Πάνω από 1.6 δις ευρώ στις ομάδες του Champions και Europa

Οι Ευρωπαϊκοί σύλλογοι συμφώνησαν από την νέα σεζόν για την αναδιανομή των εσόδων από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπως έχουν προτείνει η European Clubs Association (Ευρωπαϊκή Ένωση Συλλόγων) και η UEFA.

Πάνω από 1.6 δις ευρώ στις ομάδες του Champions και Europa

Στο πλαίσιο της προσπάθειας της UEFA και της ECA για πιο ανταγωνιστικές διοργανώσεις τόσο στα εθνικά πρωταθλήματα όσο και στις δύο μεγάλες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις (Champions League, Europa League) θα αλλάξουν ριζικά τα κριτήρια για κατανομή των εσόδων που προβλέπονται από την συμμετοχή των ομάδων στο Champions League και το Europa League.

Συγκεκριμένα, ανά σεζόν θα διανέμεται το αστρονομικό ποσό ρεκόρ των 1,6 δις ευρώ, με άμεσο στόχο την αλληλεγγύη των ομάδων αλλά και φυσικά να γίνει πιο ανταγωνιστικό το ποδόσφαιρο συνολικά, με περισσότερες ομάδες να έχουν την δυνατότητα να διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Φυσικά έπρεπε να εγκρίνουν και οι σύλλογοι προκειμένου να προχωρήσει προοδευτικά η διαδικασία.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Ένωση (ECA) σε ανακοίνωση της, θα γίνει πιο αναλογικό το σύστημα με το οποίο θα επωφελούνται χρηματικά οι ομάδες: "Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των κεφαλαίων θα διανέμεται στους συμμετέχοντες του Europa League, στους συμμετέχοντας στις προκριματικές Ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλά και στις ομάδες των μικρομεσαίων πρωταθλημάτων. Αυτό το νέο σύστημα σημαίνει περισσότερα κεφάλαια για όλους, καθώς η κάθε συμμετέχων ομάδα θα λαμβάνει αναλογικά και ποσοστιαία τα έσοδα, από την συνεχιζόμενη ανάπτυξη των αγώνων".

Επίσης, η Ένωση προβλέπει πως οι ομάδες που θα αποδεσμεύσουν ποδοσφαιριστές για το Euro 2020, θα λάβουν τα ανάλογα ποσά. Συνεχίζοντας αναφέρει: "Οι ομάδες θα λαμβάνουν 8 τοις εκατό του εισοδήματος από τις τηλεοπτικές μεταδόσεις, διαφημίσεις, εισιτήρια/φιλοξενία, με το μικρότερο δυνατό ποσό να ορίζεται στα 200 εκ. ευρώ και επίσης 50 εκ. ευρώ αύξηση τα οποία θα μοιραστούν στις συμμετέχοντες ομάδας του Euro 2016, από τα έσοδα της διοργάνωσης και κατ' επέκταση για πρώτη φορά το συνολικό ποσό θα υπολογίζεται ποσοστιαία".

Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαϊκών συλλόγων, Καρλ Χάινζ Ρουμενίγκε εκθείασε αυτή την προσπάθεια: "Η ECΑ είναι ένας πολύ νέος οργανισμός και αυτά τα επιτεύγματα είναι μια φανταστική επιτυχία, που δυναμώνει την αλληλεγγύη μεταξύ των ομάδων αλλά και τη αίσθηση για υπευθυνότητα στο ποδόσφαιρο".

News 24/7

24MEDIA NETWORK