονώ εγώ".

Το ότι χάσατε 2-0 είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια.

-"Δεν πιστεύω ότι έχουν ως στόχο μόνο τον Τόρες και δεν νομίζω ότι είμαστε οι μόνοι που κάποια άλλη ομάδα έχει ως μεταγραφικό στόχο τον επιθετικό της. Δεν είμαι αφελής να πιστεύω πως δεν υπάρχει κίνδυνος να φύγει ένας παίκτης σαν τον Τόρες. Ξέρω ότι συμβαίνουν τέτοια πράγματα".

Αυτή ήταν η απάντησή του όταν του είπαν πως η Μάντσεστερ θέλει το τότε αστέρι της Λίβερπουλ, Φερνάντο Τόρες. Άβυσσος.

Οι 13 επικότερες ατάκες του Χόντσον!
Ρόι Χόγκτσον

-Σε ερώτηση σχετικά με το αν αποδίδουν οι προπονητικές του μέθοδοι: "Απίστευτο! Τι εννοείς με αυτή την ερώτηση; Είχα τόσες ομάδες σε 35 χρόνια, πώς να μην αποδίδουν οι μέθοδοι μου; Απέδωσαν από τη Χάλμσταντ και τη Μάλμε μέχρι την εθνική Ελβετίας, οπότε θεωρώ προσβλητική την ερώτησή σου! Αυτές οι μέθοδοι με έκαναν έναν από τους πιο αξιοσέβαστους προπονητές στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, οπότε δεν πιστεύω ότι δεν αποδίδουν".

Χωρίς σχόλιο.

-"Έχω παίξει μερικά πολύ σπουδαία ντέρμπι στην καριέρα μου και ξέρω πόσο σημαντικά είναι για τους οπαδούς. Το ματς της Μάντσεστερ με τη Λίβερπουλ είναι σαν το Ίντερ-Γιουβέντους".

Χμ, κανείς οπαδός της Λίβερπουλ δεν πρέπει να εκτίμησε αυτή την ατάκα.

-"Αυτή τη στιγμή 1-2 παίκτες δεν παίζουν καθόλου καλύτερα από τους πρώην παίκτες μου στη Φούλαμ".

Ούτε η σύγκριση των παικτών της Φούλαμ με αυτών της Λίβερπουλ είναι εκτιμητέα.

Ψωμί και αλάτι, ό,τι είπαμε, έτσι Ρόι;

(Βενγκέρ VS Χόντσον)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χόντσον: "Δεν ξέρω τι κάνω εδώ"
Οι λόγοι που έφεραν το "κάζο" της Αγγλίας

News 24/7

24MEDIA NETWORK