ΕΠΙΣΗΜΟ: Μπλάτερ, Πλατινί, Βαλκ αποβλήθηκαν από τη FIFA

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της FIFA ανακοίνωσε επίσημα την αποβολή των Ζεπ Μπλάτερ, Μισέλ Πλατινί και Ζερόμ Βαλκ από το ποδόσφαιρο για 90 ημέρες.

ΕΠΙΣΗΜΟ: Μπλάτερ, Πλατινί, Βαλκ αποβλήθηκαν από τη FIFA

Η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της FIFA να αποβάλει από το ποδόσφαιρο για 90 ημέρες τους ηγέτες του Παγκοσμίου Ποδοσφαίρου, έχει προκαλέσει, όπως είναι λογικό, μεγάλη αναστάτωση, στις τάξεις της FIFA και της UEFA

Τόσο ο πρόεδρος της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ όσο και ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διαφθορά και δωροδοκία, ωστόσο ακόμη οι έρευνες των αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη. Το ίδιο ισχύει και για τον γενικό γραμματέα της FIFA, Ζερόμ Βαλκ, ο οποίος έχει υποβάλλει εδώ και καιρό την παραίτησή του.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας επέβαλε ποινή αποκλεισμού από κάθε δραστηριότητα διάρκειας έξι ετών και πρόστιμο 91.000 ευρώ στον πρώην αντιπρόεδρο της FIFA και πιθανό υποψήφιο για την προεδρία στις εκλογές του επόμενου Φεβρουαρίου, Μονγκ Τζουν Τσουνγκ.

Αμέσως μετά από την ανακοίνωση της απόφασης, οι δικηγόροι του Μπλάτερ εξέδωσαν τη συγκεκριμένη ανακοίνωση: "Ο πρόεδρος Μπλάτερ απογοητεύτηκε διότι η Επιτροπή Δεοντολογίας δεν ακολούθησε τον Κώδικα Δεοντολογίας και τον Πειθαρχικό Κώδικα, που αμφότεροι προβλέπουν ευκαιρία ακρόασης. Επιπροσθέτως, η Επιτροπή Δεοντολογίας βάσισε την απόφασή της σε μία παρεξήγηση των πράξεων του Γενικού Εισαγγελέα της Ελβετίας, ο οποίος άρχισε έρευνα, αλλά δεν στοιχειοθέτησε κατηγορίες εναντίον του προέδρου".

"Αντιθέτως, οι εισαγγελείς θα υποχρεωθούν από τον νόμο να βάλουν στο αρχείο την υπόθεση εάν η έρευνά τους, μόλις δύο εβδομάδων, δεν καταλήξει σε επαρκή αποδεικτικά στοιχεία. Ο πρόεδρος Μπλάτερ ανυπομονεί να πάρει την ευκαιρία και να παρουσιάσει τα στοιχεία που θα καταδείξουν ότι δεν ενεπλάκη σε καμία παράβαση, εγκληματική ή μη.

Λίγο πριν από την ανακοίνωση της ποινής, ο Μισέλ Πλατινί τοποθετήθηκε δημόσια και υποστήριξε ότι θα συνεχίσει τον αγώνα του για να λάμψει η αλήθεια.

Ο Γάλλος παράγοντας, που εμμένει στην απόφασή του να είναι υποψήφιος για την προεδρία της FIFA, τόνισε σχετικά με τη φημολογία που είχε αναπτυχθεί: "Πρόκειται για διαρροή που έχει στόχο να πλήξει τη δημόσια εικόνα μου. Δεν θα σταματήσω πουθενά μέχρι να λάμψει η αλήθεια".

Διαβάστε ακόμη:

Η FIFA συνεδριάζει και αποφασίζει για το μέλλον των Μπλάτερ και Πλατινί

News 24/7

24MEDIA NETWORK