Πανικός και στο "Σταντ ντε Φρανς": Έκρηξη έξω από το γήπεδο

Πεντακάθαρα ακούστηκε στο "Σταντ Ντε Φρανς" η έκρηξη από το τρομοκρατικό χτύπημα που συνέβη έξω από αυτό. Μηνύματα προς τους φιλάθλους στους φωτεινούς πίνακες και εισβολή στον αγωνιστικό χώρο μετά το τέλος του φιλικού Γαλλία-Γερμανία. Αποστολή αυτοκτονίας επιβεβαίωσε η αστυνομία.

Πανικό στο Παρίσι προκάλεσε το πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα που αιματοκύλησε τη γαλλική πρωτεύουσα το βράδυ της Παρασκευής.

Μεταξύ των επιθέσεων ήταν, όπως επιβεβαίωσε αργότερα η γαλλική αστυνομία, και μία αποστολή αυτοκτονίας στο "Σταντ Ντε Φρανς", κατά τη διάρκεια του διεθνούς φιλικού μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Η έκρηξη ακούστηκε πεντακάθαρα μέσα στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του αγώνα, ενώ στους φωτεινούς πίνακες αναγράφηκε μήνυμα απαγόρευσης εξόδου.

 

Τη στιγμή της τρομοκρατικής επίθεσης ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ βρισκόταν στα επίσημα του σταδίου. Φυγαδεύτηκε άρον-άρον από τους ανθρώπους της προσωπικής φρουράς του και την αστυνομία.

Ο Όλιβερ Μπίρχοφ, τεχνικός διευθυντής των εθνικών συγκροτημάτων των "πάντσερ", αναφέρθηκε στην έκρηξη στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου λέγοντας πως "μπορούσες να την ακούσεις, ήταν κάτι περισσότερο από κροτίδες".

Ακούστε την έκρηξη στη διάρκεια του φιλικού

Μετά το τέλος του αγώνα, μεγάλη μάζα του κόσμου δεν κατευθύνθηκε στις εξόδους, αλλά κατέκλυσε τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου.

 

VIDEO από την περιοχή του γηπέδου

Θυμίζουμε ότι το πρωί της Παρασκευής είχε εκκενωθεί το ξενοδοχείο που διέμενε η αποστολή της εθνικής Γερμανίας λόγω απειλής για βόμβα. Το κτήριο ελέγχθηκε εξονυχιστικά, αλλά δεν βρέθηκε κάποιος εκρηκτικός μηχανισμός.